Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stále máme na čem pracovat, říká trenér Třeboně Karel Bicenc

 
úterý, 20. prosince 2022, 18:56

Třeboň - Mužstvo od rybníka Svět šlo do nové sezóny s novým trenérem a s ambicí skončit v první polovině tabulky. Jiskra na sebe na podzim několikrát výrazně upozornila, desátá příčka ale neodpovídá představám vedení klubu ani trenéra Karla Bicence, který tým převzal po Petru Skálovi, jenž se teď věnuje třeboňské mládeži.

S jakými plány jste vstupovali do letošní sezóny?
Chtěli jsme skončit v první polovině tabulky, a to se nám nepovedlo. Dále jsme chtěli zapracovat do týmu dorostence, což se podařilo z poloviny.

Trenérem Třeboně jste se stal v létě. Naplnila se vaše očekávání?
Převzal jsem tým v červenci a prioritou pro mě byla změna stylu hry. Věděl jsem, že to nebude jednoduché. V první části podzimu jsem se s týmem seznamoval a myslím, že se povedlo hru Třeboně změnit. Ale stále máme na čem pracovat, jak v obranné tak v útočné fázi. S umístěním nejsme spokojeni.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce?
V podzimní tabulce jsme chtěli být výš. Překvapilo mě postavení a umístění mužstev Prachatic, Oseku  a Jankova. V minulé sezoně byla tato mužstva na předních příčkách.

Co vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Nejvíce mě potěšili naši hráči, mají velký potenciál. Každý má v sobě něco speciálního a navzájem se doplňují. Je důležité je přesvědčit, že jdeme správným směrem. Nejvíce mě mrzí finální a předfinální fáze a neproměňování šancí.

Co vás nejvíc trápí?
Již jsem zmínil neproměňování šancí. Budeme chtít přidat ve všech směrech. Důležité bude připravit dostatek šancí a proměňovat je.

Jaký zápas se vám nejvíc povedl, a který byl naopak z vaší strany nejhorší?
Herně i výsledkově se nám nejvíc povedl zápas s Olešníkem. Kvalitní zápasy jsme odehráli také s Táborskem, Týnem a Jindřichovým Hradcem, i když výsledky nebyly nejlepší. Nejhorší utkání jsme sehráli v Trhových Svinech a potom doma se Semicemi. Na nováčky jsme si nepřišli. Hrají jiným stylem, který nám nevyhovuje. 

Vyzdvihl byste nějaké osobnosti mužstva?
Mám radost z celého týmu. Největší oporou byl pro nás asi brankář Jakub Kopecký.  

Na čem musíte přes zimu zapracovat?
Stále budeme pracovat ve všech směrech a nejvíce na výstavbě hry, přechodové a útočné fázi. Samozřejmě se budeme věnovat i kondici.

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit?
Máme úzký kádr. Rádi bychom tým udrželi pohromadě a kvalitně doplnili.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Zimní příprava odstartuje 20. ledna a odehrajeme šest utkání. Trénink bude tři dny v týdnu. Vše bude probíhat ve fotbalovém areálu Hliník v Třeboni, kde máme výborné zázemí. Vyzkoušíme dorazové dorostence ročník 2004 a některé nové hráče.

A s jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Budeme chtít vyhrávat a posunout se v tabulce výš. Důležité bude proměňovat šance, které si vytvoříme.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama