Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov remizoval ve vydařené přípravě s rezervou Táborska

 
pondělí, 1. srpna 2022, 13:49

Chýnov - V první letní přípravě na podzimní mistrovskou sezónu si pozval domácí účastník I. A. třídy celek z krajského přeboru mužstvo Táborska - B, které se představilo v Chýnově v pátečním podvečeru ve velmi dobrém světle a také se třemi pendly trénujícími s A-týmem.

Hosté potvrdili pověst dobře kombinujícího mladého běhavého mužstva, ale domácí fotbalisté, za něž nastoupil ve středu zálohy i asistent trenéra Pavel Pilík, s nimi až nečekané drželi krok a odměnou jim za to byl perně vybojovaný, ale zasloužený remízový výsledek.

Utkání začalo brzkým vedením domácích, kdy je již v 6. minutě dostal do vedení zkušeně zahraným pokutovým kopem za sražení  Havlíka v gólové šanci Mareš - 1:0.

Hosté však prokazovali svou nespornou herní kvalitu a své rychlostní vybavení a po jednom z rychlých protiútoků ve 21. minutě vyrazil na zteč jejich nejlepší hráč Mamadu a po ideální narážečce od Otta překonal domácího brankáře Průšu přesnou střelou k levé tyči - 1:1.

Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale i domácí celek občas hrozil nebezpečnými akcemi.

Druhý poločas se nesl za mírné územní převahy favorizovaných hostů a v 57. min. je dostal do zaslouženého vedení po krásné kombinační akci Marcola - 1:2.

Domácí fotbalisté však i nadále drželi se soupeřem krok a odměnou jim za to byla vyrovnávací branka v 80. minutě střídajícího mladého Váchy, který z velkého úhlu pohotovou dorážkou překonal táborského gólmana Cháru - 2:2.

Před tímto vyrovnáním ještě postupoval v 71. minutě zcela sám na domácího Průšu táborský Ott, ale ten jej skvělým zákrokem vychytal a potvrdil své nesporné brankářské kvality. 

Nakonec se ale mohli radovat z výhry domácí, neboť v 87. minutě se ocitnul v jasné gólové šanci střídající Pták, ale i na druhé straně Chára předvedl vynikající zákrok.

V pátek 5. srpna se Chýnov v dalším přípravném utkání utká od 18 hodin s Protivínem.

FC Chýnov - FC Silon Táborsko B 2:2 (1:1)

Branky: 6. Mareš (pen.), 80. Vácha – 21. Mamadu, 57. Marcola. Rozhodčí: Prchlík. ŽK: 2:1 (Pilík, Lhoták - Jelen), za krásného fotbalového počasí přihlíželo 50 diváků, včetně vedení  A-týmu Táborska na čele s trenérem Radoslavem Kováčem...!

Chýnov: Průša – Lhoták, Doubrava, Rytíř, Vl. Hruška –  Štrouf, Pilík, Havlík, Ursacher – Mareš, F. Zadražil. Střídali: J. Hruška, Pták, Šimák, Vácha). Z různých důvodů chyběli domácím Václ. Hruška, Král, Mládek, Petrů a bratři Hladíkové.  Trenér P. Holota.

Táborsko B:  Chára – Jíra, K. Chotovinský, Mamadu, Pánek – Koblasa, Činčura, Praveček, Gomola – Ott, Kupka. Střídali: Marcola, Jelen). Trenéři Jelen, Vesecký.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer