Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Celky z čela na startu jara nezaváhaly. Osek se vytáhl s Rudolfovem

 
neděle, 12. března 2023, 14:54

Jihočeský kraj – Jaro v krajském přeboru odstartovalo 17. kolem a čtyřmi sobotními zápasy. Vedoucí postavení v tabulce si v sobotu pojistil Jindřichův Hradec, který vyhrál v Protivíně. Úspěšný byl i Týn nad Vltavou, Olympie doma Bromovou trefou do šatny přehrála Strakonice. Gólové hody viděli diváci v Rudolfově, radost jim ale domácí hráči neudělali. S Osekem prohráli vysoko 3:8. Drama v Dražicích rozhodl v poslední minutě Michal Mareš a domácí díky jeho dvěma gólům porazili Trhové Sviny 3:2. V neděli dopoledne Táborsko B jasně přehrálo Prachatice a Hluboká potvrdila své vysoké ambice výhrou v Třeboni. Milevsko i podruhé v sezóně prohrálo se Semicemi, Olešník si jasně poradil s Jankovem.

Duel v Týně nad Vltavou, kam přijely Strakonice, rozhodla jediná branka, která padla na konci prvního poločasu. Po rohovém kopu ji vstřelil domácí Josef Brom. Ve vyrovnaném utkání si šance vytvořily oba týmy, vyhrála ale šťastnější Olympie, což potvrdil i domácí trenér Václav Mareš. „O tu jednu branku jsme byli lepším mužstvem a po zásluze jsme zvítězili,“ řekl kouč Týna. „Sice jsme odehráli velmi vyrovnané utkání, ale zakončení nebylo moc dobré,“ přitakal mu vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Úspěšně vstoupili do jarní části sezóny fotbalisté Dražic. V napínavém utkání přehráli Spartak Trhové Sviny 3:2. Na rychlý gól domácího Michala Mareše ze 14. minuty brzy odpověděl hostující Marek Chromčák. Dražičtí si však ještě do poločasu vzali své vedení zpět, když gól do šatny vsítil minutu před koncem půle Matyáš Stuchlík. Dramatická byla poslední desetiminutovka. Vyrovnávací gól hostů z 83. minuty kvůli předchozímu faulu neplatil, v 86. minutě ovšem narůstající tlak Spartaku zužitkoval Dominik Kodras. Hosté se ale domů nakonec vraceli bez bodů, neboť v 90. minutě drama rozetnul dražický Michal Mareš.

Rudolfovský trenér Jiří Nárovec se po ne zrovna povedené zimní přípravě obával, že na jaře bude těžko i na bojišti a jeho obavy se hned v prvním mistrovském utkání potvrdily. Oseku se na podzim nedařilo a během zimní pauzy tým převzal nový trenér Luboš Vašica. Ten na Rudolfově zažil hodně vydařenou premiéru, výsledek 3:8 hovoří za vše. Jasno bylo v podstatě už po šestnácti minutách, kdy hosté vedli tříbrankovým rozdílem. Hattrickem se blýskl jako správný kapitán Jan Hoch, dvěma zásahy mu sekundoval Jakub Říský. Zisk tří bodů vynesl Osek na 13. příčku.

Na podzim dokázali fotbalisté Protivína nastřílet u Vajgaru domácímu Jindřichovu Hradci tři góly, v domácí jarní odvetě však vyšli střelecky naprázdno. Ve slušně hraném utkání rozhodl Hradec definitivně v rozmezí šesti minut ve druhém poločase. Po dvou gólech kanonýra Martina Tomana vedl favorit už 3:0. V prvním poločase se gólově prosadil Filip Waník. „Proti lídrovi tabulky jsme do 65. minuty odehráli důstojnou partii. Právě v této minutě jsme po rohovém kopu dostali gól na 0:2 a o vítězi bylo rozhodnuto,“ hodnotil jarní premiéru kouč Protivína Miroslav Říha.

Třeboň hostila na svém trávníku ambiciózní Hlubokou a ukázala se jako vlídný hostitel. Hosté si odvezli všechny tři body za výhru 0:2. V 15. minutě se krásnou střelou, která by mohla aspirovat na gól měsíce, prosadil hlubocký Pavel Hájek. Ve druhém poločase se Třeboň snažila o vyrovnání, hosté ale měli vývoj zápasu pod kontrolou. Třeboňské sny o bodovém zisku se začaly rozplývat od 77. minuty, kdy byl vyloučený po druhé žluté kartě Hromádka. A definitivně se rozplynuly o pět minut později, kdy hlubocký Tomáš Křiváček po standardce zvýšil na rozdíl dvou branek. "Bohužel, bez vstřelené branky se nedá vyhrát," kostatoval trenér domácí Jiskry Karel Bicenc. Jeho protějšek z hlubocké lavičky byl o poznání spokojenější. "Jsem rád, že jsme utkání zvládli," řekl Radim Kokeš.

Fotbalisté Táborska potvrdili na Soukeníku roli favorita a v duelu s posledními Prachaticemi zvítězili vysoko 7:0. Táborsko bylo lepší od prvních minut a ve 13. minutě vedlo zásluhou Afričanů Emmanuela Tolna a Edeho Oloka 3:0. Africká dvojice řádila dál a díky jí to bylo v 56. minutě už 5:0. Guinejský záložník Tolno, který v minulé sezoně byl v kádru prvoligového Dynama ČB (12 záp./2 góly), završil hattrick. Na demolici Prachatic se podíleli také Jan Činčura a David Neužil, kteří skórovali v závěrečných deseti minutách. Brankářský pendl Daniel Kerl udržel čisté konto. V tomto složení bude táborské béčko pro každého soupeře těžkým soustem.

Když v prvním podzimním kole vloni v srpnu porazil nováček ze Semic doma Milevsko 2:1, mluvilo se o velké senzaci. "Pro nás to byl smolný zápas," prohlásil tehdy milevský kouč Miroslav Strnad. Vzduchotechnici v neděli odpoledne podlehli Semicím znovu, tentokrát dokonce na domácím hřišti. A smůla to nebyla. Semice podaly takticky vyzrálý výkon, byly nebezpečnější a vyhrály po zásluze. Rozhodující branku utkání dal na konci prvního poločasu po centru Zborníka Pavel Keclík. Snaha Milevska ve druhém poločase byla marná. V 60. minutě byl ale blízko vyrovnání Marvan, hlavou však poslal míč jen do břevna.  

Olešník potěšil své věrné fanoušky výborným výkonem a vysokou výhrou 5:0 nad tradičním rivalem z Jankova. Domácí předváděli po celých devadesát minut ofenzivní koncert a gólman Jankova Komrska pětkrát lovil míč ze své sítě. To jeho protějšek Pavel Tomášek, který hájil bránu Olešníku, byl téměř bez práce. V prvním poločase skórovali Toth s Lafatou, po přestávce se do střelecké listiny zapsali také po závaru Kalášek, z brejku s chutí hrající Miklík a góly nezapomněl dávat ani Dudek. Trenérovi Olešníku Romanu Chlumeckému však udělalo vrásky na čele zranění nového hráče v sestavě Daniela Jenneho, kterého odvezla do nemocnice sanitka, když v 60. minutě střídal a po pouhých patnácti minutách pobytu na hřišti předčasně dohrál.

Výsledky 17. kola krajského přeboru:


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Gól: 45. +1. Brom. Rozhodčí: Němec – Ondřej, Smola. ŽK: 1:1 (Meidl – Smola). Diváků: 200. Foto zde.


TJ Dražice – TJ Spartak Trhové Sviny 3:2 (2:1)

Góly: 14. a 90. Mareš, 44. M. Stuchlík – 19. Chromčák, 86. D. Kodras. Rozhodčí: Kaštánek – Dunovský, Petričák. Delegát: Řezáč. ŽK: 5:1 (Počinek, Fořt, Běhoun, M. Stuchlík, Kromka – Hruška). Diváků: 80.


FK Protivín – FK Jindřichův Hradec 1910 0:3 (0:1)

Góly: 65. a 71. Toman, 31. Waník. Rozhodčí: Dimitrov – Albert, Barva. ŽK: 1:0 (Hrachovec). Diváků: 100. Foto zde.


SK Rudolfov – TJ Osek 3:8 (1:5)

Góly: 26. Sládek, 55. Vejvar, 63. Pouzar (pen.) – 4., 31. a 48. Hoch, 44. a 80. J. Říský, 11. Čapek, 16. D. Říský, 58. Janák (vlastní). Rozhodčí: Vican – Cigáň, Novotný. ŽK: 2:1 (Sládek, Pouzar – J. Říský). Diváků: 50. Foto zde.


FC SILON Táborsko B - FK Tatran Prachatice 7:0 (4:0)

Góly: 7., 13. a 56. Tolno, 6. a 25. Oloko, 83. Činčura, 86. Neužil. Rozhodčí: Boček - Kollmann, Votava. ŽK: 1:0 (Mezera). Diváků: 65.


TJ Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:1)

Góly: 15. Hájek, 82. Křiváček. Rozhodčí: Šťastný - Kaštánek, Smola. Delegát: Eibl. ŽK: 6:3 (Schneider, 2x Hromádka, Týnavský, Zavadil, Bicenc - Rubick, Kössl, Kadlec). ČK: 1:0 (77. Hromádka po 2 ŽK). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko - FC AL-KO Semice 0:1 (0:1)

Góly: 45. P. Keclík. Rozhodčí: Cigáň - Krčín, Vican. ŽK: 2:2 (Vakoč, Petřík - Pohnán, Zborník). Diváků: 100. Foto zde.


FK Olešník - SK Jankov 5:0 (2:0)

Góly: 5. Toth, 27. Lafata, 51. Kalášek, 53. Miklík, 84. Dudek. Rozhodčí: Albert - Mach, Dimitrov. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:4 (Szó - Kočí, 2x Rachač, Hofmann). ČK: 0:1 (68. Rachač). Diváků: 100. Foto zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miloslav Kusbach
 


 
Reklama