Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vltavotýnský trenér Mareš očekává , že po obměně několika týmů bude soutěž náročnější

 
středa, 10. srpna 2022, 10:22

Týn nad Vltavou - V loňské se sezóně si Olympie Týn nad Vltavou vedla na nováčka nadmíru zdatně. Po zvlášť vydařeném jaru obsadila Olympie v konečné tabulce šesté místo. Pokud by se jí podařilo loňské umístění zopakovat i v nadcházející sezoně, byli by v klubu spokojeni. Stejného názoru je i trenér Václav Mareš, kterého jsme požádali o rozhovor.

Pojďme se vrátit nejprve k uplynulé sezóně. Olympie v něm v pozici nováčka krajského přeboru získala skvělé 6. místo. Jde zřejmě o nejlepší výsledek v historii klubu! Co na konečné umístění říkáte?
Samozřejmě jsem rád, že sezona dopadla takhle dobře. Na druhou stranu to mohlo být ještě lepší, kdybychom některé zápasy zbytečně neprohospodařili. Abych pravdu řekl, nečekal jsem, že bychom se mohli umístit na šestém místě. Klobouk dolů, co tuto sezónu hráči dokázali.

Tým provázely v sezóně nevyrovnané výkony. Několikrát dokázal trápit nebo i přehrát nejlepší týmy soutěže, zároveň však přišlo i několik debaklů na hřištích soupeřů. Čím si to vysvětlujete?
Ano, dokázali jsme porazit silné soupeře, a to především v domácím prostředí. Bohužel, venkovní zápasy nám nevycházejí, s tím spokojený nejsem. Chceme hrát otevřený fotbal i za rozhodnutého stavu, a to nás stojí spoustu sil. Myslím si, že by bylo lepší zápas odehrát důstojněji.

Dle skóre měla Olympie pátý nejlepší útok soutěže, zároveň však třetí nejhorší obranu! V čem vy vidíte silné, a naopak slabé stránky týmu?
Směrem dopředu se nám dařilo. Hrajeme systém 4-5-1 který nám vyhovuje. Máme brejkové hráče, kteří umějí vstřelit branku. Ano dostáváme spoustu gólů, některé věci neřešíme tak, jak bychom měli. Někdy si to zbytečně komplikujeme, děláme školácké chyby, a to nás sráží.

Přesuneme se k nadcházející sezóně. Jak probíhala letní příprava?
Letní příprava proběhla podle plánů. Trénovali jsme dvakrát v týdnu, v úterý a v pátek. Musím říct, že i přes náročnost tréninků to hráči zvládali dobře.

Jak hodnotíte přátelské zápasy?
Odehráli jsme tři přípravné zápasy. V Kaplici jsme vyhráli 4:2, Meteor Tábor jsme porazili 11:1 a Písek 4:1. Samozřejmě chceme vyhrát každý přípravný zápas, ale o výsledky opravdu zas tolik nešlo. Byly to tréninkové zápasy, v nichž jsme si mohli vyzkoušet některé varianty.

Došlo v kádru na nějaké změny?
Bohužel jsme přišli o Miroslava Bočka (operace kolena), Lukáše Mravce (plastika zápěstí), Tomáše Maxu (ukončení fotbalové kariéry), Radima Štose (zahraniční mise), Jana Lišku (zranění kolene) a Petra Dvořáka (podvrknutý kotník). S tím se ale musíme vyrovnat. Jsem rád, že se nám podařilo přivést Matěje Račáka z Loko ČB a navrátilce Josefa Broma.

Druhá sezóna bývá zpravidla pro nováčka daleko těžší než ta první. S jakými cíli vstupujete do nové sezóny?
Po obměně několika týmů bude soutěž určitě náročnější než vloni. My se musíme soustředit od začátku sezóny a poctivě sbírat body. S umístěním ve středu tabulky by panovala spokojenost.

Po hráčské kariéře jste prošel jako trenér už několika kluby. Jak se vám v Týně líbí?
V Týně jsou pro fotbal skvělé podmínky. Ale je pravda, že už jsem v tom fotbalovém kolotoči nějakou dobu. Sám nevím, jak dlouho vydržím. V zimě se budu rozhodovat co dál.
 

Napsal(a) Redakce | Foto Libor Granec
 


 
Reklama