Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martinu Tomanovi stačil k dotažení se na čelo krále střelců jediný zápas

 
pátek, 21. října 2022, 09:30

Jihočeský kraj - Jindřichohradeckého Martina Tomana jsme zvolili Mužem kola na podzim již podruhé. Ocenění si za svůj výkon v Oseku rozhodně zaslouží. Čtyřikrát skórovat v jednom utkání, to se jen tak někomu nepodaří. Ani Dominiku Dumbrovskému, který nastřílel v pátém kole Oseku pět branek. Dát čtyři góly, to se stane maximálně dvakrát za podzimní část sezony. Před Martinem Tomanem to dokázal ještě táborský David Neužil v devátém kole s Protivínem.

Jaký byl zápas s Osekem? Vyhráli jste nakonec 5:0, ale vítězství se asi nerodilo lehce…
Soupeř byl ze začátku hodně houževnatý, přesto jsme si nějaké šance vypracovali. Bohužel jsme je ale neproměnili. Já sám jsem v prvním poločase mohl dát dva góly.

Pomohla vám chyba domácího brankáře ze samého závěru první půle, kdy neudržel poměrně lehkou střelu Mischnika a vy jste skóroval?
To ano, pak už jsem měl snadnou práci pouze dorazit míč do brány. Jinak ale v prvním poločase chytal domácí gólman výborně. Několikrát vychytal mě i spoluhráče.

Počítal jste jako útočník s tím, že balón může brankáři Oseku vypadnout z rukou?
To jsem nečekal, protože to nebyla zase až tak prudká střela. Naštěstí jsem ale byl blízko, takže jsem tam včas doběhl a dorazil jsem to do brány. Důležité je být připravený, protože stát se může cokoliv.

Ovlivnil ten první gól do šatny průběh druhého poločasu?
My jsme na ten gól čekali, protože celý poločas jsme odehráli na polovině Oseku a ten gól jsme potřebovali dát. Hodně nám pomohl. Soupeř potom hru otevřel, a to byla voda na náš mlýn. Potom už se nám hrálo lépe.

Ve druhé půli jste hráli do otevřené obrany a góly jste dávali jak po másle. Zdálo se, že v předchozím duelu s posledními Prachaticemi jste se na tři body nadřeli víc…
Popravdě řečeno, moc nechápu, co dělají Prachatice na posledním místě. Těžko to mohu posoudit, ale Tatran se mi zdál lepší než Osek. Alespoň proti nám hrál dobře.

Poslední dva zápasy jste vyhráli, předtím se však Jindřichovu Hradci nedařilo a ze tří utkání získal jen jeden bod. Čím to bylo?
To bylo v tom týdnu, co se hrály ty tři zápasy. Začalo to domácí remízou s Týnem, v týdnu jsme pak prohráli v Olešníku, který ale byl lepší než my. O víkendu jsme pak prohráli na Hluboké. Nechci to svádět na hřiště, ale bylo opravdu hrozné. Hřiště vypadalo, jako bychom hráli na nějaké louce, jak bylo rozorané. Je ale pravda, že jsme na Hluboké neproměnili několik šancí, které jsme měli dát.

Zdá se tedy, že „anglické týdny“ vám nesvědčí…
Mně osobně určitě nevyhovují, protože nohy mě bolí po zápase ještě třetí den.

Bavili jsme se o tom, že vás překvapuje poslední místo Tatranu Prachatice. Co vlastně říkáte na dosavadní průběh soutěže?
Mrzí mě akorát ty ztráty bodů v tom anglickém týdnu, jak říkáte, protože se na nás soupeři dotáhli. Jinak jsme ale spokojeni. Máme mladý tým, který šlape, takže zatím je to dobré.

Ideální jedenáctka 11. kola krajského přeboru

Pavel Tomášek (Olešník)

Ondřej Kupka (Táborsko B), Jakub Kalášek (Olešník), Tomáš Kupka (Jankov), Jakub Rejthar (J. Hradec)

Roman Mischnik (J. Hradec), David Neužil (Táborsko B), Marek Sládek (Rudolfov), Vojtěch Štěpka (Protivín)

Jiří Šemro (Trhové Sviny), Martin Toman (J. Hradec)

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle