Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek si loňským třetím místem nastavil laťku vysoko. I letos chce hrát nahoře

 
čtvrtek, 11. srpna 2022, 09:38

Osek - Fotbalisté Oseku v minulé sezoně dlouho mysleli na celkové prvenství v krajském přeboru. Také v nové sezoně by chtěl hrát Osek v soutěži významnou roli. O vyhlídkách mužstva jsme mluvili s jeho trenérem Josefem Mrázem.

Jak s odstupem času hodnotíte loňské třetí místo?
Po posledním zápase v Týně jsem byl zklamaný, protože jsme nepředvedli dobrý výkon. Nakonec jsem ale sezonu zhodnotil jako úspěšnou.

Příprava byla krátká. Proběhla podle vašich plánů? 
Příprava byla opravdu krátká a bohužel se nám nepodařilo vše, co jsem si naplánoval, splnit.

Odehráli jste nějaké přátelské zápasy?
Sehráli jsme tři přátelská utkání s bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné prohry. Vyhráli jsme nad Strunkovicemi 3:1, remizovali v Nýrsku 3:3 a v generálce jsme prohráli s Vodňany 2:3, když nám chybělo osm hráčů.

Podařilo se vám přivést nějaké posily?
Odešel od nás Petr Rybák do Junioru Strakonice a Marek Hromíř do Sousedovic. Do Oseka přišli Martin Čapek a Lukáš Uhříček z Junioru Strakonice a Jan Zelenka z Dlouhé Vsi.

Jak se noví hráči ukazují?
Martin Čapek by měl být posilou do obrany a zatím se ukazuje velmi dobře. Lukáš Uhříček má chuť na sobě pracovat a v přípravných zápasech to dokazoval. A Honza Zelenka se k fotbalu vrací po dlouhé době zaviněné zraněním a pokusí se u nás svou fotbalovou kariéru restartovat. Zatím na sobě tvrdě pracuje.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám, novinkám?
O žádných dalších změnách nebo novinkách nemám informace.

Máte jasno o základní sestavě?
Ještě nejsem rozhodnutý asi na dvou až třech  postech, ale jinak mám o sestavě jasno.

Jaké jsou vyhlídky vašeho týmu v nové sezoně?
Bude těžké obhájit loňské umístění. Pokud bychom byli do pátého místa, pak bych byl spokojen. S dalším vyšším umístěním by se náš úspěch zvyšoval.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Za největšího favorita považuji tým Olešníku. I když přišel o tři velmi kvalitní hráče, podařilo se mu je vhodně doplnit. Nahoře v tabulce bude určitě i JIndřichův Hradec. Do soutěže postoupili i ambiciózní nováčci. O vyšších patrech tabulky budou určitě přemýšlet i týmy Jankova, Milevska, Rudolfova nebo Protivína a černým koněm soutěže může být klidně Týn nad Vltavou. Nechme se překvapit.

Soupiska TJ Osek

Brankáři: Zdeněk Křížek, Lukáš Uhříček, Pavel Vojta
Obránci: Martin Krejčí, David Kubiš, Martin Čapek, Lukáš Němeček, Milan Brabec, Daniel Gondek
Záložníci: Jan Hoch, Martin Šrámek, Jan Sigmund, Matěj Čapek, Sebastian Hosnedl, Jan Zelenka
Útočníci: Martin Carda, Jakub Říský, David Říský, Jiří Kinkor

Realizační tým: prezident oddílu: Věra Hochová, manažer: Zdeněk Křížek, trenér: Josef Mráz, fyzioterapeut: Karel Hoch, vedoucí mužstva: Jiří Tomeš

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle