Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Týn s Hlubokou už mají na čele tabulky tříbodový náskok. Táborsko zaváhalo v derby s Dražicemi

 
neděle, 9. října 2022, 11:45

Jihočeský kraj – I v 10. kole krajského přeboru se zrodilo několik zajímavých výsledků. Předně se nečekala porážka Táborska na hřišti Dražic. Kontakt s čelem tabulky dál ztrácí Olešník, který se v případě výhry nad Týnem mohl na vedoucí celek dotáhnout na jediný bod. To se ale nestalo a po prohře 3:4 už Olešník zaostává o sedm bodů. Oseku se nepodařilo napravit reputaci ani v Trhových Svinech a na hřišti Spartaku utržil další debakl. Nejde to ani Jankovu, který nestačil doma na Hlubokou. Ta naopak prodloužila šnůru zápasů bez porážky na osm utkání. Protivín přehrál Třeboň 2:1 a jediná sobotní remíza se zrodila ve Strakonicích, které hrály se Semicemi 2:2. V neděli se dařilo domácím. Milevsko díky slepeným gólům ve druhé půli přehrálo Rudolfov, Jindřichův Hradec potvrdil u Vajgaru roli favorita proti Prachaticím.

Strakonice se rozešly se semickým nováčkem nerozhodně 2:2. Semičtí, povzbuzeni vysokou výhrou v Oseku, začali ve Strakonicích s velkou kuráží a po zásluze v poločase vedli po hlavičce Blažka 0:1. Domácí se chytili až po sedmdesáti minutách hry. „Potom se trenérovi podařilo naši hru oživit dvojím střídáním,“ prozradil vedoucí strakonického týmu Jiří Cibulka. Strakonicím se pak podařilo skóre otočit. Když už se zdálo, že tři body zůstanou ve Strakonicích, podnikli hosté ojedinělý protiútok, domácí se dopustili ve vápně faulu a z penalty Veleman vyrovnal.    

Duel Protivína s Třeboní nabídl vyrovnaný souboj, v němž se štěstí nakonec usmálo na domácí tým a protivínští fotbalisté si připsali tři body za vítězství 2:1. První poločas žádný gól nepřinesl. Úporně se bojovalo o střed hřiště, moc šancí se ale neurodilo. „Ani ve druhé části se obraz hry moc nezměnil, ale urodily se góly,“ popsal další vývoj zápasu šéf domácího klubu Václav Křišťál. Tři góly padly v rozmezí pouhých jedenácti minut. V 56. minutě otevřel skóre domácí Jaromír Vorel, ale za pět minut třeboňský Leoš Hromádka vyrovnal. Vítězný gól Protivína dal v 67. minutě Martin Říha.

V tabulce třinácté Dražice a třetí béčko Táborska dělilo třináct bodů, a čekalo se, že bodový rozdíl mezi oběma týmy se po vzájemném utkání ještě prohloubí. Karty byly rozdány jasně, jenomže derby obvykle jasného favorita nemívá. Velkou zbraní Dražic je jeho specifické hřiště, kterou domácí dokonale využili. Táborští mladíci byli fotbalovější, častěji měli balón ve své moci, proti konsolidovanému výkonu Dražic se ale neprosadili. Ve 43. minutě se podařilo dražickému Danielu Štecherovi krásnou hlavičkou překonat Karla Chotovinského, který při nedostatku gólmanů zaskočil v bráně Táborska. Na gól Dražic už hosté ve druhém poločase odpověď nenašli.

Nádech derby měl i duel v Olešníku, kam přijel vedoucí Týn nad Vltavou. První poločas patřil Olešníku, který se musel obejít bez potrestaného Lafaty. Ten přijde i o páteční derby na Hluboké, kde před třemi roky utrpěl vážné zranění. Střelecké kopačky znovu nazul někdejší obávaný kanonýr Lukáš Dudek a svými dvěma góly přispěl k vedení Olešníku po prvních pětačtyřiceti minutách v poměru 3:1. Druhý poločas už měl zcela odlišný průběh a Olympie třemi góly zápas otočila. Hned po přestávce Brom snížil na 3:2 a v 74. minutě se podařilo Dobalovi vyrovnat. Ani to však hostům nestačilo a dvě minuty před koncem dal Hudeček jejich vítězný gól. „Za druhý poločas musím hráče pochválit, že bojovali až do vítězného konce,“ mnul si ruce spokojený trenér Týna Václav Mareš.

V Precis aréně hrál trápící se Jankov s osm zápasů neporaženou Hlubokou. Hosté se ujali vedení už v 11. minutě, kdy se tečovanou střelou prosadil Hrachovec. Druhý gól přidala Hluboká z brejkové situace, kterou ve 33. minutě gólově zakončil Kadlec. „Rozdíl v kvalitě byl patrný,“ sportovně uznal vedoucí domácího týmu Petr Maxa. Hosté hru kontrolovali, ovšem Jankovští nebyli daleko snížení výsledku. Borovkova střela z voleje šla vedle, Kollárova střela zase do tyče. Finální podobu výsledku dala 85. minuta a hlavička střídajícího Křiváčka. „Tři ze čtyř šancí jsme proměnili a zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil utkání hlubocký kouč Ladislav Táborský.

Fotbalisté Oseku jeli do Trhových Svinů napravit ostudný domácí debakl se Semicemi. Své renomé však třetí nejlepší tým uplynulého ročníku ve Svinech nenapravil a domů se vracel s ještě horším výsledkem, když prohrál 6:0. Spartak je naopak v laufu a i proti Oseku mu vycházelo vše, na co sáhl. Když ve 29. minutě dal Jiří Macák svůj druhý gól v zápase a zvýšil na 3:0, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Domácí hráli v pohodě a své fanoušky potěšili ještě dalšími třemi góly. „Náš výkon byl hodně křečovitý a bohužel jsme nedokázali vstřelit alespoň čestný gól,“ smutnil po dalším nevydařeném utkání trenér Oseku Karel Hoch.

Duel v Milevsku začal pro fotbalisty Rudolfova nešťastně, když v 11. minutě si dal vlastní gól Radek Tyrpák. Další pohroma pak pro Rudolfovské příšla po dvaceti minutách druhého poločasu. Jindřichohradeckému Martinu Tomanovi, který dokázal proti Táborsku v 6. kole skórovat dvakrát během dvou minut, se rozhodl konkurovat milevský Daniel Petřík. Ten zvýšil v 65. minutě nejprve na 2:0 a hned o minutu později tentýž hráč přidal gól na 3:0. Rudolfov byl v tu chvíli na ručník a po deseti minutách inkasoval ještě čtvrtý gól z kopačky Jana Marvana. Další góly již v síti brankáře Keřky nepřibyly a naopak šest minut před koncem zaznamenal čestný úspěch hostů Štěpán Prokeš.

Jindřichohradečtí fotbalisté byli v duelu s posledními Prachaticemi jasnými favority a tuto roli začali naplňovat již od 6. minuty utkání, kdy Martin Janák proměnil pokutový kop a domácí vedli 1:0. I v dalším pokračování měl Jindřichův Hradec hru ve své moci a hrálo se převážně na polovině Tatranu. Hosté se soustředili na bránění a v této činnosti si počínali celkem úspěšně až do 60. minuty. Do té doby domácí dobývali prachatickou tvrz marně. Po hodině hry však prachatický gólman neudržel na hranicí vápna míč v rukavicích, k balónu se dostal Roman Mischnik a do prázdé brány přidal uklidňující gól na 2:0. Tatran byl dopředu téměř neškodný, ale ani Jindřichův Hradec neoplýval produktivitou, a diváci tak viděli pouze dvě branky. Ty ale domácím stačily k plnému bodovému zisku.  

Výsledky 10. kola krajského přeboru
 

FK Junior Strakonice - FC AL-KO Semice 2:2 (1:1)

Góly: 73. Krejčí, 78. Zborník (vlastní) - 23. Blažek, 84. (pen.) Veleman.

Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Hošek. ŽK: 2:3 (Rybák, Bílý - Hrala, Blažek,
Veleman). Diváků: 80.


FK Protivín - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 56. J. Vorel, 67. Říha - 61. Hromádka.

Rozhodčí: Brych - Barva, Talíř. Delegát: Babka. ŽK: 5:4 (Štěpka, Nedvěd,
Vojta, Adam, Hrachovec – Matoušek, Hromádka, Radosta, Kubata). ČK: 0:1 (90.
Rezek). Diváků: 150.


TJ Dražice - FC MAS Táborsko B 1:0 (1:0)

Gól: 43. D. Štecher.

Rozhodčí: Němec - Cigáň, Vican. Delegát: Hruška. ŽK: 3:3 (Pražma, Novotný, M.
Štecher – Praveček, Trantýr, Pánek). ČK: 1:0 (92. D. Štecher). Diváků: 70.


SK Jankov - TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)

Góly: 11. Hrachovec, 33. Kadlec, 85. Křiváček.

Rozhodčí: Krčín - Dunovský, Hanzlíková. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Kadlec,
Moudrý). Diváků: 188.


Spartak Trhové Sviny - TJ Osek 6:0 (3:0)

Góly: 6., 23. a 29. Macák, 54. M. Kodras, 71. Hruška, 75. D. Kodras.

Rozhodčí: Vican - Kollmann, Boček. Delegát: Vrchota. ŽK: 1:1 (Chromčák – J.
Hoch). Diváků: 50.


FK Olešník - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:4 (3:1)

Góly: 8. Vojta, 21. a 34. Dudek - 26. Dumbrovský, 49. Brom, 74. Dobal, 88.
Hudeček.

Rozhodčí: Kaštánek - Lepič, Jevčák.  ŽK: 3:2 (Toth, Vojta, Nohava – Vařil,
Dobal). Diváků: 250.


FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov 4:1 (1:0)

Góly: 65. a 66. Petřík, 11. Tyrpák (vl.), 76. Marvan - 84. Prokeš.

Rozhodčí: Nedvěd - Cigáň, Šťastný. ŽK: 1:1 (Kortan - Prokeš). Diváků: 100.


FK J. Hradec 1910 - FK Tatran Prachatice 2:0 (1:0)

Góly: 6. Janák (pen.), 60. Mischnik.

Rozhodčí: Leiš - Dimitrov, Albert. Delegát: Peterka. ŽK: 2:1 (Fical, Petr - Luňáček). Diváků: 123.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle