Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakoničtí se po roce vrací na zrekonstruovanou Křemelku

 
pátek, 6. ledna 2023, 10:47

Strakonice - Těsně před vánočními svátky dostali strakoničtí fotbalisté dárek a nemohou se dočkat, až poprvé vyběhnou na nový pažit. Rekonstrukce stadionu Na Křemelce ve Strakonicích je totiž u konce. Fotbalisté budou mít k dispozici zcela nové hřiště a zmodernizovala se i hlavní tribuna. Celá investice vyšla téměř na šest milionů korun. Nadšený je i sportovní ředitel FK Junior Strakonice Lukáš Mourek. Mužstvo se po roce vrátí do vlastního stánku.

Jak se vám líbí výsledek rekonstrukce? Jaké máte dojmy?
Náš fotbalový areál Na Křemelce se po čtyřiceti letech konečně dočkal rekonstrukce, která se týkala travnatého hřiště a hlavní tribuny. Nemůžeme se všichni dočkat, až se zase vrátíme zpět Na Křemelku a přivítáme fanoušky na prvním zápase. Tím bude buď první jarní kolo s Olešníkem, nebo až potom následující domácí zápas. Rozhodneme se dle aktuálního počasí.

V čem spočívají hlavní změny a vylepšení?
Fotbalové hřiště je prakticky úplně nové. Je zde nové podloží, odvodnění, branky, zábradlí a šestnáct plně automatických trysek. Důležitou informací je, že s údržbou trávníku nám bude pomáhat také nová vřetenová sekačka John Deere, která dodá hřišti ještě vyšší kvalitu. Teď už budeme pouze hnojit, zavlažovat a sekat.

V úvodu jste mluvil také o hlavní tribuně…
Plně zrevitalizovaná je i hlavní tribuna, která je kompletně natřená a je zde nová střecha. Na jaře budou i nové záchody.

Co si od této investice slibujete?
Areál Na Křemelce má pro převážnou většinu fanoušků a hráčů svůj genius loci, kde se všichni cítí doma. V našem druhém areálu Na Sídlišti, kde jsme nyní v takovém "vyhnanství", hraje pouze mládež. Věříme, že s návratem domů přijdou i lepší výsledky a více fanoušků do našich ochozů.

Je ještě něco, co byste rád dodal?
Rádi bychom poděkovali Městu Strakonice a zejména panu starostovi Hrdličkovi za podporu. Zveme zároveň všechny fanoušky, aby nás přišli do nově zrekonstruovaného areálu také podpořit.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK Junior Strakonice