Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzimní trápení Tatranu. Na kontě má jediný bod

 
čtvrtek, 22. prosince 2022, 11:43

Prachatice - Prachatický Tatran je jedním z největších zklamání podzimní části krajského přeboru. Vloni se celou sezonu držel v nejlepší čtyřce, ale letos - po velkém letním odlivu hráčů a skončení spolupráce s FK Lažiště - je s jedním bodem poslední. Navíc jako jediný z patnácti pokusů nepoznal vítěznou radost. O příčinách neúspěšného podzimu jsme si povídali s trenérem Josefem Raušerem, který střídačku jediného zástupce Prachaticka opouští.

S jakými představami jste po předchozí úspěšné sezóně vstupovali do letošního podzimu?
Celé léto jsme se snažili nahradit velké množství odchodů, což se nám bohužel nepovedlo. Do sezony jsme tak šli s torzem kádru a očekávali jsme velmi náročný podzim.

Jistě jste ale nepočítali, že v polovině sezóny budete poslední…
Spokojeni rozhodně nejsme. Čekali jsme, že budeme hrát o záchranu, ale představovali jsme si, že uhrajeme deset až dvanáct bodů, nikoliv jeden.

Co říkáte na celkový průběh soutěže? Překvapilo vás něco kromě špatného výsledku Prachatic? 
Myslím, že celková úroveň má klesající tendenci z pohledu herní kvality. My jsme měli svých problémů dost, takže jsme se soustředili hlavně na sebe. Pracovali jsme na tom, abychom zajistili dostatečný počet zdravých hráčů. Nic zásadního mě však nepřekvapilo.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a co naopak zamrzelo?
O potěšení nemůže být žádná řeč a zamrzely mě především naše výkony. 

Kde vás nejvíc tlačila bota?
Bota nás tlačila prakticky všude. Dostávali jsme strašně laciné góly a nebyli jsme schopni proměňovat šance, kterých jsme měli opravdu hodně.

Ani jednou jste nevyhráli, dá se vůbec nějaký zápas považovat za povedený?
O povedeném zápase se moc mluvit nedá, spíš o částech některých zápasů, a to je strašně málo.

Výčet zápasů, které vám nevyšly, je určitě delší…
Těch špatných výkonů bylo poměrně hodně. Zejména domácí zápasy s Týnem a Trhovými Sviny se nám hodně nepovedly.

Potěšily vás alespoň některé individuální výkony?
Určitě si své odehráli Jan Pravda, Makoš, Kasík, bratři Rauscherové a Tomáš Pravda. Každopádně se nikdo nedokázal vyvarovat výkyvů formy či vlastní nedisciplinovanosti, která nás většinou stála i lepší výsledek.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Já, po dohodě s vedením Tatranu a po sedmi krásných letech, již u toho nebudu, ale myslím si, že bude třeba zapracovat zejména na podobě a šíři kádru. Myslím, že do každé řady musí přijít minimálně jeden opravdu kvalitní hráč, vedle něhož porostou ti ostatní. 

Věříte, že se kádr Tatranu podaří přes zimu posílit?
Myslím, že vedení se o to určitě pokusí a já mu přeji, aby se mu to povedlo lépe než v létě.

Kdy začne zimní příprava a jak bude probíhat?
To už je věc nového trenéra, ale plánovaná byla na leden.

A s jakými cíly půjdou Prachatice do jarních odvet?
Myslím, že se kluci budou chtít pokusit o zázrak a uchovat krajský přebor i pro příští rok. A já jim budu na dálku fandit. Myslím si, že by se taková soutěž měla na Tatranu dlouhodobě hrát.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein