Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček Trhové Sviny se v přeboru neztratil. Předsezonní plány nemění

 
pondělí, 12. prosince 2022, 12:38

Trhové Sviny – Výborně rozehranou sezonu má jeden ze tří letošních nováčků. Trhosvinenský Spartak se do nejvyšší soutěže v kraji vrátil v době stoletého výročí klubu a po podzimu se drží v klidném středu tabulky. S vyrovnanou bilancí šesti výher, tří remíz a šesti porážek okupuje devátou příčku. Cíl mají spartakovci stále stejný, do třetice se udržet v přeboru déle než rok. V sezonách 1946/47 a 1997/98 se jednalo o epizodní účasti. Kormidelník Martin Písko věří, že k udržení postavili na podzim solidní základy.

S jakými představami a plány jste vstupovali do letošního podzimu?
Hlavní představou a tedy i cílem bylo odehrát všechny zápasy na úrovni krajského přeboru a udělat co nejvíce bodů. To se nám povedlo, takže v týmu panuje spokojenost.

Jak moc se ambice přiblížily realitě po polovině soutěže? Jste spokojeni s umístěním?
Ambice převýšily očekávání, jak s body, tak s umístěním.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?  
Samozřejmě, že každý tým má své kvality a o tom jsme se přesvědčili třeba ve Strakonicích, kdy se domácímu Junioru moc nedařilo. Bohužel my jsme nebyli dostatečně připraveni, porážka 1:6 byla pro nás krutá, ale spravedlivá. Pokud nebudeme stoprocentně připravení na každý zápas, dopadne to takto. Jinak úroveň mužstev jako Olešník, Hluboká, Táborsko B, J. Hradec je vysoká a na takové zápasy v KP jsme se těšili.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a také zamrzelo?
Potěšil mě přístup celého týmu a myslím, že jsme jako nováčci nezklamali. A asi nejvíc mě mrzí zranění našeho gólmana Karla Brůhy. Doufáme, že se co nejdříve zapojí a bude přínosem pro tým, jako byl doposud.

Kde vás nejvíc tlačila bota, kde musíte přidat?
Asi jako v každém týmu. Skoro každý zápas jsme hráli v jiné sestavě. Na vině je hodně zraněných a pracovní vytížení některých hráčů . Myslím, že bychom mohli ukázat víc, kdybychom byli na každý zápas kompletní. Ale to je věčné kdyby...

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a na druhou stranu za nejhorší?
Nejpovedenější zápas byl hned ten první. Po nepovedené generálce jsme vlastně nevěděli, co od KP čekat. Povedlo se nám uspět hned první zápas s Dražicemi a ještě Lukáš Gažák dal 4 góly, takže vydařená premiéra se vším všudy. No a jak jsem zmiňoval nejhorší ve Strakonicích. Ten zápas jsme nezvládli a doufám, že jsme se z toho ponaučili.

Kdo z hráčů předvedenými výkony vyčníval, kdo byl oporou?
Makali jsme jako to tým, jeden zápas vyčníval ten a další zase někdo jiný Myslím, že se podzim povedl oběma brankářům. Jak Karlovi než přišlo zranění a pak Michalovi Vrábkovi. Z hráčů v poli kapitán Kolář a Novák, kteří odehráli všechny zápasy.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Jak už jsem říkal, hodně nás trápilo zranění. Tak to je hlavní cíl zimní přípravy, abychom byli kompletní a připravili se na jaro.

Hodláte hráčský kádr v zimní přestávce posílit? Dojde k nějakým změnám?
Zatím není známo, jestli náš tým někdo posílí. Hrajeme s odchovanci a těm se daří na výtečnou. Jestliže se všichni uzdraví, máme kádr dost široký. Tak pokud se nepovede někoho oslovit a přivést, je to zase na nich, aby ukázali, co v nich je.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Plán přípravy se nebude měnit od předchozích. Začneme ke konci ledna čtyřmi tréninky do týdne, odehrajeme pár přáteláků a zakončíme to jako vždy soustředěním ve Staré Hlíně.

S jakým plány vstoupíte do jarních odvet?
Cíl je stejný. Překonat historický rekord klubu, to znamená udržet se v elitě KP i do dalšího ročníku. No a za mě dát se dohromady a potrápit soupeře daleko víc než jsme je trápili doposud. Nakonec chci poděkovat celému týmu a těším se na další spolupráci. Jste skvělá parta.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama