Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník a Táborsko B vyhrály i druhý zápas, Jankov naopak utrpěl další debakl

 
neděle, 21. srpna 2022, 11:59

Jihočeský kraj - Ve druhém odehraném kole dokázaly podruhé zvítězit Olešník a béčko Táborska, a právě tyto dva týmy se usadily na čele tabulky. Táborsko doma otočilo zápas s Osekem, Olešník zase splnil roli favorita v utkání se Strakonicemi. Naopak v Jankově nepamatují tak špatný vstup do sezóny. Jankovští inkasovali šest gólů doma s Olešníkem a nyní si vezli domů z Protivína dokonce sedmičku. Protivín naopak na začátku sezony góly dává, na kontě jich má už deset. Premiéru v soutěži si odbyla Hluboká, která v derby prohrála na hřišti Týna. Další nováček, Semice, padl na Rudolfově. V neděli se dařilo domácím týmům, uspěly Třeboň i Milevsko. Zápas mezi Dražicemi a Jindřichovým Hradcem byl odložen kvůli podmáčenému terénu.

Na Soukeníku se v utkání Táborsko B – Osek čekalo na úvodní gól pouhé tři minuty. Po nepovedeném odkopu domácího stopera Musy se balón dostal k Davidu Řískému a ten střelou do šibenice otevřel skóre - 0:1. Táborsko mívá poměrně často na Soukeníku horší vstupy do utkání, většinou ale dokáže domácí zápasy otáčet. A povedlo se mu to i tentokrát. Osek své vedení držel až do 36. minuty, pak se z dorážky prosadil Matyáš Ott a bylo vyrovnáno. Rozhodnutí padlo ve druhém poločase. Na těžkém terénu se prosadilo bojovné domácí mládí a David Neužil krásnou střelou rozhodl o výhře Táborska.

V duelu Protivín – Jankov měly oba celky co napravovat. Protivín prohrál v prvním utkání v Jindřichově Hradci, Jankov zase utrpěl debakl doma s Olešníkem. V sobotu se protivínští diváci bavili hned od úvodních minut. Už v první minutě se do hostující sítě trefil Adam Petr. Hostující Daniel Kočer o sedm minut později vyrovnal, ale domácí byli k nezastavení. Ve 32. minutě dokonal Adam Petr čistý hattrick a čtvrtý gól přidal ještě do poločasu Patrik Hrachovec. V 65. minutě Jankov snížil Voráčkem na rozdíl dvou gólů, závěr ale patřil Protivínu a třemi góly v posledních deseti minutách odsoudil Jankovské k dalšímu debaklu.

Fotbalisté Týna se před týdnem vraceli s prázdnou ze Strakonic a doma je čekala Hluboká, která si odbývala v soutěži premiéru. Olympie se v prvním poločase trápila, a i když si vypracovala větší šanci ke skórování, v prvních pětačtyřiceti minutách se hrálo spíš pod taktovkou hostů. V útoku však byla Hluboká bezzubá a poločas tak skončil bez branek. Ve druhém poločase se Týn zlepšil a v 74. minutě dal Maitak rozhodující gól. Hluboká naopak svou velkou šanci neproměnila a utkání tak skončilo hubenou výhrou Olympie. „Podali jsme bojovný a organizovaný výkon, který hostům nevoněl,“ byl rád za vítězství nad respektovanou Hlubokou trenér Týna Václav Mareš.

Olešníku se nedařilo tak lehce jako v předchozím utkání na půdě Jankova, přesto mu jeho výkon v utkání s málo nebezpečnými Strakonicemi bezpečně stačil k plnému bodovému zisku. Domácím pomohl vlastní gól strakonického Chalupy již ve čtvrté minutě. Další gól přidal až minutu před koncem poločasu David Lafata. Olešník byl lepším týmem i ve druhém poločase, hostům se ale podařilo v 71. minutě vstřelit zásluhou Toma Bílého kontaktní gól. Drama však odmítl Jakub Toth, který brzy ustanovil konečný výsledek 3:1. „Po gólu Bílého se naše hra začala zvedat, i tak ale byla převaha domácích patrná,“ sportovně uznal vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.  

Nováček ze Semic si v minulém kole vyšlápl na favorizované Milevsko a optimisticky naladěn odjížděl do Rudolfova, odkud se ale body snadno nevozí. Rudolfov si zase před týdnem přivezl cenný bod z Oseku a k němu hodlal přidat další tři z domácího hřiště. Houževnatý nováček vzdoroval na Rudolfově do 23. minuty, kdy se trefil Filip Peiger a domácí vedli 1:0. Naději na bodový zisk živili Semičtí do 69. minuty, pak se ale prosadil Štěpán Prokeš a Rudolfov vedl již o dva góly. Hosté ale sympaticky bojovali dál a tři minuty před koncem zaznamenali čestný úspěch, když na 2:1 snížil David Šourek. Víc ale hosté nestihli a zápas tak skončil těsnou výhrou Rudolfova.

Třeboň v minulém kole nehrála kvůli covidu, který postihl soupeře z Hluboké. První soutěžní zápas tak Jiskra odehrála až v neděli dopoledne a premiéra jí pod novým trenérem Karlem Bicencem vyšla náramně, když porazila Prachatice 5:1. Tatran se naopak dál trápí. V prvním poločase nedělního dopoledního duelu padl jen jeden gól, když hned v úvodu nachytal na švestkách brankáře Trnku domácí Leoš Hromádka. Až ve druhé půli se s góly roztrhl pytel. A radost z toho měli hlavně příznivci Třeboně. Hromádka s Matouškem přidali další góly a v 61. minutě Jiskra vedla už 3:0. Pak se prosadil prachatický Adam Kasík, ale poslední slovo měli opět domácí. Martin Průcha a Adam Ježek stanovili svými góly konečný výsledek 5:1.

Milevsko v prvním utkání prohrálo překvapivě v Semicích a zaváhat s dalším nováčkem, navíc na domácí půdě, už si vzduchotechnici nemohli dovolit. Jejich soupeřem byl nabuzený tým Trhových Svinů, který před týdnem smetl Dražice. Milevsko splnilo roli favorita, ale proti bojovnému nováčkovi se na hubenou výhru 1:0 dost nadřelo. Jediný gól utkání vstřelil v 19. minutě Ondřej Souček. Domácí byli nebezpečnější, na konci první půle dvakrát trefili Kortanem a Petříkem tyč, druhou pojistku ale nepřidali. Ani v 65. minutě, kdy se v další velké šanci objevil znovu Petřík, tentokrát ale při pokusu o obstřel brankáře mířil mimo tři tyče. Milevsko se tak muselo o tři body strachovat až do závěrečného hvizdu, důležitou výhru však uhájilo. 

Výsledky 3. kola krajského přeboru:


FC SilonTáborsko B – TJ Osek 2:1 (1:1)

Góly: 36. Ott, 63. Neužil – 3. D. Říský.  

Rozhodčí: Leiš – Votava, Novotný. Delegát: Krauskopf. ŽK: 4:2 (Trantýr, Činčura, Ott, Chotovinský – Němeček, J. Říský). ČK: 1:0 (87. Činčura). Diváků: 60.


FK Protivín – SK Jankov 7:2 (4:1)

Góly: 1., 29. a 32. Petr, 37. Hrachovec, 79. Říha, 86. Z. Vorel (pen.), 90. J. Vorel – 8. Kočer, 65. Voráček.

Rozhodčí: Cigáň – Petričák, Šťastný. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:3 (Hrachovec, Štěpka – Tůma, Mizera, Bürger). Diváků: 100.


FK Olympie Týn n./Vlt. – TJ Hluboká n./Vlt. 1:0 (0:0)

Góly: 74. Maitak.

Rozhodčí: Jevčák - Smola, Talíř. ŽK: 5:2 (Dobal, Procházka, Meidl, Vařil, Dumbrovský – Hrachovec, Krejčí). Diváků: 225.


FK Olešník – FK Junior Strakonice 3:1 (2:0)

Góly: 4. Chalupa (vl.), 44. Lafata, 77. Toth – 71. Bílý.

Rozhodčí: Kollmann – Votava, Kříž. ŽK: 1:0 (Szó). Diváků: 150.


SK Rudolfov – FC AL-KO Semice 2:1 (1:0)

Góly: 23. Peiger, 69. Prokeš – 87. Šourek.

Rozhodčí: Dunovský – Lepič, Hanzlíková. ŽK: 2:2 (Prokeš, Šindelář – Breibisch, Antony). Diváků: 70.


TJ Jiskra Třeboň - FK Tatran Prachatice 5:1 (1:0)

Góly: 3. a 51. Hromádka, 61. Matoušek, 77. Průcha, 89. Ježek - 69. Kasík.

Rozhodčí: Kaštánek - Dunovský, Jeřábek. ŽK: 0:1 (Jar. Rauscher). Diváků: 200.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Spartak Trhové Sviny 1:0 (1:0)

Góly: 19. Souček. 

Rozhodčí: Albert Karel - Krčín Jan, Mach Jan. ŽK: 2:2 (Vakoč, Hejl - Hruška, Valut). Diváků: 80.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama