Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov tahal proti Katovicím za kratší konec

 
neděle, 17. července 2022, 13:22

Páteční podvečerní duel Jankova s Katovicemi byl pro oba celky prvním herním testem právě probíhající letní přípravy. Přestože oba trenéři nemohli využít služeb všech svých hráčů, v Precis aréně se hrál poměrně pohledný fotbal. Dle očekávání měl navrch divizní favorit z Katovic, který byl častěji na míči a především dokázal využít čtyři ze svých vytvořených šancí. Domácím se podařilo skórovat pouze jednou, proto nakonec prohráli 1:4.

Jako první z hráčů zahajovacích sestav se do zakončení dostal L. Bálek, jehož nebezpečná střela nakonec skončila nad brankou. Po čtvrthodině hry získal na útočné polovině míč Hanzlík, krásně vysunul nabíhajícího Čermáka, jenž v obrovské příležitosti nedokázal překonat skvěle zakročujícího Švehlu.

Vytáhnout se musel také domácí strážce branky D. Mádl, jenž nejprve kryl střelu Habora a proti stejnému hráči se blýskl nádherným zákrokem ve 36. minutě, kdy zneškodnil Haborovu hlavičku po přesném centru D. Bálka.

Skóre se poprvé měnilo šest minut před pauzou. D. Bálek vysunul posilu z Olešníka Dominika Štěcha, který tvrdou dělovkou o tyč nedal Mádlovi šanci – 0:1.

Ještě do poločasu se pokusili o vyrovnání jedovatou střelou Voráček a především Beránek, kterému připravil tutovku krásnou přihrávkou Hüttner, ale domácí zkušený fotbalista Švehlovu branku přestřelil.

Po změně stran zpočátku nejvíce zlobil David Bálek, který patřil mezi nejlepší hráče na trávníku. V 50. minutě si navedl míč do střelecké pozice, jenže Melichara ještě nepřekonal. Ovšem z následného rohu se po šikovné hlavičce mohl radovat – 0:2. O tři minuty později převzal přihrávku od Hüttnera Daniel Kočer a pěknou technickou střelou k tyči snížil – 1:2.

Za další dvě minuty se tentýž hráč po Klímově sklepnutí pokoušel o vyrovnání, ale tentokrát mu přáno nebylo. V 66. minutě předvedl své střelecké kvality Petr Kotrba. Z přímého kopu nádhernou trefou zakroutil míč přímo do šibenice – 1:3. Nováček v jankovské brance Melichar poté vychytal Štěcha, při Požárkově šanci měl i trochu štěstí, ale v 84. minutě, kdy nejprve vyrazil střelu L. Bálka, už byl krátký na dorážku Michala Požárka – 1:4.

V závěru měli Jankovští dvě příležitosti na snížení nepříznivého výsledku. Střelu Pytlíka Provazník chytil a dvě minuty před koncem po pohledné akci Hanzlíka, Mizery a Kollára měl gól na noze mladík Vokurka, bohužel pro domácí branku minul.

SK Jankov – SK Otava Katovice 1:4 (0:1)

Branky: 53. Kočer – 39. Štěch, 50. D. Bálek, 66. Kotrba, 84. Požárek. Rozhodčí: Tupý – Barva, Hošek. Bez ŽK. Diváci: 88.

SK Jankov: Mádl – Jirkovský, Kollár, Tůma, Kroneisl – Kočer, Hanzlík, Voráček, Hüttner, Beránek – Čermák. Střídali: Melichar, Honner, Klíma, Mizera, Bláha, Pytlík, Vokurka.

Katovice: Švehla – Cibulka, Janoch, Kostka, Rejšek – Bálek L., Kotrba, Sládek, Bálek D. – Štěch, Habor. Střídali: Provazník, Požárek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle