Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ráno Karel Krejčí opravil kočárek a v poledne vlétl na Trhové Sviny a soupeře zničil čtyřmi góly

 
čtvrtek, 27. října 2022, 10:32

Strakonice - Dát tři góly za zápas, to už dnes není v krajském přeboru nic mimořádného. Ve 12. kole to dokázali hned dva fotbalisté. Postupně ale začíná narůstat počet čtyřgólových střelců. Strakonický Karel Krejčí je už třetím fotbalistou, kterému se na podzim podařilo čtyřikrát skórovat v jednom utkání, a za jeho výkon v duelu se Spartakem Trhové Sviny jsme ho zvolili Mužem kola.

Zdá se, že mimořádný den jste měl nejen vy, ale i celý tým Strakonic. Cítil jste to už ráno, když jste vstal z postele, nebo bylo sobotní ráno jako každé jiné?
Sobotní ráno bylo trošku jiné než ostatní, protože hned ráno jsem spěchal do železářství pro šrouby a matice, abychom opravili kočárek, který se nám den předtím rozbil.

Jaká byla před utkáním nálada v kabině po těch šesti zápasech bez výhry?
Já bych řekl, že nálada nebyla špatná. Ale samozřejmě pocity a nálada jsou lepší, když se vyhrává. Toto vítězství jsme potřebovali jako sůl. Máme v týmu spoustu mladých kluků, kteří s výsledky budou zlepšovat i svoje osobní výkony.

Čím si vysvětlujete tak skvělý vstup do utkání?
Co jsem ve Strakonicích, takový vstup do utkání jsem nezažil. Ale cítil jsem už od rozcvičky, že by to mohlo přijít zrovna dnes. My jsme doma nepříjemní pro každý tým, ale chyběly nám výhry za tři body.

Když jste přicházel do Strakonic, měl klub ambice postoupit do tří let do divize. V minulé sezóně jste ale skončili desátí a ani letos to na výraznější progres zatím nevypadá. Je vůbec reálné, že by se ve Strakonicích mohla hrát v dohledné době divize?
Toto je spíš otázka na vedení. Po minulé sezoně se tým výrazně omladil, a to má určitě svůj vliv na vyrovnanost našich výsledků a výkonů. Já doufám, že to reálné je. Ale abychom se dorovnali nejlepším týmům v soutěži, je zapotřebí posílit náš tým.

Zázemí na vyšší soutěž ve Strakonicích je?
Tak my teď hrajeme na Sídlišti, kde mě osobně to tolik nevyhovuje. Lépe se nám hraje Na Křemelce, tam je takové správné fotbalové prostředí. Jinak Strakonice určitě mají zázemí na to hrát vyšší soutěž.

Proč se zatím nedaří tak, jak byste si představovali?
Můj názor je, že ve většině zápasů zaostáváme v osobních soubojích. A krajský přebor je hlavně o soubojích. Všichni chceme vyhrávat a být co nejvýš v tabulce. Ale za výkony v některých zápasech si nezasloužíme hrát v první pětce. Avšak soutěž je vyrovnaná a určitě bych nás neodepisoval.

Divizi už jste hrál. Kdyby vás čistě teoreticky oslovily sousední Katovice, jako třeba letos vašeho bývalého spoluhráče Přemka Sládka, využil byste jejich nabídku a šel hrát divizi do Katovic?
Já jsem spokojený ve Strakonicích. S Lukášem Mourkem (sportovní ředitel pozn. red.) mám nadstandardní vztah. Já doufám, že si někdy divizi zahraju se Strakonicemi Na Křemelce. 

Prý máte náročné povolání. Co děláte a jak se vám daří ho kombinovat s fotbalem?
Pojišťuji auta přes web Srovnejto.cz. Jedná se hlavně o psychicky těžkou práci. S fotbalem se to skloubit dá. Mám domluvu s vedením firmy, že si mohu o víkendu napracovat, co v týdnu zmeškám. K tomu se mi koncem května narodil syn, a tak doma máme veselo (úsměv). Přítelkyně vše zvládá perfektně a já se tak mohu věnovat i fotbalu, za což jí chci moc poděkovat.

Ideální jedenáctka 12. kola krajského přeboru:

Pavel Tomášek (Olešník)

Jan Pajer (Táborsko B), David Říha (Rudolfov), Tomáš Kupka (Jankov), Vojtěch Týnavský (Třeboň)

Jiří Benedikt (Strakonice), Karel Krejčí (Strakonice), Jakub Toth (Olešník), Aleš Hanzlík (Jankov), Martin Janák (J. Hradec)

Martin Toman (J. Hradec)

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle