Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cílem je záchrana, říká rezolutně nový kouč Oseku Vašica

 
čtvrtek, 9. března 2023, 15:01

Osek – Hodně bídný podzim mají za sebou v Oseku. Nastřádal pouhých devět bodů. Tým provedl zimní přípravou nový kouč Luboš Vašica, který je už třetím v probíhající sezoně, a v odvetné části jej má přivést k udržení v krajském přeboru. Na poslední Prachatice drží náskok osmi bodů.

Luboš Vašica je na jihu Čech neokoukanou tváří. Doposud vedl jen západočeské kluby. „Sušice, Horažďovice, Klatovy, Doubravka Plzeň, Přeštice a Mýto u Rokycan,“ vyjmenoval 57letý kormidelník své poslední zastávky. Trenérské činnosti se věnuje necelých dvacet let, hned co ukončil fotbalovou dráhu. Za fotbalem vyráží z Horažďovic, kde bydlí.

Od vedení TJ Osek dostal jasný úkol. Stabilizovat kádr a udržet krajský přebor. Zimní příprava se ale neodehrála podle jeho představ. „S přípravou spokojený nejsem, trénovat dvakrát v týdnu málo,“ říká kriticky po dvou měsících u mužstva.

Přes zimu sehrál Osek půltucet zápasů s bilancí tří výher a tří porážek. Zdolal týmy z nižších soutěží N. Ves, Sousedovice a Bernartice, na druhou stranu prohrál třikrát o gól s Katovicemi, Nýrskem a v generálce na umělce na Složišti po přestřelce s ambiciózním Roudným. „Zápasy mi ukázaly špatnou organizaci hry hlavně do obrany,“ všiml si Vašica v přípravných zápasech. 

Podzimní marodi už jsou k dispozici, ale nezdařil se příchod několika posil. Jedinou je pouze brankář Tomáš Vlk (26) ze Střelských Hoštic. „Shánět hráče do krajského přeboru je hodně těžké,“ souhlasil Vašica, jehož v poslední době skoro nic nepotěšilo. Jasno nemá ani o základní sestavě do jarní premiéry na Rudolfově. Pár otazníků ještě musí vyluštit.

Přátelská utkání v zimní přípravě

Katovice – Osek 2:1 (0:0)
Góly: Uher (pen.), Repa - Jakub Říský. UMT Strakonice.

Osek – Nová Ves 4:0 (1:0)
Góly: Zelenka, David Říský, Hoch, Carda. UMT Blatná.

Osek – Sousedovice 4:1 (2:0)
Góly: J. Říský 2, Němeček, Matěj Čapek – Brož. UMT Strakonice.

Osek – Nýrsko 0:1 (0:1)
UMT Strakonice.

Bernartice – Osek 0:5 (0:1)
Góly: David Říský 3, Matěj Čapek, Hoch. UMT Písek.

Roudné – Osek 6:5 (2:3)
Góly: Míka 2, Šrámek, Zachař, Červený, Kadlec - Hosnedl 3, David Říský, Hoch. UMT Složiště.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle