Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tragický start do sezony, Dražice začaly bodovat až ve druhé třetině podzimu

 
čtvrtek, 22. prosince 2022, 17:05

Dražice – Původně měl tým z Dražic patřit k hlavním kandidátům sestupu, prvních pět zápasů sezony to i potvrdilo. Na kontě neměl ani bod, ale pak začal někdejší trojnásobný mistr kraje až dvě výjimky pravidelně bodovat a z chvostu se vyhoupl až na jedenácté místo. Na poslední a jedinou sestupovou příčku drží svěřenci Tomáše Hořejšího luxusní 15bodový náskok. Dražice mají před sebou poklidné jaro. „Chceme se pohybovat v klidném středu tabulky a podávat vyrovnanější výkon,“ přeje si do druhé půlky sezony vedoucí mužstva Vlastimil Stuchlík.

S jakými představami a plány jste vstupovali do letošního podzimu?
Jako každou sezónu hrát fotbal, který bude bavit jak samotné hráče, tak naše fanoušky, a pohybovat se v klidném středu tabulky.

Jak moc se ambice přiblížily realitě po polovině soutěže? Jste spokojeni s umístěním?
Po nepovedeném začátku v podobě pěti proher za sebou to s námi vypadalo špatně, ale nakonec musíme být spokojeni. Mohlo to dopadnout podstatně hůře.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?  
J. Hradec vede zaslouženě a třeba Hlubokou bych s tím kádrem co má čekal výše, další umístění odpovídají reálu. Samozřejmě ani u nás by nikdo nečekal, že na spodku tabulky budou Prachatice, ale zřejmě doplatili nejvíce na úzký kádr a zranění jako některé další týmy v podzimní části.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Po povedené přípravě jsme paradoxně nezvládli úvodní zápas soutěže a to nám vzalo na několik zápasů vítr z plachet. Pozitivní bylo, že jsme se po té nepříjemné šňůře dokázali zvednout a začali bodovat.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
Dostávali jsme hodně laciné góly, defenziva nefungovala ideálně a to v brance kolikrát  neskutečně čaroval Honza Počinek, který poté  společně s návratem Miloše Veselého do sestavy zlepšili tuto činnost. Přidat musíme i vepředu, kde nám chybí stálý klasický útočník.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Povedli se nám zápasy s Táborskem B a Milevskem, opačně velmi nepovedený byl zápas v Rudolfově a neomlouvá ani to, že jsme nebyli v ideální sestavě.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Hráče nebudu hodnotit, ale jak už jsem zmínil, důležité je, že se kluci zvedli jako tým po nepovedeném začátku.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Něco se zase musí naběhat a odstranit naivní chyby v defenzívě a doufat, že budeme moci většinu utkání odehrát v podobných sestavách.

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit? Dojde k nějakým změnám?
Ještě uvidíme, ale nic zásadního se zatím nechystá a nejspíš to odehrajeme s tím, co je k dispozici z vlastních řad.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Příprava začne v druhé polovině ledna v domácích podmínkách a odehrajeme tři přípravná utkání.

S jakými plány půjdete do jarních odvet?
Podávat vyrovnanější výkony a hrát již zmiňovaný klidný střed tabulky, aby se hlavně naši mladíci měli možnost dále zlepšovat v této soutěži.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle