Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Kvarteto z chvostu utržilo výprasky, do čela se vyhoupl Týn

 
neděle, 2. října 2022, 14:54

Jihočeský kraj - Sobotní zápasy 9. kola krajského přeboru měly jednoznačný průběh. Znovu na sebe upozornili nováčci, kteří si vyšlápli na loňské štiky krajského přeboru. Semice vyhrály 6:1 v Oseku a Trhové Sviny 5:1 v Prachaticích. Rudolfov doma nastřílel půltucet gólů Dražicím a Týn nad Vltavou Jankovu dokonce ještě o jeden víc. Olympie si tak může až do nedělního odpoledne užívat místo na výsluní, neboť se po výhře 7:0 nad Jankovem posunula do čela tabulky. V neděli dopoledne uspěli domácí, Třeboň porazila Olešník 2:1 a Táborsko B zásluhou čtyřgólového Davida Neužila Protivín 5:0. V nedělním odpoledním šlágru porazila Hluboká doma Jindřichův Hradec, a z výhry se radovalo i Milevsko, které přehrálo Strakonice.

„Osek – Semice 1:6“, hlásil jeden z návštěvníků sobotního dopoledního utkání na Rudolfově svému okolí a nevěřícně přitom zíral na displej svého telefonního aparátu. Nebyl to překlep, tým, který v minulé sezóně bojoval do posledních kol o krajský titul, zostudil na jeho hřišti nováček ze Semic. Osecké trápí problémy se sestavou, mužstvu citelně chybí bratři Říští, prohra o pět branek se semickým nováčkem je ale hodně. Domácí zaznamenali čestný úspěch až jedenáct minut před koncem za stavu 0:5. Hostujícího trenéra Marcela Nouska může těšit vyrovnanost týmu. O šest gólů se podělilo šest hráčů.

Rudolfov i Dražice prokazovaly v posledních kolech velice slušnou formu, tu si ale do vzájemného duelu přenesli pouze fotbalisté Rudolfova. Dražičtí naopak na „Perštátu“ propadli. Hosté, kteří přijeli bez bratrů Matyáše a Lukáše Stuchlíků, prohrávali od 13. minuty gólem Jakuba Hrice z penalty po faulu na Šindeláře. Velkou ranou byl pro hosty gól do šatny z kopačky Marka Sládka. Pokud mohly Dražice se zápasem ještě něco udělat, propásly poslední možnost na začátku druhého poločasu, kdy Tomáš Běhoun hlavičkoval po rohu z jasné pozice mimo bránu. V 64. minutě přidal třetí gól Rudolfova znovu Jakub Hric a zápas se proměnil v domácí exhibici.

Jednoznačný průběh měl duel mezi Týnem nad Vltavou a Jankovem, i když v první půlhodině to na drtivé vítězství Olympie nevypadalo. Jankov držel v úvodu zápasu s domácími krok a Týn poprvé prolomil hostující obranu až ve 27. minutě, kdy první vstřelil Dominik Dumbrovský. Toho do konce poločasu napodobili ještě spoluhráči Lukáš Maxa a Janem Meidlem a Týn vedl 3:0. Ve druhém poločase už Olympie jednoznačně dominovala a skóre narůstalo v její prospěch. „Pomohla nám až změna v rozestavení hráčů,“ řekl k zápasu trenér vltavotýnské Olympie Václav Mareš. Sedm gólů utržil Jankov už podruhé v sezoně.

V podobném duchu jako o utkání Osek – Semice se dá referovat rovněž o duelu Prachatice – Trhové Sviny. Tatran se v minulé sezoně s přehledem držel v elitní čtyřce, letos ale ještě nevyhrál a v tabulce je poslední. To Trhové Sviny si vedou na nováčka nadmíru zdatně a potvrdily to i pod Libínem. V Prachaticích začali hosté nebojácně a po půlhodině hry vedli brankami Gažáka, Macáka a Koláře 0:3. Také ve druhé půli se hrálo podle trhovosvinenských not. Domácí sice bojovali dál, v poli nebyli o tolik horším týmem, hlavní rozdíl byl ale v efektivitě. Spartak své akce zakončoval mnohem lépe a v Prachaticích nakonec zaslouženě vyhrál 1:5. 

Další jednoznačný výsledek se zrodil na Soukeníku v Sezimově Ústí, kde rezerva Táborska přejela Protivín 5:0. Byla to one man show Davida Neužila, který dal čtyři góly. Poprvé se trefil ve 34. minutě z penalty a byla to jediná branka prvního poločasu. Ve druhém poločase už byli na hřišti pouze domácí. Druhý gól přidal v 54. minutě znovu David Neužil. Čistý hattrick mu o tři minuty později překazil Ondřej Praveček, který využil chyby soupeře uprostřed hřiště, namířil si to mezi dva protivínské obránce a zvýšil na 3:0. Svůj velký den pak dvěma góly završil Neužil. Nejprve si narazil míč s Matyášem Ottem a zvýšil na 4:0, v 81. minutě pak hlavou po rohovém kopu uzavřel na 5:0.

Zápas dvou rozdílných poločasů se hrál v Třeboni, kde domácí Jiskra přehrála Olešník 2:1. Olešník, který je jedním z favoritů soutěže, prohrál třetí venkovní zápas v řadě. V první půli byla lepší Třeboň, která si vytvářela šance a dvě z nich proměnila. Trefili se Ježek s Hromádkou a Jiskra v poločase vedla 2:0. Po přestávce Olešník přeskupil řady, tlačil se do útoku a v 72. minutě Jakub Martinec snížil na 2:1. Mladík, který přišel do Olešníku v létě z českobudějovické Lokomotivy, skóroval potřetí v posledních dvou zápasech. Komplikací v cestě za vyrovnáním byla červená karta pro protestujícího Davida Lafatu v 83. minutě po neuznaném gólu kvůli ofsajdu. „Musím pochválit hráče, že bojovali do konce,“ měl radost z výhry 2:1 domácí kouč Karel Bicenc.

Milevsko mělo v utkání se Strakonicemi dobrý začátek. V 9. minutě po kiksu v zadních řadách domácí Stejskal strakonického brankáře Lízala ještě nepřekonal, ale ve 27. minutě už se hlavou po rohovém kopu prosadil Hadáček a Milevsko vedlo 1:0. Tak skončil i poločas. Po hodině hry měl dobrou příležitost k vyrovnání Tom Bílý, v dobré pozici však milevskou bránu minul. Klid do domácích řad vnesl v 72. minutě proměněnou penaltou Daniel Petřík. Milevsko bylo lepším mužstvem a jeho výhra byla zasloužená. "Dobrou příležitost k vyrovnání jsme měli i v prvním poločase, Rozhoň však poslal míč z trestného kopu těsně nad branku," litoval promarněné šance vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Duel třetí Hluboké s vedoucím celkem tabulky Jindřichovým Hradcem byl magnetem celého kola. Vyrovnaný první poločas branku nepřinesl a vše podstatné se odehrálo až po změně stran. Úrodná byla především poslední půlhodina. Martin Škoda nejprve poslal v 62. minutě Hlubokou do vedení. Hostům se navíc v 66. minutě zranil brankář Cettl a musel být vystřídán Hulíkem. Chvilku po nuceném střídání se ale na hosty usmálo štěstí a Martin Janák vyrovnal na 1:1. O deset minut později mohli jít Hradečtí do vedení, domácí ale zachránilo břevno. Z gólu se naopak radovala Hluboká, když osm minut před koncem dal Jiří Rubick na 2:1. Výhru domácích zpečetil v první minutě nastavení proměněnou penaltou Martin Škoda. Všechny tři body tak zůstaly v hlubockém podzámčí.

Výsledky 9. kola krajského přeboru


TJ Osek – FC AL-KO Semice 1:6 (0:3)

Góly: 79. Rybák - 9. Císařovský, 19. Blažek, 37. Valach, 47. Zborník, 69. P. Keclík, 89. Machovský.

Rozhodčí: Mach - Dimitrov, Albert. Delegát: Tůma. Bez karet. Diváků: 80.


SK Rudolfov – TJ Dražice 6:0 (2:0)

Góly: 13. (pen.) a 64. Hric, 45. a 79. Sládek, 76. Pouzar, 86. Peiger.

Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Smola. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Turek, P. Novotný). Diváků: 60. Foto: zde


FK Olympie Týn n/Vlt. – SK Jankov 7:0 (3:0)

Góly: 27. a 73. Dumbrovský, 34. Maxa, 41. Meidl, 47. Dobal, 68. Dvořák, 70. Vařil.

Rozhodčí: Němec - Kaštánek, Smola. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváků: 120. Foto: zde


FK Tatran Prachatice – Spartak Trhové Sviny 1:5 (0:3)

Góly: 78. Jakub Rauscher - 9. Gažák, 23. Macák, 28. Kolář, 71. Chromčák, 82. O. Šafránek.

Rozhodčí: Albert - Dimitrov, Mach. ŽK: 2:1 (Jar. Rauscher, Luňáček – Macák). Diváků: 50.


FC MAS Táborsko B – FK Protivín 5:0 (1:0)

Góly: 34. (pen.), 54., 68. a 81. Neužil, 57. Praveček.

Rozhodčí: Vican st. - Nedvěd, Prinz. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:2 (Chotovinský, Ott, Kupka – Štěpka, Hrachovec). Diváků: 70.


TJ Jiskra Třeboň – FK Olešník 2:1 (2:0)

Góly: 27. Ježek, 37. Hromádka - 72. Martinec.

Rozhodčí: Šťastný - Krčín, Votava. Delegát: Třeštík. ŽK: 1:2 (Týnavský – Szó, Lafata). ČK: 0:1 (83. Lafata). Diváků: 100. Foto: zde


FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 2:0 (1:0)

Góly: 26. Hadáček, 72. Petřík (pen.).

Rozhodčí: Nedvěd – Vican st., Prinz. ŽK: 2:4 (Vakoč, Hadáček - Hozman, Míčka, Bílý, Doležal). Diváků: 100.


TJ Hluboká nad Vltavou – FK J. Hradec 1910 3:1 (0:0)

Góly: 62. a 90. (pen.) Škoda, 82. Rubick - 68. Janák.

Rozhodčí: Kollmann – Vican ml., Kříž. Delegát: Babka. ŽK: 3:3 (Kössl, Antoš, Hrachovec - Mischnik, Fical, Jaroš). Diváků: 150. Foto: zde 


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miloslav Kusbach