Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivínští se snažili, na jindřichohradeckého favorita však nestačili

pondělí, 13. března 2023, 09:48

Protivín - Protivín viděl po zimní přestávce v mrazivém a větrném počasí solidní utkání, ve kterém byli hosté lepším týmem, dokázali si vytvořit brankové příležitosti, z nichž tři proměnili.

Domácí bez čtyř hráčů základu (bratři Vorlové, Říha, Buko Abawata) se snažili, bojovali a podali výkon na hranici svých možností. V první čtvrthodině druhého poločasu si dokázali vytvořit viditelnou územní převahu, k úspěchu jim však chyběla přesnější finální přihrávka. A velkou překážkou pro ně byla velmi dobrá obranná hra hostí, která dokázala téměř všechny náznaky domácích šancí eliminovat. Pak přišel druhý gól v protivínské síti a hosté hru postupně ovládli.

Zajímavé momenty:

Prvních dvacet minut se oba týmy seznamovaly s terénem, hrálo se bez vzruchu mezi vápny, zajímavé momenty přišly až potom.

22´ hosté se po levé straně prokombinovali do vápna, střela zakončujícího Janáka byla slabá, Váverka ji v klidu chytil

23´ na druhé straně agilní Hrachovec pěknou střelou donutil jít na zem gólmana hostů

24´důležitý moment utkání – Hrachovec dokázal na brankové čáře obejít hostujícího obránce, ten ho ve skluzu zasáhl, domácí se dožadovali penalty (kterou uznali i někteří hradečtí hráči po zápase), píšťalka rozhodčího ale zůstala němá.

29´ po kombinaci z levé strany se dostal ke střele opět Janák, jeho střelu Váverka vyrazil nohou

32´ domácí ztratili míč u rohového praporku hostí, těm se podařil rychlý brejk, na jehož konci byl po zpětné přihrávce Waník. Jeho střelu měl Váverka na ruce, nedokázal ji však vyrazit a ta skončila v síti.

34´Votava na penaltě střílel akrobaticky z voleje ze vzduchu, střela šla metr vedle domácí branky

44´opět Votava zakončoval uvnitř pokutového území, jeho střelu zblokoval Nedvěd

47´ Hrachovec naběhl na centr Hornáta, chybělo mu pár centimetrů, aby dosáhl, takhle jen míč po dopadu prodloužil obloučkem nad branku

64´ Toman obral před vápnem o míč Vojtu, postupoval sám na Váverku, ten jeho střelu vystihl a vyrazil na roh. Naneštěstí pro domácí se po rohu dostal ke sklepnutému míči opět Toman a jeho střela, tečovaná jedním z bránících domácích hráčů, skončila v síti – 0:2

71´ Hornát byl před zraky rozhodčího naremplován ve středovém kruhu, přišel oblouček do vápna na nabíhajícího Tomana, Váverka netakticky vyběhl a Toman do prázdné branky pečetil na 0:3

FK Protivín – FK Jindřichův Hradec 1910 0:3 (0:1)

Góly: 65. a 71. Toman, 31. Waník. Rozhodčí: Dimitrov – Albert, Barva. ŽK: 1:0 (Hrachovec). Diváků: 100.

 
 
Napsal(a) Václav Křišťál | Foto Jan Škrle