Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Překvapení se nekonalo, Slavoj Český Krumlov je přeborníkem kraje

 
neděle, 19. června 2022, 11:00

Jihočeský kraj – V krajském přeboru je dobojováno. V posledním kole se potvrdily papírové předpoklady a fotbalisté Slavoje Český Krumlov se stali krajskými přeborníky. Celkem bez problémů si poradili s Čimelicemi a mohli slavit. Sledovaným byl i souběžně hraný duel v Olešníku, kam zavítala Jiskra Třeboň. Také tento duel dopadl podle očekávání, teoretická naděje domácích na zisk titulu však zhasla po té, co se Olešničtí dozvěděli výsledek z Krumlova.

O výsledku pátečního předehrávaného duelu mezi Milevskem a Táborskem B rozhodla jediná branka z 36. minuty prvního poločasu. Proměněnou penaltou se o ni postaral domácí kapitán Tomáš Vakoč, který zajistil Milevsku hubenou výhru 1:0. Na soupisku Táborska se vrátil tahoun do ofenzivy Marek Škrleta, který spolu s dalším tradičním střelcem Jakubem Kubovským naskočil do hry v průběhu druhého poločasu. Ani tyto změny údernou sílu táborské rezervy ve druhé části utkání nezvýšily. A protože gól Milevska z 88. minuty kvůli ofsajdu neplatil, o třech bodech pro domácí tým tak rozhodla proměněná penalta.

Český Krumlov si zajistil titul krajského přeborníka výhrou 2:1 nad Čimelicemi. Žádné drama se ale nekonalo, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Hostům nelze upřít snahu, Slavoji nic zadarmo nedarovali, při současném rozložení sil ale neměli nárok Českokrumlovské výrazněji potrápit. Český Krumlov vedl od 21. minuty 2:0 a v utkání dominoval. V závěru ale hráči Slavoje svého trenéra i fanoušky trochu pozlobili. V 88. minutě totiž Václav Beránek neproměnil penaltu a v poslední minutě pak rychlý brejk Čimelic proměnil v kontaktní gól na 2:1 střídající Jan Ulč. Rozhodčí utkání dál neprotahoval a domácí oslavy krajského titulu mohly propuknout naplno.

V Jankově se hrálo podle not domácích, kteří se usilovně celých devadesát minut snažili dobývat strakonickou branku. Situaci jim zkomplikoval fakt, že se v 16. minutě trefil krásně z půlky Zelenka a Junior se nikam nemusel hnát. Velkou šanci na vyrovnání neproměnil v závěru poločasu Hanzlík. Hosté mohli z ojedinělého brejku zvýšit skóre v 59. minutě Zábranským. Zaslouženého vyrovnání se Jankov dočkal v 67. minutě, kdy se po centru Bendy trefil k tyči Mizera. Ze závěrečného tlaku jankovští vítězný gól nevstřelili, a tak se s Juniorem rozešli stejným výsledkem jako na podzim. "Přestože jsme měli stálý tlak, vyloženě velkých šancí zas tolik ne. S ohledem na to je remíza spravedlivá," hodnotí poslední duel sezóny vedoucí jankovského týmu Petr Maxa. Vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka vyzdvihl gól Tomáše Zelenky z půlky hřiště. „Stálo by za to kontaktovat televizi, dalo by se to přirovnat k Schickově střele z Eura,“ poznamenal.

Fotbalisté Týna si odvezli všechny tři body z Rudolfova. Na gól vltavotýnského Jana Mezery ze 7. minuty odpověděl ve 32. minutě domácí Jan Šindelář. Stav 1:1 vydržel do 70. minuty. Pak se po rohovém kopu výborně zorientoval v domácím vápně Vladimír Dobal a znovu poslal Týn do vedení. Olympie následně přečkala bez úhony krátký nápor Rudolfova, při kterém odvedl výbornou obranou práci opět Dobal, když zastoupil na brankové čáře již překonaného gólmana Vachutu. Hosté už si ve zbývajících minutách vítězství pohlídali. Minutu před koncem mohl ještě týnskou výhru zvýraznit Dumbrovský, na Keřku si ale nepřišel. „Chtěli jsme vyhrát a skončit na šestém místě. Jsem naprosto spokojený,“ řekl trenér Týna Václav Mareš.

Utkání Protivín – Blatná mělo jednoznačný průběh. Hráči Protivína si schovali na každý poločas tři góly a jednoznačně vyhráli. Třemi góly se blýsknul Patrik Hrachovec, dobrý zápas odehrál rovněž autor dvou gólů Martin Říha. Blatná korigovala za stavu 4:0 Ondřejem Míkou, závěr ale opět patřil domácím. Protivínu jako by pomohl volný los ve 27. kole. Do té doby podával nevyrovnané výkony, ale týdenní přestávka mu zřejmě prospěla. Ve zbylých třech zápasech Protivín porazil béčko Táborska, Prachatice a nyní si poradil i s Blatnou.  

V závěru sezony se chytli i fotbalisté Dražic. V posledním utkání si s chutí zastříleli proti Tatranu Prachatice, kterému nasázeli pět gólů a vyhráli 5:2. Dobrou formu prokázal autor dvou gólů Michal Mareš, jenž v posledních třech utkáních zaznamenal dohromady pět branek. Prosadili se i bratři Štecherové. Jiří dal dva góly, z toho jeden z penalty, na konečných 5:2 upravil v 71. minutě Daniel Štecher. Domácí se nenechali rozhodit ani dvěma góly do šatny inkasovanými v závěru prvního poločasu z kopaček Jana Makoše. Dražice v tu chvíli ztratily nadějné vedení 2:0, ale druhou půli domácí zcela ovládli a Tatranu už nedali šanci na další korekci skóre.

Olešník se rozloučil se sezonou před domácím publikem výhrou nad Třeboní 3:0. V prvním poločase se oba celky pokoušely o aktivní fotbal, šancí se ale moc neurodilo a branku diváci neviděli. Olešník se musel obejít bez Davida Lafaty, který dával v sobotu góly v Kroměříži, kde se hrálo exhibiční utkání členů Klubu ligových kanonýrů. Lafata dal Slovensku tři góly. Telepatie na dálku zřejmě zafungovala, když olešničtí spoluhráči svého kolegu napodobili a Jiskře ve druhém poločase nastříleli také tři góly. V hostující obraně se postupně začala objevovat stále větší okénka, čehož hráči Olešníku využili. Třeboň se ve druhé půli dostala do dvou náznaků šancí, na gólmana Miřatského však bylo spolehnutí.   

Výsledky 30. kola krajského přeboru:


FC ZVVZ Milevsko – FC MAS Táborská B 1:0 (1:0)

Góly: 36. (pen.) Vakoč.

Rozhodčí: Leiš - Izugrafov, Krčín. ŽK: 2:2 (Vakoč, Sedláček – Chotovinský, Koblasa). Diváků: 100.


SK Rudolfov – FK Olympie Týn/Vlt. 1:2 (1:1)

Góly: 32. Šindelář - 7. Mezera, 70. Dobal.

Rozhodčí: Lepič - Němec, Žemlička. ŽK: 0:1 (Dumbrovský). Diváků: 40.


FK Protivín – TJ Blatná 6:1 (3:0)

Góly: 46., 74. a 77. Hrachovec, 27. a 30. Říha, 43. Zach - 68. Míka.

Rozhodčí: Tůma - Macko, Izugrafov. Delegát: Peterka. ŽK: 2:2 (J. Vorel, Hrynevich – Bláha, Kůst). Diváků: 140. V 77. min. neproměnil penaltu domácí J. Vorel.


FK Olešník – TJ Jiskra Třeboň 3:0 (0:0)

Góly: 76. Hezoučký, 83. Vojta, 86. Toth.

Rozhodčí: Přibyl - Ondřej, Panský. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Štěch, Kalášek – Schneider, Hromádka). Diváků: 100.


TJ Dražice – FK Tatran Prachatice 5:2 (2:2)

Góly: 11. a 54. Mareš, 29. (pen.) a 58. J. Štecher, 71. D. Štecher – 40. (pen.) a 42. Makoš.

Rozhodčí: Kaštánek - Jevčák, Dunovský. ŽK: 2:6 (J. Štecher, L. Stuchlík – Hopfinger, Jakub Rauscher, Pravda, Sedláček, Kupka, Kasík). Diváků: 88.


SK Jankov – FK Junior Strakonice 1:1 (0:1)

Góly: 67. Mizera - 16. Zelenka.

Rozhodčí: Mach - Votava, Kollmann. ŽK: 3:1 (Kollár, Hanzlík, Popelka – Funda). Diváků: 78.


FK Slavoj Č. Krumlov – SK SIKO Čimelice 2:1 (2:0) 

Góly: 14. Růžička, 21. Kořínek - 90. Ulč.

Rozhodčí: Nedvěd - Vican, Boček. Delegát: Tupý. ŽK: 1:0 (Svoboda). Diváků: 215.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle