Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v neúplném 22. kole krajského přeboru

 
středa, 19. dubna 2023, 09:52

Jihočeský kraj - S fotbalisty si o uplynulém víkendu zalaškovalo počasí a většina hráčů v krajském přeboru tak měla neplánované volno, což jistě uvítaly jejich rodiny. Tři zápasy naplánované na neděli se ale odehrály. Jindřichův Hradec potvrdil svou dominanci s Třeboní, Strakonice v dramatickém utkání přehrály nejtěsnějším výsledkem Dražice a Jankov propadl doma s béčkem Táborska. Zbylých pět zápasů bylo odloženo.

Výsledky 22. kola krajského přeboru:


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Góly: 6. Waník, 64. Votava, 87. Janák – 15. Schneider. Rozhodčí: Brych – Krčín, Jeřábek. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:5 (Rejthar, Koktavý, Madar, Škarda – Týnavský, Schneider, Hromádka, Kubata, Tůma). Diváci: 150.

J. Hradec: Cettl – Blažek (46. Hauser), Koktavý, Rejthar, Madar (65. Völfel) – Waník (82. Ježek), Škarda, Votava, Mischnik (46. Jaroš), Janák – Strejček (76. Petr). Trenér Lukáč.

Třeboň: Kopecký - Rezek, Širhal, Zavadil, Týnavský - Schneider (74. Tůma), Kubata, Hromádka, Radosta (76. Vrána), Matoušek - Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: Škarda, Koktavý - nehlášeni

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „S Třeboní to bylo derby a tedy velmi těžké utkání. Třeboň má velice silný střed hřiště, v záloze má opravdu šikovné kluky. Zápas jsme zahájili dobře, ale udělali jsme chybu a soupeři umožnili vyrovnat. Druhá půle byla vyrovnaná, Třeboň hrála opravdu velice dobře a nepouštěla nás do většího tlaku. My jsme si pomohli standardkou a z brejku jsme pak přidali ještě třetí gól. Jsou to pro nás důležité tři body, protože se hrálo na těžším terénu a Třeboň byla kvalitním soupeřem. Její hráče musím pochválit.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do utkání jsme vstoupili aktivně. Bohužel jsme v 6. minutě z autového vhazování  dostali gól. V 15. minutě jsme  vyrovnali na 1:1 gólem Schneidera. Hráli jsme dobře, aktivně, vypracovali jsme si několik vyložených šancí, ale brankář nás vychytal. Ve druhém poločase jsme opět nezvládli standardní situaci a v 64. minutě jsme inkasovali podruhé. Ve snaze o vyrovnání jsme hru otevřeli a místo vyrovnání jsme inkasovali na 3:1. Sráží nás individuální chyby v obraně, ale i neproměňování stoprocentních šancí vstřelit gól. Za stavu 1:1 jsme měli několik možností jít do vedení, ale v koncovce jsme opět zklamali.“


SK Jankov – FC Silon Táborsko B 1:7 (1:4)

Góly: 44. Hofmann – 4., 28. a 65. Neužil, 18. a 36. Tolno, 84. a 86. Chotovinský. Rozhodčí: Němec – Lepič, Kaštánek. ŽK: 1:2 (Kupka – Činčura, Jansa). Diváci: 100.

Jankov: Komrska – A. Píša (31. Rachač), Fajtl (46. Borovka), Kupka, Jirkovský – Vokurka, Kočí, Votava, Řepa (74. J. Píša) – Točík, Hofmann. Trenér Řezníček.

Táborsko B: Hňup - Činčura, Pajer, Pánek, Koblasa - Aloizio, Jansa (81. Chotovinský), Neužil, Tolno - Ott, Švec (46. Jíra). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: Točík – celý tým

Martin Řezníček (trenér Jankova): „Do zápasu s Táborskem jsme chtěli vstoupit tak, jak jsme odehráli poslední zápas, tzn. aktivitou a presinkem donutit soupeře k chybám. Bohužel, při vší úctě k Rudolfovu, Táborsko bylo rychlejší, fotbalovější a dávalo nám celý první poločas lekce, jak lehce se lze dostat do brankových příležitostí. Do šaten se šlo za stavu 1:4, kdy jsme po pěkné akci zakončili Lukášem Hoffmanem. V kabině jsme si řekli, že začneme hrát v nižším postavení a pokusíme se s výsledkem ještě něco udělat. Začátkem druhého poločasu jsme se dostali do tří brankových příležitostí, které volaly po gólu, ale bohužel. Následně hosté dali pátou branku a od té doby už nebylo co řešit. Mrzí mě však dvě inkasované branky v posledních minutách hry. Tým bych chtěl pochválit za to, že ani za nepříznivého stavu to nezabalil a celý zápas se snažil hrát naplno. Na svojí osobu beru, že jsme se rozhodli jít do utkání s otevřenou hrou bez zalezení do obranného bloku a zápas nám ukázal, že v tomto rozestavení bylo Táborsko nad naše síly.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, vytvořili si řadu brankových příležitostí a po půl hodině hry jsme vedli 3:0. V podstatě, kromě deseti minut na začátku druhého poločasu, jsme po celý zápas kontrolovali hru a soupeře přehrávali. Myslím, že zápas mohl skončit ještě větším brankovým rozdílem. Jsme rádi, že jsme po dvou prohrách utkání takto v pohodě zvládli.“


FK Junior Strakonice – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Góly: 3. Zahrádka, 79. Bílý, 86. Krejčí – 10. a 63. Běhoun. Rozhodčí: Leiš – Nedvěd, Cigáň. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:6 (Butnaru, Máška, Benedikt – Veselý 2, Svojše, Počinek, Novotný, Štecher). ČK: 0:1 (78. Veselý). Diváci: 108.

Strakonice: Kozlík – Smola (90. Kafka), Rozhoň, Bublík, Rybák – Máška (70. Štöger), Benedikt, Zahrádka, Krejčí (90. Pomej), Butnaru (78. Boukalík) – Bílý. Trenér Čakrt.

Dražice: Počinek - Veselý, Svojše, Bareš, Novotný - D. Štecher, Vačlena (71. Horka), J. Stuchlík (58. Tůma), Studenovský (84. Páša) - J. Štecher, Běhoun. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Bublík – Běhoun, celý tým

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Spokojeni tentokrát můžeme být s výsledkem, ale herně se nám příliš nedařilo. Utkání bylo hodně neurovnané, hrály se nakopávané míče, spousta soubojů a kombinace vázla. Diváci viděli na obou stranách množství faulů, žlutých karet a nepřesností. O výsledku rozhodla až poslední desetiminutovka, kdy byl hostům po druhé žluté vyloučen stoper Veselý a Dražice odešly kondičně. Povedlo se nám střídání a zařazení teprve sedmnáctiletého dorostence Maxima Štögera, který po krátkém pobytu na hřišti přihrál na rozhodující branku Krejčímu.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Ve Strakonicích na krásném trávníku jsme nezvládli začátek a konec zápasu. Domácí šli za potřebnými body hlava nehlava a je třeba zmínit, že svou roli v tom sehrálo necitlivé posuzování soubojů hlavním arbitrem. Zaspali jsme úvod a Zahrádka hned skóroval, vzápětí Běhoun srovnal. V první části Počinek ještě chytil penaltu a domácí byli dále nebezpeční hlavně ze standardních situací. Do vedení nás dostal opět Běhoun a důležitým momentem druhé části bylo vyloučení Veselého po druhé kartě, kdy domácí hned po tečované střele srovnali. V hektickém závěru jsme nedokázali pokrýt akci ze strany a rázem bylo po bodovém zápisu z venku.“


Odloženo

FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko

FK Olešník - SK Rudolfov

Spartak Trhové Sviny - FK Olympie Týn n/Vlt.

TJ Osek - FK Tatran Prachatice

FC AL-KO Semice - TJ Hluboká nad Vltavou

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák