Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Bořek Dočkal přilákal do Olešníku přes čtyři stovky diváků. V Trhových Svinech šlo o život

 
středa, 26. dubna 2023, 21:51

Jihočeský kraj – Uprostřed týdne se dohrávaly v krajském přeboru dva zápasy 22. kola, jehož průběh před týdnem narušilo aprílové počasí. Olešník s bývalým reprezentačním záložníkem a kapitánem Sparty Bořkem Dočkalem v sestavě vyhrál podle očekávání nad Rudolfovem. Trhovým Svinům stačila jedna branka k výhře nad Týnem nad Vltavou.

Zápas v Trhových Svinech poznamenala nešťastná událost z konce prvního poločasu, kdy zkolaboval kapitán Spartaku Ondřej Kolář a záchranka ho odvezla do nemocnice. V samotném utkání byli lepší hosté z Týna, kteří si vypracovali dostatek šancí na to, aby si odvezli tři body. Ty ale zůstaly v Trhových Svinech, neboť jediný gól zaznamenal ve druhém poločase domácí Martin Valut. Výhru ale Spartak neslavil. „Těžko hodnotit zápas, když jde hráči o život,“ stěží hledal slova trhovosvinenský kouč Martin Písko. Veselo pochopitelně nebylo ani v kabině Olympie. „To, co my neproměníme, je prostě trestuhodný,“ byl zklamaný trenér Týna Václav Mareš.

Bývalý záložník pražské Sparty a české reprezentace Bořek Dočkal přilákal na útulný stadiónek v Olešníku skvělou diváckou návštěvu a také televizní štáb Novy. Olešník vedl od 7. minuty zásluhou gólu Martince. Ve 14. minutě přišla očekávaná spolupráce Dočkala a Lafaty a bylo to 2:0. V tu chvíli to vypadalo, že více než čtyři stovky diváků uvidí exhibici domácího týmu, ta se ale nekonala. Po hodině hry totiž rudolfovský Peiger snížil na 2:1 a jeho gól dodal zápasu nový náboj. Tři body ale nakonec v Olešníku zůstaly. Dvě minuty před koncem si Bořek Dočkal připsal další asistenci a Nýdl upravil na konečných 3:1.  

Dohrávky 22. kola krajského přeboru:


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:0 (0:0)

Góly: 68. Valut.

Rozhodčí: Vican – Boček, Albert. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (D. Kodras – Stoklasa, Račák). Diváků: 100.


FK Olešník – SK Rudolfov 3:1 (2:0)

Góly: 7. Martinec, 14. Lafata, 88. Nýdl – 58. Peiger.

Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Pravda. Bez karet. Diváků: 400.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama