Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patrik Hrachovec lituje, že sezóna končí. Protivín se v jejím závěru rozjel

 
pátek, 24. června 2022, 11:58

Protivín - Krajský přebor vyvrcholil minulou sobotu a čtenářům představujeme posledního Muže kola této sezóny. Za nejlepšího hráče 30. kola jsme vybrali protivínského Patrika Hrachovce, který nastřílel tři góly do sítě Blatné. Na čistý hattrick mu ve druhém poločase stačilo dvaatřicet minut. Protivín porazil Blatnou i díky brankám Hrachovce 6:1.

Máte teprve jednadvacet roků. Už se vám někdy povedlo v dospělé soutěži nastřílet tři góly za zápas?
V krajském přeboru se mi podařilo třikrát skórovat poprvé. Jinak jsem dal tři góly v jednom utkání akorát za béčko v okresním přeboru.

Byl to první a zároveň čistý hattrick. To se také jistě počítá…
V prvním poločase to nebylo úplně ono, ale hned na začátku druhé půle jsem dal první gól a pak už to šlo samo. Na tento zápas budu určitě rád vzpomínat.

V závěru sezóny se Protivín chytl a předváděl dobré výkony. Nemrzí vás, že sezóna již končí, když jste se tak rozjeli?
Docela jo, protože my jsme z posledních šesti zápasů čtyři vyhráli a remizovali s Třeboní. Začalo se nám ke konci dařit, protože se po zranění vrátili bratři Vorlové a konečně jsme hráli v optimální sestavě. Dostavily se výsledky, a je škoda, že sezóna skončila. Ale snad se nám na ten povedený závěr jara podaří na podzim navázat.

Jak se cítíte po sezoně? Nezdála se vám tentokrát docela dlouhá a náročná, když v předchozích dvou jste neodehráli kvůli covidu ani polovinu z toho, co jste odehráli letos?
Pokud mám mluvit za sebe, tak mně trvalo dlouho, než jsem se rozehrál. V prvních dvaceti zápasech jsem dal pouze dva góly. Postupně jsem si přivykl tempu soutěže a v závěru už to bylo docela dobré. To jsem střílel góly skoro v každém utkání. Třicet zápasů za sezónu jsme odehráli naposledy před třemi lety a ta pauza byla znát.

Mnoho soupeřů mělo problémy se sestavou. Jak na tom byl Protivín?
My jsme se s nedostatkem hráčů potýkali v průběhu sezóny také, často nám pomáhali kluci z béčka nebo z dorostu. Až v závěru se sestava stabilizovala. I tak bychom ale ještě potřebovali někoho do týmu přivést.

V předchozí sezoně se nedohrál ani podzim a uvažovalo se, že zbylých sedm podzimních zápasů by se dohrálo na jaře. Bylo by to při zmíněných problémech s hráči vůbec reálné?
Bylo by to určitě složité. Krajský přebor je amatérská soutěž a muselo by se hrát i v týdnu, což by byl velký problém, protože hráči chodí normálně do práce. Neumím si to moc představit.

Co jste říkal na průběh letošního ročníku?
Očekával jsem, že týmy jako Český Krumlov, Olešník nebo Prachatice budou bojovat o čelo tabulky, protože se jedná o kvalitní týmy. Překvapil mě Osek, ale nahoře se pohyboval právem, neboť na domácím hřišti je velice silný. Blatná a Sezimovo Ústí měly problémy už v předchozích sezónách, takže mě nepřekvapilo, že obsadily poslední místa. Zklamaný jsem ale z naší pozice.

Čekal jste, že to bude lepší?
Čekal jsem, že se budeme pohybovat výš, měli jsme však velký počet hráčů na marodce. Jak už jsem zmiňoval, hodně zápasů museli vynechat Jaromír a Zbyněk Vorlovi. Citelně chyběl také Bečvář, který se připravoval na státnice. Jak jsem říkal, teprve až v závěru sezony jsme nastupovali ve složení, v jakém jsme si představovali. V příští sezóně bychom rozhodně chtěli být v horní polovině tabulky.

Jak se těšíte na přicházející léto?
Mně čekají ještě dvě zkoušky ve škole. Pak máme před sebou čtyři volné víkendy, takže bych rád někam vyrazil na dovolenou, třeba na celý týden. Rovněž mám v plánu individuálně potrénovat a 13. července nám začíná letní příprava.

Máte nějakou vysněnou destinaci, kde byste si přál strávit dovolenou?
Vloni jsem byl na Kanárských ostrovech a moc se mi tam líbilo. Láká mě poznat španělské a portugalské ostrovy. Líbí se mi také severské země, jako jsou Norsko nebo Švédsko, ty bych také rád navštívil. Nejraději bych procestoval celý svět, baví mě poznávat okolní země.

Jak bude vypadat letní příprava protivínských fotbalistů?
16. července bychom se měli utkat s Nepomukem. S tímto klubem spolupracujeme, jednou jedeme my k nim, příště zase oni k nám. Za další týden se zúčastníme turnaje ve Čkyni. Generálkou by mělo být utkání krajského poháru, po němž už naskočíme 13. srpna do prvního soutěžního utkání.

Ideální jedenáctka 30. kola KP

Lukáš Lízal (Strakonice)

Martin Miklík (Olešník), Tomáš Vakoč (Milevsko), Radek Trantýr (Táborsko B), Vladimír Dobal (Týn)

Patrik Hrachovec (Protivín), Lukáš Stoklasa (Týn), Jiří Štecher (Dražice), Jiří Máška (Strakonice)

Michal Mareš (Dražice), Pavel Hezoučký (Olešník)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle