Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek slaví první výhru, v Dražicích padly tři červené karty

 
neděle, 6. listopadu 2022, 11:09

Jihočeský kraj - Podzim se nezadržitelně blíží ke svému závěru a tento víkend je na programu předposlední 14. kolo. Hlavní sobotní událostí je první výhra Oseku, který po pěti předchozích debaklech naplno bodoval v Protivíně. Prachatice bojovaly o body v Dražicích, znovu ale neuspěly a jejich situace už začíná být kritická. Svůj náskok na čele tabulky navyšuje Jindřichův Hradec, který uspěl po gólové přestřelce ve Strakonicích. Týn naopak prohrál na Rudolfově a béčko Táborska uhrálo s Třeboní jen bod. Olešník se bez problémů poradil se Semicemi. Hluboká dokázala v neděli smazat v Milevsku dvougólové manko během čtyř minut a zápas nakonec skončil remízou. Jankov doma nestačil na Trhové Sviny, ztrátu z první půle už nedohnal.

Béčko Táborska přivítalo na Soukeníku Jiskru Třeboň. Utkání se hrálo na umělé trávě a první gól dali v 19. minutě hosté. Jiskra zahrávala volný přímý kop z ideální pozici těsně za hranicí velkého vápna a Leoš Hromádka se štěstím překonal gólmana Cháru. Ve vyrovnaném prvním poločase Táborsko odpovědělo ve 30. minutě, kdy se z penalty po faulu na Kabeše prosadil Ondřej Praveček. Ve druhém poločase měla víc ze hry Třeboň, zápas ale do vítězného konce dotáhnout nedokázala. „Bohužel nás sráží neproměňování šancí,“ posteskl si trenér Jiskry Karel Bicenc.

Devět gólů viděli diváci ve Strakonicích, kam zavítal vedoucí Jindřichův Hradec. Spokojeni ale nebyli, protože Strakoničtí prohráli 3:6. Utkání hrané na umělé trávě se dlouho vyvíjelo jako na houpačce. Oba týmy se přetahovaly o vedení. Když ale Janák v 75. minutě proměnil penaltu a zajistil hostům vedení 3:5, domácí rezignovali. O tři minuty později Strakonice inkasovaly ještě jeden gól z kopačky Filipa Votavy a zápas skončil 3:6. „Nevedli jsme si vůbec špatně, opět jsme ale doplatili na individuální chyby ve vápně,“ zdůvodnil porážku domácího mužstva vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka.

Zklamaní odjížděli z Rudolfova fotbalisté Týna nad Vltavou. Olympie byla lepším týmem, z řady velkých šancí však proměnila jen jedinou těsně před koncem poločasu. Rudolfov naopak vytěžil z minima maximum a díky dvěma vstřeleným brankám ve druhém poločase bral všechny tři body. V první půli hosté trefili ve dvou případech břevno, na začátku druhé půle za stavu 0:1 neproměnil Vařil penaltu. Domácí pak ve dvou případech zahráli dobře rohový kop a Prokeš se Šindelářem zápas svými góly otočili. „Ztratili jsme jasně vyhraný zápas, vyhrálo šťastnější mužstvo,“ konstatoval kouč Týna Václav Mareš.

Fotbalisté Prachatic sehráli v Dažicích podobné utkání jako před týdnem doma s Protivínem. Tatran znovu sahal po bodovém zisku, ale nedosáhl ani na bod. Hosté vedli po poločase 1:2, Dražice vyrovnaly v 54. minutě nestárnoucím Marianem Horkou. V závěrečné části zápasu doplatili Prachatičtí na svou nekázeň. Nejprve byl v 73. minutě vyloučen Jaroslav Rauscher a v 81. minutě šel předčasně do sprch i Jakub Rauscher, který obdržel červenou kartu už v minulém zápase. V hektickém závěru neudržel nervy na uzdě ani domácí matador Miloš Veselý a také on byl vyloučen. Až poté domácí přesilovku využili. O výhře Dražic rozhodl dvě minuty před závěrečným hvizdem Hojdar.

Domácí duel s Osekem se Protivínu nepovedl. Protivínští inkasovali ve 24. minutě gól z kopačky Jakuba Říského, ve 35. minutě navíc musel hřiště opustit po červené kartě Vojtěch Štěpka. Domácí se překvapivě probrali, ale hned po poločasové pauze jim z voleje zasadil druhý úder Jan Hoch. Jiskérku naděje vykřesal Protivínu pěknou střelou na zadní tyč Jaromír Vorel, první vítězství v sezoně si ale Osečtí vzít nenechali. Výhodu jednoho muže v poli využil Osek ještě v 81. minutě, kdy se podruhé v zápase prosadil Jakub Říský. „Po vyloučení domácího hráče jsme trochu ubrali z aktivity a jen se štěstím jsme nedostali do přestávky vyrovnávací gól,“ řekl k zápasu kouč vítězného Oseku Karel Hoch.  

Fotbalisté Olešníku si s přehledem poradili s nováčkem ze Semic a zvítězili 4:0. Kromě toho domácí zahodili řadu dalších šancí, mimo jiné i penaltu, kterou Kalášek poslal jen do břevna. V prvním poločase skórovali v těsném sledu Martinec s Tothem a Olešník vedl v 16. minutě už 2:0. Dva góly si Olešník nechal i na druhý poločas. V 69. minutě se po delší střelecké pauze prosadil David Lafata a tečku za utkáním udělal Erik Vida Normandeau, který po svém příchodu do Olešníku nastoupil podruhé v základu a z pozice obránce si připsal již třetí gól.  

Trhové Sviny po dvou porážkách v řadě ukázaly v jankovské Precis aréně větší touhu po vítězství. Hodně jim pomohl rychlý gól, který vstřelil již ve 3. minutě Dominik Kodras. Ve 22. minutě skóroval druhý z Kodrasů Marek a s domácími to nevypadalo dobře. Chleba se však lámal na začátku druhého poločasu. V 48. minutě neuspěl v obrovské šanci Hanzlík a místo korigující trefy přidali hosté za další dvě minuty pojistku po přesné trefě Jana Nováka. Gólu se dočkal i Jankov, který díky hlavičce Tomáše Kupky snížil v 64. minutě na 1:3. I přes platonický tlak už ale více nevymyslel, a tak si Sviny zaslouženě odvezly tři body.

Fotbalisté Hluboké propásli možnost poskočit v tabulce na druhé místo, kterou by měli v případě výhry v Milevsku. Vzduchotechnici ale potvrdili svou kvalitu, kterou mají zvlášť v domácím prostředí, odkud se body moc nevozí. Milevští vedli dvěma góly Daniela Petříka v poločase 2:0. Hluboké se sice podařilo na začátku druhé půle snížit Křiváčkem, ale výborný Petřík svým třetím gólem v zápase vrátil Milevsku dvougólové vedení. Hattrick završil proměněnou penaltou. Domácí však svůj náskok ztratili během čtyř minut. Už v té následující kopala penaltu i Hluboká a Škoda snížil na 3:2. Za další tři minuty Rubick vyrovnal a skóre 3:3 se již nezměnilo.   

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FC SILON Táborsko B – TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:1)

Góly: 30. Praveček - 19. Hromádka.

Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Jevčák. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Kabeš, Chotovinský – Bartoš, Kubata). Diváků: 80.


FK Junior Strakonice – FK Jindřichův Hradec 1910 3:6 (2:3)

Góly: 18. Máška, 23. Bílý, 51. Krejčí – 17. a 78. Votava, 25. Toman, 27. Mischnik, 69. Jaroš, 75. (pen.) Janák.

Rozhodčí: Němec - Lepič, Smola. ŽK: 1:0 (Krejčí). Diváků: 60.


TJ Dražice – FK Tatran Prachatice 3:2 (1:2)

Góly: 4. M. Stuchlík, 54. Horka, 88. Hojdar - 15. Fischer, 45. Makoš.

Rozhodčí: Kaštánek - Jevčák, Dunovský. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:4 (Veselý 2, D. Štecher – Jakub Rauscher 2, Jar. Rauscher, Luňáček). ČK: 1:2 (87. Veselý – 73. Jar. Rauscher, 81. Jakub Rauscher). Diváků: 80.


SK Rudolfov – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:1 (0:1)

Góly: 62. Prokeš, 77. Šindelář - 43. Mezera.

Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Hanzlíková. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 65.


FK Protivín – TJ Osek 1:3 (0:1)

Góly: 56. J. Vorel - 24. a 81. J. Říský, 49. Hoch.

Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Pravda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:6 (Bečvář, Petr – Krejčí, Chaluš, Carda, Němeček, Hoch, Matěj Čapek). ČK: 1:0 (35. Štěpka). Diváků: 100.


FK Olešník – FC AL-KO Semice 4:0 (2:0)

Góly: 12. Martinec, 16. Toth, 69. Lafata, 89. E. Normandeau.

Rozhodčí: Cigáň - Kollmann, Vican. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:1 (E. Normandeau, Toth, Heller – Holub). Diváků: 110.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Hluboká nad Vltavou 3:3 (2:0)

Góly: 10., 14. a 61. (pen.) Petřík - 49. Křiváček, 62. (pen.) Škoda, 65. Rubick.

Rozhodčí: Nedvěd - Šťastný, Vican. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:2 (Kosobud, Petřík, Marvan – Konečný, Funda). Diváků: 100.


SK Jankov – Spartak Trhové Sviny 1:3 (0:2)

Góly: 63. Kupka - 3. D. Kodras, 22. M. Kodras, 50. Novák.

Rozhodčí: Leiš - Krčín, Ct. Novotný. Delegát: Peterka. ŽK: 1:1 (Hanzlík – O. Hruška). Diváků: 128.


Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák