Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Celý podzim jsme se hledali, říká v Jankově končící Petr Kadlec

 
čtvrtek, 15. prosince 2022, 11:20

Jankov – Fotbalisté Jankova zažili nejhorší podzim od svého sestupu z divize, na čemž se výrazně podepsaly letní odchody hráčů. Na jaře se chtějí z třináctého místa posunout do horních pater tabulky. To už bude úkolem pro nového trenéra. Petr Kadlec se totiž po pětileté štaci rozhodl po dohodě s vedením klubu skončit.

S jakými představami a plány jste vstupovali do letošního podzimu?
Vzhledem ke značné obměně kádru byly naše plány spíše skromné a bylo v podstatě jasné, že jen těžko budeme navazovat na povedené jaro. To se hned v úvodu soutěže potvrdilo a celý podzim jsme se hledali.

Jak moc se ambice přiblížily realitě po polovině soutěže? Jste spokojeni s umístěním?
Rozhodně jsem očekával větší bodový zisk, než se nám podařilo uhrát a tak s umístěním nemůžeme být v klubu spokojeni.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?  
Určitým překvapením je pozice týmu z Oseka a Prachatic na samém chvostu tabulky. Na Hluboké také jistě chtěli být po podzimu na vyšších příčkách. Čelo tabulky je ale vyrovnané a po pěti jarních kolech může být umístění úplně jiné.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Mnoho radosti jsme si v průběhu podzimu neužili, ale i tak jsme v kabině dokázali zachovat klidnou hlavu a vyhnuli jsme se nějakým excesům. Mrzí mě tréninková docházka, která nebyla dobrá, ale to zřejmě na této úrovni nejsem sám.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
I přes velké množství obdržených branek nás nejvíce trápila kvalita směrem do ofenzivy, kdy nám zejména chyběl typický střelec.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Povedlo se nám utkání s Osekem, špatný zápas jsme i přes prohru neodehráli s Táborskem. Nejhůř jsme se prezentovali v Týně nad Vltavou.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Svou poctivostí byl oporou Lukáš Fajtl, který na hřišti strávil nejvíce minut. V průběhu podzimu nám pomohly příchody brankáře Skály a obránce Kupky, kteří si svou roli také splnili, a své si určitě odehrál Aleš Hanzlík, který je jako defenzivní hráč naším nejlepším střelcem.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Těch věcí je hodně, ale určitě tým v první řadě potřebuje absolvovat kvalitní zimní přípravu s dostatečnou docházkou.

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit? Dojde k nějakým změnám?
Kádr určitě posílit potřebuje nejen co do kvality, ale i do množství a k nějakým změnám by dojít mělo.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu zahájíme koncem ledna. Čekají nás tři až čtyři přípravná utkání, spinning jako zpestření, speciální kruhové tréninky v tělocvičně, terén a malé hřiště s umělou trávou v Jankově spolu s umělým hřištěm na Složišti.

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Získat dostatečný počet bodů, abychom se v soutěži zachránili. Dále stabilizovat kádr a postupně zapojovat mladé hráče z našeho B týmu. 

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama