Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patrik Vaněk: Poslední krok bývá nejtěžší, ale měli bychom to zvládnout

 
pátek, 17. června 2022, 09:25

Český Krumlov - Českokrumlovský Patrik Vaněk se podílel na vítězství Slavoje ve Strakonicích třemi góly. Hattrick se mu podařilo zaznamenat v této sezoně už podruhé. Třikrát se trefil již na podzim do sítě Blatné, kde Český Krumlov vyhrál, stejně jako nyní ve Strakonicích, 0:7. Patrika Vaňka jsme zvolili Mužem kola.

Jak jste viděl utkání ve Strakonicích?
Zápas rozhodlo prvních dvacet minut, kdy jsme vstřelili čtyři branky. Po celé utkání jsme jasně dominovali a šli za důležitým vítězstvím, které nás přiblížilo k titulu.

Zbývá vám udělat poslední krůček s Čimelicemi. Jste jasnými favority a všichni vás vidí jako jasné vítěze. Může to být svazující?
Říká se, že poslední krok bývá vždy nejtěžší. V hlavě to každý asi trošku má, ale věřím, že máme natolik kvalitní tým, že bychom toto utkání měli zvládnout.

I kdyby to Krumlovu s krajským titulem nevyšlo, zůstanete zřejmě hlavním adeptem na postup do divize. Mluvíte už v kabině o vyšší soutěži?
Naším hlavním cílem je vyhrát krajský přebor a až poté se teprve můžeme bavit o postupu do divize. Nechci mluvit za všechny, ale rádi bychom si vyšší soutěž zahráli.

Na jaře jste nebyli tak suverénní jako na podzim. Čím to bylo?
Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. (úsměv) Ne, ale teď vážně. Udržet si výkonost po celou sezonu není vůbec jednoduché. Začátek jara se nám nepovedl, prohráli jsme v Olešníku a Jankově a trošku na nás padla deka. Důležité ale je, že jsme se z toho dokázali zvednout a závěr sezony je již dle našich představ a vše máme ve svých rukou.

O to bylo jaro zajímavější a napínavé až do posledního kola?
To určitě naším cílem nebylo, ale stalo se. O to je závěr soutěže zajímavější..

Podle posledních výsledků se zdá, že na závěr sezony jste naladili výbornou formu. Cítíte to tak?
Poslední zápasy se nám podařily herně i výsledkově. Prolomili jsme střeleckou smůlu a začali proměňovat šance.

Jak jste spokojen se svým působením v Českém Krumlově a vlastními výkony?
Je mi teprve devatenáct a je to moje první sezona v mužském fotbale, který je proti dorosteneckému úplně o něčem jiném. Zatím mám na kontě dvanáct branek. Z toho čtyři jsem dal za budějovickou Lokomotivu, kde jsem zahájil sezonu, a osm branek jsem přidal po přestupu do Českého Krumlova. Myslím si, že to na první sezonu v mužích není úplně špatné, ale vždy to může být lepší. Děkuji spoluhráčům, kteří mi v mojí premiérové sezoně moc pomohli.

Měl jste letos maturovat. Jak jste dopadl a jak to vypadá s vaším dalším studiem?
Maturitu mám úspěšně za sebou. Podal jsem si přihlášku na Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity obor tělesná výchova a matematika. Absolvoval jsem přijímací řízení a nyní čekám na výsledek o přijetí.

Držím palce, aby to vyšlo. V tom případě byste zůstal v Českých Budějovicích, odkud do Českého Krumlova dojíždíte. Jak to v této souvislosti vypadá s vaším dalším angažmá ve Slavoji?
V Krumlově jsem spokojený. Rád bych tu zůstal a pokud se podaří postoupit, tak si chci zahrát divizi.

Ideální jedenáctka 29. kola krajského přeboru:

Jiří Komrska (Jankov)

Matěj Švec (Č. Krumlov), Pavel Vařil (Týn), Martin Cimerhanzl (Třeboň)

Patrik Hrachovec (Protivín), Jan Mezera (Týn), David Lafata (Olešník), Ladislav Vávra (Č. Krumlov), Dominik Štěch (Olešník)

Patrik Vaněk (Č. Krumlov), Pavel Tůma (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle