Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslavili postup z prvního místa a nyní se už Trhovosvinenští plně připravují na sezonu v krajském přeboru

 
středa, 10. srpna 2022, 23:08

Trhové Sviny - Fotbalisté Trhových Svinů ve vyrovnaném boji urvali první místo v 1. A třídě a zahrají si krajský přebor. Trenér Martin Písko chce dávat v nové sezoně šanci mladým klukům a odchovancům. Zároveň doufá, že se v soutěži udrží.

Jak s odstupem času hodnotíte umístění v minulé sezoně?
Už tři roky jsme usilovali o postup do krajské soutěže. Dvakrát nám to zastavil covid a na potřetí už to vyšlo. Asi nebýt covidu, budeme lépe připraveni, než jsme teď, ale věřím, že se popereme v setrvání v této soutěži. Podzim jsme ještě zvládli dobře, ale jaro nedopadlo podle mého očekávání, co se tedy výkonů týče. A vlastně je štěstím, že jsme postoupili v posledním zápase a ještě z prvního místa. To se tak často nestává a velká radost byla na místě.

Příprava byla krátká. Stihli jste všechno, co jste si naplánovali?
Letní přípravu jsme začali 12. července a to tréninky čtyřikrát týdně. Nebývá zvykem, abychom se sešli v takovém počtu. Zdá se, že to kluci vzali vážně a prvních čtrnáct dní všichni odmakali poctivě. Bohužel, jako každý rok, ale nejen u nás, ale i všude jinde, jsou dovolené, a tak i u nás šla docházka dolů. Ale s tím se nedá nic dělat. 

Kolik jste sehráli přátelských zápasů a jak jste si v nich vedli?
Přátelská utkání jsme sehráli jen dvě. Ono je to ale možná dobře, protože ani na jednom jsme nebyli kompletní a museli nám pomáhat kluci z béčka. První utkání jsme odehráli se Suchdolem nad Lužnicí, kde si kluci s chutí zastříleli a vyhráli jsme 11:3. Druhý přátelský zápas, který byl zároveň generálkou, jsme sehráli s Roudným. V něm si naopak s chutí zastřílel soupeř a prohra byla vysoká 0:8. Bohužel jsme se vůbec nesešli a to zrovna v den, kdy Sviny slavily sto let výročí. Myslím si, že jsme tohle potřebovali a kluci si uvědomí, jak důležité je být na každém zápase.

K jakým změnám došlo u vás v kabině? Podařilo se vám získat nějaké posily?
Co se týče odchodů a příchodů, tak se vlastně vůbec nic nezměnilo, budeme hrát s odchovanci a i nadále budeme dávat šanci mladým klukům, kteří chtějí hrát fotbal. Doufáme, že se jim bude dařit.

Došlo u vás v klubu k nějakým dalším změnám, novinkám?
Jestli došlo v klubu k nějakým změnám nebo novinkám? V podstatě se mění celý sportovní areál. Udělalo se nové hřiště se zavlažováním, kabiny, víceúčelové hřiště, beach volejbalové hřiště, dělá se nová tribuna a myslím, že další změny budou ještě pokračovat. Za mě je zázemí na dobré úrovni, takže krajský přebor tomu sluší a doufám, že ho budeme hrát co nejdéle. Ale na tyto otázky se spíše musíte zeptat pana Gažáka nebo pana Štojdla, bez kterých a samozřejmě i jiných, by toto nikdy nebylo.

Máte jasno o základní sestavě?
Pokud se sejdeme tak, jak bych chtěl a jak bych si představoval, tak o základní sestavě, až na nějaké posty, mám jasno. Doufám, že kluci na hřišti udělají maximum pro to, aby byl výkon hodný krajského přeboru.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v nové sezoně?
Zatím je předčasné hodnotit, v jakých kruzích tabulky se budeme pohybovat, ale do osmého až desátého místa by to byl skvělý začátek na první sezónu. Bude to ale hodně těžké.

Koho považujete za největšího favorita na prvenství?
Nejsem moc dobrý tipér na favorita soutěže, ale určitě Olešník bude chtít navázat na výborné výkony a Jindřichův Hradec, který bude mít hodně zkušeností z divize.

Soupiska Spartaku Trhové Sviny
 

Brankáři: Karel Brůha, Michal Vrábek
Obránci: Dan Tomek, Marek Chromčák, Dominik Kodras, Martin Valut, Jan Novák, František Pavel
Záložníci: David Brůha, Ondřej Kolář (C), Ondřej Hruška, Jan Jindra, Marek Kodras, Ota Šafránek
Útočníci: Lukáš Gažák, Josef Kurali, Jiří Šemro, Jiří Macák

Realizační tým: Martin Písko, Jan Gažák

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Libor Granec