Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vladimír Dobal: Na vedoucí příčky Týn nemá, jsme rádi za klidný střed

 
pátek, 28. dubna 2023, 11:13

Jihočeský kraj - Vltavotýnský tahoun Vladimír Dobal (35) má náročný týden. Minulý víkend přispěl gólem k remíze s Jindřichovým Hradcem a za svůj výborný výkon stal se Mužem kola. Ve středu odehrál s Olympií odložený duel 22. kola v Trhových Svinech a o víkendu cestuje se svým mužstvem k dalšímu zápasu do Jankova. O náročném programu jsme si s týnským odchovancem, jenž svého času hrával ve druhé lize, popovídali po středečním dohrávaném utkání u svinenského nováčka.

Mezi duely s Jindřichovým Hradcem a Trhovými Sviny jste měli jen tři dny volna. Jak se cítíte po utkání v Trhových Svinech?
V mém věku už je to těžké, ale mám pocit, že unavení byli všichni. Nehrálo se v žádném velkém tempu, vypadalo to spíš jak tréninkový zápas.

Utkání prý dost ovlivnilo zkolabování kapitána domácího Spartaku Ondřeje Koláře. Bylo to hodně nepříjemné?
Asi nás to nezasáhlo tolik jako domácí kluky, každopádně to ale bylo ošklivé. Jen si to představte, byli tam jeho rodiče, bylo to fakt hrozné. Naštěstí to dobře dopadlo, Ondra se probral a utkání se mohlo dohrát. Je ale fakt, že už to potom nebylo ono.

Mužem kola jsme vás ale zvolili za výkon proti Jindřichovu Hradci. To utkání se vám určitě povedlo lépe…
Neřekl bych, že proti Jindřichovu Hradci jsme hráli lépe než v Trhových Svinech. Ve Svinech jsme byli fotbalovějším týmem než domácí, hráli jsme dobře a prohrát jsme si nezasloužili. Nedali jsme však ani ty největší šance a naopak inkasovali gól ze standardky. Takový už je ale fotbal.

Říkáte, že proti Jindřichovu Hradci jste nehráli tak dobře, přestože jste lídra tabulky připravili poprvé na jaře o body?
Náš trenér tvrdil, že to bylo vyrovnané utkání, já bych s tím ale zas tak nesouhlasil. Řekl bych, že převahu měl spíš soupeř. My jsme ale byli na vedoucí celek tabulky dobře vyhecovaní, zdobila nás velká bojovnost a po vyrovnávacím gólu jsme byli v euforii. Jindřichův Hradec byl ale podle mého názoru lepší, tlačil nás a zřejmě si zasloužil vyhrát.

Váš vyrovnávací gól z přímého kopu prý byl výstavní?
Z tribuny to asi vypadalo hezky, žádná výstavní trefa to ale nebyla. Zapadlo to sice hezky k tyči, ale střela byla tečovaná zdí, brankář toho moc neviděl a nestihl zareagovat. Nejhezčí na té brance bylo to, že padla dvě minuty před koncem a měli jsme z ní obrovskou radost.

Jindřichův Hradec vás v této sezoně neporazil. Asi to na něj umíte…
Asi na tom něco bude. Taky jsme si říkali, že se těžko najde někdo, kdo je dvakrát obere o body jako my. Nejspíš se Hradci proti nám dobře nehraje.

Na podzim jste několik kol pobývali v tabulce na prvním místě. Pak jste se ale postupně z čela tabulky vytratili a nyní jste pátí. Co zapříčinilo ústup z vedoucích pozic?
Upřímně si myslím, že do vedoucí trojky nepatříme. Povedlo se nám ale na začátku několik zápasů, začali jsme si věřit a dostali jsme se do laufu. Přálo nám i štěstí a tak jsme se ocitli na prvním místě. Soupeři se pak na nás lépe připravili a my jsme naopak ztratili drajv. Jsme rádi, že se pohybujeme v klidném středu a nemáme starosti se záchranou. Na ty opravdu nejlepší týmy totiž kvalitativně nemáme.

Schází Olympii střelci typu Maitaka nebo Dumbrovského, kteří dávali hodně gólů?
Zrovna po utkání v Trhových Svinech jsme se o tom bavili, že kdybychom měli v takto vyrovnaných duelech takové bombarďáky, které zmiňujete, byli bychom úplně někde jinde. Nemáme hrotového útočníka, který by dokázal nastřílet přes deset gólů. Chybí nám zabiják do útoku, který se dostane v zápase do dvou, tří šancí a promění je. Všechny přední týmy takového hráče mají.

Nyní máte opět tři dny volna a v neděli vás čeká další utkání v Jankově. Těšíte se, až budete mít těžký týden za sebou? 
Bude to náročné, mně trvá regenerace tři dny. Takhle to máme všichni my starší hráči. Mladí kluci jsou na tom fyzicky lépe, ale kvůli škole nebo práci zase nestíhají tolik trénovat. Když se potom zápasy v jednom týdnu takhle nakupí, tak je na nás vidět, že nemáme tolik naběháno, jako například kluci z Táborska nebo z Jindřichova Hradce, kteří absolvují tři kvalitní tréninky během týdne.

Předchozí víkend se nehrálo kvůli podmáčenému hřišti. Jak jste si užil nečekané volno? Bylo těžké vymyslet narychlo náhradní program?
Já jsem byl úplně nadšený, a myslím, že všichni jsme uvítali volno. Mladší hráči mohli jít v pátek v klidu na pivo s vědomím, že mají před sebou volný víkend. Já jsem si zase volno užil doma s rodinou. Volných víkendů během roku moc není a za každý jsem nesmírně rád. Mně osobně by nejvíc vyhovovalo hrát v pátek večer, jako občas hrají na Hluboké nebo v Olešníku. To by pro mě bylo úplně ideální.

Ideální jedenáctka 23. kola KP:

Jakub Hulík (J. Hradec)

Tomáš Vakoč (Milevsko), Michal Rezek (Třeboň), Jan Krejčí (Hluboká), Tomáš Vrážek (Olešník)

Jiří Funda (Hluboká), Vladimír Dobal (Týn), Ondřej Souček (Milevsko), David Lafata (Olešník)

Ondřej Tlamsa (Rudolfov), Martin Průcha (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle