Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice jsou po dohrávce poslední, Hluboká se trápila s oslabenou Třeboní

 
středa, 31. srpna 2022, 21:43

Dražice/Hluboká n. Vlt. – Dvě středeční dohrávky za chmurného počasí uzavřely úvodní kola krajského přeboru. Hluboká se nadřela na body s Třeboní. Za umělého osvětlení po pár minutách druhé půle využila bleskově přesilovku, ale hosté v oslabení zanedlouho vyrovnali. Hlubocké spasila až trefa Rottenborna. Dražice po dvou venkovních zápasech nestačily v domácí premiéře na J. Hradec, s nímž už po prvním dějství prohrávaly rozdílem tří gólů. Loňský účastník divize se hladkým vítězstvím posunul na třetí místo.

Všechno podstatné v utkání Hluboká – Třeboň se odehrálo ve druhém poločase. Tedy alespoň pokud jde o góly. První důležitý moment pro vývoj utkání však přišel už na konci prvního poločasu, kdy třeboňský Bartoš fauloval unikajícího hráče Hluboké a musel předčasně do sprch. Hluboká výhodu jednoho hráče v poli využila hned v nástupu do druhé půle, kdy expísecký Hrachovec krásnou křížnou střelou z rohu pokutového území otevřel skóre. Oslabená Třeboň ale dokázala v 57. minutě zásluhou Kubaty vyrovnat. Vítězství ale nakonec přece jenom urvali domácí. V 72. minutě vrátil do sítě míč odražený od tyče Denis Rottenborn a zápas skončil 2:1.

Favorizovaný Jindřichův Hradec rozhodl o své výhře na hřišti nebezpečných Dražic již v prvním poločase. Hosté se pustili do domácích s vervou a po dvanácti minutách už vedli 0:2. Nejprve v 7. minutě zužitkoval samostatný únik zakončením mezi nohy dražického gólmana Votava a o pět minut později dal Waník nekompromisně na 0:2. To ještě nebylo v první půli všechno. Ve 34. minutě zvýšil na 0:3 Toman. Jindřichův Hradec pak pohodlně kontroloval další vývoj utkání, měl i další šance, góly ale padaly až v posledních pěti minutách. Nejprve potěšil více než stovku domácích diváků gólem na 1:3 Dominik Tůma, poslední slovo měl ale v poslední minutě zápasu jindřichohradecký Strejček.

Fakta ze středečních dohrávek KP


TJ Hluboká n. Vltavou – Jiskra Třeboň 2:1 (0:0)

Góly: 47. Hrachovec, 72. Rottenborn - 57. Kubata.

Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Lepič. ŽK: 1:3 (Škoda – Schneider, Matoušek, Radosta). ČK: 0:1 (45. Bartoš za faul). Diváků: 70. Dohrávka 2. kola.


TJ Dražice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:4 (0:3)

Góly: 85. Tůma - 7. Votava, 12. Waník, 34. Toman, 91. Strejček.

Rozhodčí: Dimitrov - Mach, M. Pečenka. Delegát: Peterka. ŽK: 1:1 (D. Štecher – Janák). Diváků: 123. Dohrávka 3. kola.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle