Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jindřichův Hradec porazil v okresním derby Třeboň. Pět zápasů měnilo termín

neděle, 16. dubna 2023, 21:08

Jihočeský kraj – Průběh 22. kola krajského přeboru výrazně narušilo počasí. Po vydatných dešťových a sněhových přeháňkách připomínala mnohá hřiště spíš brouzdaliště a pět zápasů bylo kvůli nevyhovujícímu terénu odloženo. Odehrála se pouze tři nedělní utkání, v nichž vedoucí Jindřichův Hradec porazil podle očekávání v okresním derby Třeboň, Jankov neměl šanci proti béčku Táborska a Strakonice potvrdily dobrou formu doma proti Dražicím třetím vítězstvím v řadě.

Utkání v Jindřichově Hradci se hrálo na těžkém terénu, což teoreticky mohlo vyhovovat hostům z Třeboně, kteří mohli u Vajgaru pouze překvapit. Domácí dobře začali a v 6. minutě se Waníkem ujali vedení, Třeboň ale brzy vyrovnala. Po přestávce si favorit pomohl standardkou, po níž Filip Votava upravil na 2:1. Definitivní pojistku přidal tři minut před koncem z brejku Martin Janák. „Nebylo to jednoduché vítězství, protože Třeboň má velice šikovné hráče,“ pochválil soupeře trenér vítězného týmu Roman Lukáč. Kouč Třeboně Karel Bicenc byl zklamaný z neproměněných šancí. „Za stavu 1:1 jsme měli několik možností jít do vedení, ale v koncovce jsme opět zklamali,“ hledal příčiny porážky na půdě lídra.

Zápas v jankovské Precis aréně opanovalo hostující Táborsko. Výraznou převahu v prvním poločase přetavilo ve čtyři branky. O dvě se postaral David Neužil a o zbylé dvě Emmanuel Tolno. Jankov potěšil své fanoušky v posledních vteřinách první půle, kdy na rozdíl tří branek snižoval Lukáš Hofmann. Do druhého poločasu vstoupili Jankovští aktivně a vytvořili si několik slibných a jednu obrovskou gólovku, kterou ale Vokurka neproměnil. V 65. minutě dokonal hattrick Neužil a vzal domácím veškeré naděje. V závěru se dvakrát střelecky prosadil i střídající Karel Chotovinský a pečetil tak jasné a výrazné vítězství Táborska. "Jsou soupeři, se kterými se měřit nemůžeme. Táborsko je jedním z nich. Přehráli nás ve všech činnostech a na jejich hru byla radost se koukat," pochválil hostující výběr vedoucí domácího mužstva Petr Maxa.  

Strakoničtí fotbalisté získali další tři potřebné body, s Dražicemi to ale neměli vůbec jednoduché. Domácí se sice ujali už ve třetí minutě vedení, hosté ale dokázali brzy vyrovnat. Dražický gólman Počinek pak chytil Krejčímu penaltu a do kabin se šlo v poločase za nerozhodného stavu 1:1. Strakoničtí zažili šok v 63. minutě, když druhá střela na jejich bránu skončila druhým gólem Dražic a hosté vedli 1:2. Zlom nastal v 78. minutě, kdy byl vyloučen dražický veterán Veselý. Strakonice početní výhodu vzápětí využily Bílým a nakonec se štěstím vydřely výhru 3:2. „Našemu trenérovi vyšel parádní tah, když na hřiště poslal v 70. minutě mladého hráče Štögera, který přihrával Krejčímu na vítězný gól,“ vystihl důležitý moment vedoucí domácího mužstva Jiří Cibulka.

Výsledky 22. kola krajského přeboru:


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Góly: 6. Waník, 64. Votava, 87. Janák – 15. Schneider.

Rozhodčí: Brych – Krčín, Jeřábek. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:5 (Rejthar, Koktavý, Madar, Škarda – Týnavský, Schneider, Hromádka, Kubata, Tůma). Diváci: 150.


SK Jankov – FC Silon Táborsko B 1:7 (1:4)

Góly: 44. Hofmann – 4., 28. a 65. Neužil, 18. a 36. Tolno, 84. a 86. Chotovinský.

Rozhodčí: Němec – Lepič, Kaštánek. ŽK: 1:2 (Kupka – Činčura, Jansa). Diváci: 100.


FK Junior Strakonice – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Góly: 3. Zahrádka, 79. Bílý, 86. Krejčí – 10. a 63. Běhoun.

Rozhodčí: Leiš – Nedvěd, Cigáň. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:6 (Butnaru, Máška, Benedikt – Veselý 2, Svojše, Počinek, Novotný, Štecher). ČK: 0:1 (78. Veselý). Diváci: 108.


Odloženo

FK Protivín - FC ZVVZ Milevsko

FK Olešník - SK Rudolfov

Spartak Trhové Sviny - FK Olympie Týn n/Vlt.

TJ Osek - FK Tatran Prachatice

FC AL-KO Semice - TJ Hluboká nad Vltavou

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák