Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lídr od Vajgaru měl v derby raketový nástup. Dražice slaví první výhru a chvost přenechaly Prachaticím

 
neděle, 18. září 2022, 13:43

Jihočeský kraj – Favorité z čela tabulky získali v 7. kole krajského přeboru tři body. Hradec měl v nedělním dopoledni v Třeboni skvělý vstup do zápasu a ve 2. minutě vedl již 2:0! Táborské béčko napravilo debakl z minulého kola a na Soukeníku splnilo roli favorita v duelu s Jankovem, byť pojistku přidalo až v závěru. Olešník podruhé padl venku v předehrávce s Rudolfovem. Vltavotýnská Olympie na domácí půdě poprvé klopýtla s nováčkem T. Sviny. Až v šestém střetnutí podzimní části se dočkaly zisku bodů Dražice, které si poradily zásluhou gólů Matyáše Stuchlíka se Strakonicemi. První bod už má na kontě i prachatický Tatran, který dohnal dvoubrankovou ztrátu s Osekem, ale pád na poslední příčku to neodvrátilo. V nedělním odpoledni se Milevsko s Protivínem rozešlo bez branek a Hluboká v souboji nováčků přehrála Semice 4:0.

Mladíci Táborska odčinili debakl z Jindřichova Hradce a na Soukeníku splnili roli favorita proti Jankovu, kterému se na podzim nedaří. Táborsko v první půli dominovalo a hostující brankář Skála byl v permanenci. Domácí útočili a stav 1:0 po prvním poločase byl pro hosty ještě příznivý. V 54. minutě měl Jankov blízko k vyrovnání, jinak ale bylo Táborsko i ve druhém poločase lepším týmem a jeho výhru definitivně zpečetil tři minuty před koncem exlomský David Neužil z penalty. 

Prchatický Tatran je v krizi a potvrzovalo se to i v prvním poločase utkání proti Oseku. Hosty poslal do vedení už v 6. minutě tečovanou střelou Němeček, a když pak ve 25. minutě Jan Sigmund zvýšil na 0:2, vypadalo to s domácími bledě. Tatran ale prokázal obrovskou vůli šňůru porážek přerušit. Když už se zdálo, že si Osek svůj náskok v pohodě pohlídá, podařilo se Jaroslavu Rauscherovi těsně před pauzou snížit na 1:2. Snahu Prachatic o vyrovnání korunoval v 61. minutě svým gólem Martin Fischer a Tatran vybojoval první bod v sezóně.

První bodový zisk zaznamenaly také Dražice, které zdolaly na vlastním hřišti Strakonice 2:0. V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách. Hosté trefili v 15. minutě Krejčím břevno, domácí ale měli přesnější mušku. Ve 35. minutě skóroval Matyáš Stuchlík a Dražice poločas vyhrály 1:0. Druhá půle už patřila jasně domácím, kteří vyvinuli tlak a sedm minut před koncem Matyáš Stuchlík svým druhým gólem, tentokrát z penalty, definitivně rozhodl. „Druhý poločas byl z naší strany silně nevýrazný,“ kabonil se po utkání vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Týnu nad Vltavou se v této sezóně daří a do utkání s Trhovými Sviny šla Olympie z pozice druhého nejlepšího týmu tabulky. Zvlášť na domácím hřišti byl Týn velkým favoritem, jenže nováček z Trhových Svinů se v krajském přeboru rovněž prezentuje statečnými výkony. Tentokrát Olympie své fanoušky svým výkonem zklamala a na nadšeně bojující tým Spartaku nenašla recept. Také hosté se do šancí dostávali sporadicky a tak bojovné, avšak pouze průměrné utkání, skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Neuvěřitelný začátek mělo okresní derby mezi Třeboní a J. Hradcem. Před týdnem vedli Hradečtí u Vajgaru nad béčkem Táborska 2:0 již ve 3. minutě. Dnes dopoledne jim k tomu stačily pouhé dvě minuty. Ve 25. vteřině dorážel zblízka Filip Votava a v čase 1:30 skóroval z voleje Michal Völfel. U obou gólů asistoval Martin Toman. Třeboň se poprvé prosadila ve 33. minutě, kdy se po standardce Ježka trefil Pavel Tůma. Míč se z jeho kopačky do brány doslova došoural, aniž by ho někdo z hostujících hráčů dokázal zastavit. Domácí si pak vytvořili převahu. „Vyrovnat se nám nepodařilo, ale naše předvedená hra mě těšila,“ uvedl kouč Jiskry Karel Bicenc. Poslední slovo si vzal tři minuty před koncem hostující kapitán Filip Votava a stanovil konečné skóre 1:3. Kuriozita zápasu – otec Miroslav Vican se synem stáli na lajnách v rolích asistentů rozhodčího.

Souboj nováčků v Hluboké nad Vltavou ovládli domácí fotbalisté, kteří porazili Semice 4:0. Domácí měli v prvním poločase převahu, kterou vyjádřili gólem ve 23. minutě, jehož autorem byl Jiří Funda. Chvíli před koncem poločasu ještě domácí nastřelili tyč. Ve druhém poločase byla převaha hlubockého mužstva ještě výraznější a domácí přidali další tři góly. V rozmezí necelých deseti minut se dvakrát trefil po pěkných kombinacích Kryštof Kadlec a poslední čtvrtý gól dal po deseti minutách pobytu na hřišti střídající Jiří Rubick. Gól ovšem mohli dát i hosté. V 72. minutě kopal Jakub Hrala penaltu, brankář Moudrý mu ji však s velkou dávkou štěstí chytil. Chvíli na to trefili Semičtí tyč.  

Diváci, keří navštívili nedělní odpolední duel v Milevsku, kam zavítal Protivín, štěstí na gól neměli. Zápas skončil bez branek. Milevsko moc gólů nedává, na druhou stranu je spolu s Jindřichovým Hradcem nejlépe bránícím mužstvem soutěže. Vzduchotechnici dostali v dosavadních šesti zápasech jen pět gólů. Naproti tomu Protivín má po Jindřichovu Hradci druhý nejlepší útok s průměrem tří gólů na zápas. Otázkou tedy bylo, jak si poradí druhý nejlepší útok s druhou nejlepší obranou. Střelec se v utkání nenašel a Milevsko si tak s Protivínem body rozdělilo rovnnoměrně. 

Výsledky 7. kola krajského přeboru:


SK Rudolfov – FK Olešník 2:1 (1:1)

Předehráno ve čtvrtek 15. 9. 2022. Více zde.


FC MAS Táborsko B – SK Jankov 2:0 (1:0)

Góly: 22. Ott, 87. (pen.) Neužil.
Rozhodčí: Mach - Albert, Dimitrov. ŽK: 0:1 (Kupka). Diváků: 50.


FK Olympie Týn n/Vlt. – Spartak Trhové Sviny 0:0

Rozhodčí: Dimitrov - Albert, Mach. ŽK: 0:1 (Borek). Diváků: 150.


TJ Dražice – FK Junior Strakonice 2:0 (1:0)

Góly: 35. a 83. (pen.) M. Stuchlík.
Rozhodčí: Lepič - Kaštánek, Petričák. ŽK: 3:1 (Vačlena, M. Stuchlík Veselý – Lízal). Diváků: 90.


FK Tatran Prachatice – TJ Osek 2:2 (1:2)

Góly: 45. Jaroslav Rauscher, 61. Fischer - 6. Němeček, 25. Sigmund.
Rozhodčí: M. Pečenka - Kollmann, Votava. ŽK: 4:3 (Luňáček, Škopek, Linhart, Jar. Rauscher – Němeček, Šrámek, Matěj Čapek). Diváků: 80.


TJ Jiskra Třeboň - FK Jindřichův Hradec 1910 1:3 (1:2)

Góly: 33. Tůma - 1. a 87. Votava, 2. Völfel.
Rozhodčí: Boček - Vican st., Vican ml. ŽK: 1:1 (Schneider – Rejthar). Diváků: 150.


FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín 0:0

Rozhodčí: Jevčák - Pravda, Němec. ŽK: 6:3 (Kortan, Bártík, Hadáček, Kálal, Sedláček, Marvan - Vojta, Hrachovec, Petr). Diváků: 100.


TJ Hluboká nad Vltavou - FC AL-KO Semice 4:0 (1:0)

Góly: 51. a 58. Kadlec, 23. Funda, 84. Rubick. 

Rozhodčí: Votava - Nedvěd, Petričák. ŽK: 3:3 (Hájek, Krejčí, Kadlec - Trantina, Pšenička, Buchtele). Diváků: 70.


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Adam Sváček