Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Tandem Olešník – Táborsko B zůstává bez ztráty kytičky. V Týně řádil pětigólový Dumbrovský

 
neděle, 4. září 2022, 11:44

Jihočeský kraj – V pořadí páté kolo nejvyšší soutěže kraje bylo rozprostřeno do dvou dnů. V sobotu se odehrála polovina programu a vedoucí dvojice Olešník s béčkem Táborska ani ve čtvrtém střetnutí nové sezony nezaváhala a dál pluje na vítězné vlně. Protivín s Týnem znovu ukázaly, že na domácí půdě budou ztrácet jen minimálně. Druhá porce zápasů je na pořadu v neděli. Dopoledne Hradec po přestávce rozstřílel domácí Rudolfov, Třeboň jen remizovala s nováčkem ze Semic. Odpoledne Milevsko zdolalo zásluhou první půle Jankov a Hluboká rozhodla s Prachaticemi v oslabení po vyloučení Otepky.

Rezerva Táborska musela svůj mač na domácím hřišti opět otáčet. Jako už poněkolikáté na Soukeníku prohrávala. Nováček z Trhových Svinů na hřišti favorita v první půli dlouho odolával a šest minut před koncem se mu dokonce podařilo jít do vedení. Ondřej Hruška potrestal zaváhání domácího obránce a Trhové Sviny vedly 0:1. Domácí se probrali až po hodině hry. Ke zteči zavelel v 61. minutě Jan Pajer a bylo vyrovnáno. Pak už to šlo jako po másle. Táborští mladíci dostali utkání pod svoji kontrolu, další domácí góly přidali Musa s Neužilem a favorit nakonec zvítězil 3:1.

Už to vypadalo, jako by fotbalisté Protivína zapomněli dávat góly. Po brankovém půstu v Olešníku pokračovala jejich střelecká impotence i prvních pětačtyřicet minut v domácím duelu proti Strakonicím. Hned po přestávce se ale Protivín rozjel. Adamu Petrovi stačilo necelých pět minut ke vstřelení dvou branek. Další dva góly přidal kapitán Jaromír Vorel, jeden Tadeáš Vojík a výsledek 5:0 byl na světě. „Po dvou slepených brankách se obrana hostů úplně zhroutila,“ říká protivínský šéf Václav Křišťál. Za pravdu mu dal i vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. „Po těch dvou gólech jsme nebyli schopni hru domácích eliminovat.“ Strakonice kromě toho neproměnily v 77. minutě penaltu.

Fotbalistům Olešníku stačil k výhře v Dražicích jediný gól, kterého dosáhl již ve 21. minutě utkání agilní Pavel Hezoučký. Domácí nepředvedli směrem dopředu téměř nic a zápas se odehrával v režii hostujícího Olešníku. Hostující hráči však své šance nevyužívali, velkou překážkou pro ně byl velmi dobře chytající brankář Počinek. Ten držel domácí naděje na vyrovnání a moc nechybělo, aby to Dražicím vyšlo. Ve druhém poločase měl brankář Olešníku při největší šanci domácích velké štěstí, neboť měl dobře postavené tyče. Favorizovaní hosté vydřené tři body nakonec uhájili.

Neuvěřitelný výsledek se zrodil v Týně nad Vltavou, kde domácí Olympie rozdrtila Osek 8:2. Pět gólů nastřílel nejlepší domácí hráč Dominik Dumbrovský. O výhře Olympie bylo jasno už po prvním poločase, který skončil 5:1. S dresem Týna se loučil Muž posledního kola Maksym Maitak, který se vrátil domů na Ukrajinu. „Tohle mi dělá vrásky na čele,“ přiznal trenér Týna nad Vltavou Václav Mareš. Hosté z Oseku nerezignovali ani za mimořádně nepříznivě vyvíjejícího se stavu, avšak na rozjetou Olympii, které vycházelo úplně všechno, nestačili.  

Fotbalisté Třeboně nastoupili v utkání proti Semicím se změnou na postu stopera. Bartoše, který si odpykává trest za červenou kartu z minulého utkání na Hluboké, nahradil ve středu obrany hrotový útočník Pavel Tůma. Jiskra si v první půli vypracovala dostatek šancí, žádnou ale neproměnila. Naopak na začátku druhé půle inkasovala gól z kopačky Jakuba Hraly. Třeboňští museli dobývat pozornou obranu Semic a nakonec vyválčili s nováčkem alespoň jeden bod, když v 71. minutě založili domácí pěknou akci po pravé straně, na jejímž konci byl Martin Průcha. „Výsledek mohl být lepší, pokud bychom proměnili šance z prvního poločasu,“ řekl třeboňský trenér Karel Bicenc.

V Rudolfově se hrál v neděli dopoledne fotbal solidní úrovně, výsledek nakonec potěšil fanoušky Jindřichova Hradce, neboť hosté si odvezli všechny tři body za vítězství 0:4. Po bezbrankovém prvním poločase se jako první trefil Filip Votava, který překonal po autovém vhazování hlavou domácího gólmana Keřku. O své výhře jindřichohradečtí fotbalisté definitivně rozhodli v závěrečné desetiminutovce, během níž nastříleli Rudolfovu tři branky. „Soupeř se u nás prezentoval velmi vyspělým výkonem a vyhrál zaslouženě,“ gratuloval Jindřichohradeckým domácí špílmachr Radim Pouzar.

Hluboká vyhrála třetí utkání v řadě, zatímco fotbalisté Prachatic na první body stále čekají. Hluboká se ujala v 18. minutě vedení zásluhou Matěje Otepky. Tentýž hráč ale minutu před koncem poločasu zabránil jasnému gólu v domácí síti rukou a červená karta byla v tomto případě namístě. Tatran zahrával penaltu, Makoš ji proměnil a do šaten se tedy šlo za stavu 1:1. Ve druhé půli hrála Hluboká v oslabení, na hřišti to ale nebylo příliš znát. S blížícím se koncem se zdálo, že zápas skončí s největší pravděpodobností nerozhodně. Šest minut před koncem se ale gólově prosadila mladá posila z béčka Dynama David Šestauber a všechny tři body zůstaly v podzámčí.

V utkání Milevsko – Jankov (posílen o brankáře Jakuba Skálu z Třeboně a Tomáše Kupku z Protivína) vydržel bezbrankový stav do sedmnácté minuty. Pak přišly pro hosty nešťastné momenty, které prakticky rozhodly zápas. Nejprve si dal jankovský Tomáš Kupka ukázkovou hlavičkou vlastní gól. Hned po rozehrání přišla pro hosty další pohroma. Sotva se Milevští zmocnili míče, nakopli míč dopředu na rozběhnutého Petříka a ten prostřelil Jakuba Skálu podruhé. Hosty to nepoložilo a ve 30. minutě měli možnost kopat penaltu. Hanzlík ji proměnil a vykřesal pro Jankov jiskru naděje. Hosté se ale radovali jen čtyři minuty, protože ve 34. minutě vrátil Kosobud Milevsku dvoubrankové vedení.  Ve druhé půli se prosadil už jen hostující Kroneisl a zápas skončil 3:2.

Výsledky 5. kola krajského přeboru


FC Táborsko B – TJ Spartak Trhové Sviny 3:1 (0:1)

Góly: 61. Pajer, 75. Musa, 81. Neužil – 39. Hruška.

Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Lepič. ŽK: 1:1 (Němeček – Kolář). Diváků: 155.


FK Protivín – FK Junior Strakonice 5:0 (0:0)

Góly: 46. a 49. Petr, 58. a 64. J. Vorel, 67. Vojík.

Rozhodčí: Albert - Kaštánek, Barva. ŽK: 1:1 (Štěpka – Rybák). Diváků: 150.


TJ Dražice – FK Olešník 0:1 (0:1)

Gól: 21. Hezoučký.

Rozhodčí: Mach – Dunovský, Němec. ŽK: 3:1 (Novotný, Vačlena, L. Stuchlík – Vonášek). Diváků: 150.


FK Olympie Olympie Týn n. Vlt. – TJ Osek 8:2 (5:1)

Góly: 16., 32., 35. 63. a 83. Dumbrovský, 21. Maitak, 41. Carda, 78. Meidl – 26. J. Říský, 87. Hoch.

Rozhodčí: Boček – Vican, Jevčák. ŽK: 0:1 (Rybák). Diváků: 115.


TJ Jiskra Třeboň - FC AL-KO Semice 1:1 (0:0)

Góly: 71. Průcha - 48. Hrala.

Rozhodčí: Ct. Novotný - Mach, Vican. ŽK: 2:2 (Matoušek, Rezek – Šourek, Pšenička). Diváků: 80.


SK Rudolfov - FK J. Hradec 1910 0:4 (0:0)

Góly: 58. a 88. Votava, 83. Janák, 84. Toman.

Rozhodčí: Nedvěd - Cigáň, Herzog. ŽK: 0:1 (Koktavý). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 3:2 (3:1)

Góly: 18. Kupka (vlastní), 19. Petřík, 34. Kosobud – 30. Hanzlík (pen.), 58. Kroneisl.

Rozhodčí: Leiš – Albert, Dunovský. ŽK: 1:3 (Martin Hejl – Mizera, Kollár, Řehoř). Diváků: 100.


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Tatran Prachatice 2:1 (1:1)

Góly: 18. Otepka, 84. Šestauber – 45. Makoš (pen.).

Rozhodčí: Šťastný – Cigáň, Kříž. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:2 (Hájek, Funda – Jaroslav Rauscher, Kasík). ČK: 1:0 (44. Otepka). Diváků: 100.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama