Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bořek Dočkal posílil Olešník. Společně s Lafatou sestřelili třetiligového soka

 
úterý, 26. července 2022, 18:50

Olešník – Na novou sezonu se již třetím týdnem pečlivě připravuje také vicemistr kraje. Olešničtí tradičně patří v krajském přeboru k absolutní špičce a ani v nadcházející sezoně by nerad slevovali ze svých ambicí. V přípravě s Pískem se vytasili s nečekanou posilou, 40násobným bývalým plejerem národního týmu.

V rámci letní přípravy už svěřenci trenéra Chlumeckého odehráli duel s druholigovou Spartou B, které podlehli 2:4. Potom Olešník uspořádal turnaj, ve kterém skončil třetí za vítězným Sokolem Lom a druhým Hrádkem nad Nisou.

Poslední prověrkou bylo domácí utkání s Pískem a Olešničtí připravili pro fanoušky překvapení. Na trávník v domácím dresu vyběhl bývalý reprezentační záložník Bořek Dočkal (33), jenž strávil podstatnou část své profesionální kariéry v pražské Spartě po boku Davida Lafaty.

Právě jihočeský kanonýr má prsty v tom, že Dočkal nastoupil za Olešník v pátečním utkání proti Písku. „Nehlásili jsme to dopředu, protože jsme nechtěli zbytečně navnadit fanoušky, kdyby si to Bořek třeba rozmyslel,“ říká trenér Olešníku Roman Chlumecký. Dočkal ve Spartě skončil a nyní je bez angažmá. V sobotu si přijel zahrát do Vacova na Fotbalohraní.

Někdejší kapitán Sparty přicestoval do jižních Čech i s rodinou a součástí výletu byla návštěva kamaráda Davida Lafaty v Olešníku. „David mi volal, jestli by nebyl problém, kdyby si za nás Bořek zahrál v přáteláku proti Písku a já jsem samozřejmě neměl nic proti. Proč by to mělo vadit,“ vysvětluje trenér Chlumecký nominaci Dočkala na duel s Pískem.

Přítomnost mezinárodně ostříleného fotbalisty byla na hřišti znát. Dočkal přispěl jedním gólem k vítězství nad účastníkem ČFL v poměru 4:2. Bude Bořek Dočkal hrát za Olešník i na podzim v krajském přeboru? To je otázka, kterou si jistě klade nejeden fanoušek. A Roman Chlumecký, kouč Olešníku, na ni odpovídá: „Byla to jednorázovka v tomto jednom utkání, víc opravdu nevím,“ krčil rameny. „Je ale pravda, že Bořek nyní nikde nehraje a určitá šance, že by mohl hrát u nás, tady je. Je to otevřené a záležet bude především na něm samotném. Pokud ale vím, tak bydlí někde ve středních Čechách, takže dojíždět na tréninky by nemohl. Třeba by ale jezdil jednou za měsíc na domácí zápasy. V tuto chvíli ale žádné informace nemám, kdy a jestli se tu ještě objeví,“ dodal k případnému angažmá Bořka Dočkala v Olešníku Roman Chlumecký.

Zkušený fotbalista by se trenérovi jistě hodil, neboť na podzim se bude muset obejít bez několika opor. Nýdl ukončil kariéru a Šíma odchází do Německa. Dominik Štěch je na zkoušce v divizních Katovicích a mladý Jan Vonášek v Písku. „Se Štěchem už moc nepočítám, protože ten v Katovicích nejspíš zůstane. Pokud jde o Vonáška, ten se k nám vrátí, pokud mu to v Písku nevyjde,“ říká kouč.

Z dorostu českobudějovické Lokomotivy naopak do Olešníku přichází Jakub Martinec a trenér zkouší ještě další tři mladíky. „Máme citelné ztráty, teprve až mistráky ale ukážou, jak na tom jsme. Tým jsme doplnili dravým mládím, a když kluky naučíme nějakou taktiku, věřím, že to půjde. Asi to ale bude chvíli trvat, než se zapracují. Důležité je, že ti mladíci jsou učenliví a chodí na tréninky,“ chválí přístup mladých fotbalistů Roman Chlumecký. Jeho tým se v závěru přípravy utká ještě s dorostem Dynama a v generálce s Kaplicí.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle