Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek prohrál v Týně a z boje o titul je vyřazen, sestupuje Blatná

 
neděle, 12. června 2022, 16:53

Jihočeský kraj – V sobotních duelech 29. kola KP padalo hodně branek. Sedm jich viděli diváci v Týně nad Vltavou, kde domácí Olympie po výborném výkonu ve druhé půli porazila 5:2 vedoucí Osek. Ten má již dohráno a je mimo hru v souboji o přeborníka kraje. V neděli od 17 hodin hrál Český Krumlov ve Strakonicích a Olešník v Čimelicích. Oba kandidáti na titul neponechali nic náhodě, vysoko na hřištích soupeřů zvítězili, a o krajském přeborníkovi se rozhodne právě mezi těmito dvěma týmy příští víkend. Po v zimě odhlášeném Sokolu S. Ústí je druhým sestupujícím Blatná, neboť z divize již s jistotou sestupuje J. Hradec.

Fotbalistům Táborska B to v azylu moc nesvědčí. Minulý týden prohráli v Malšicích s Jankovem a nyní ztratili nečekaně body v Táboře na Svépomoci s Dražicemi. Utkání měli mladíci Táborska dobře rozehrané o po dvou brankách Matyáše Otta vedli v poločase 2:0. Hostům z Dražic však stačily po přestávce pouhé čtyři minuty na vyrovnání. Dvakrát se prosadil Michal Mareš, z toho jednou z penalty. Vzápětí ale Činčura rovněž z penalty vrátil Táborsku vedení. To však domácí neudrželi. V 69. minutě uzavřel účet utkání bohatého na góly dražický Lukáš Stuchlík. Čtyři branky napadaly ve druhém poločase během sedmnácti minut.

Tatran Prachatice v minulém kole konečně zabral a v Jankově přerušil sedmizápasovou šňůru bez výhry. Návrat formy ze začátku jara se ale odkládá. V sobotu Tatran neuspěl doma s Protivínem. Na vedoucí gól protivínského Hrachovce ze 7. minuty brzy odpověděl prachatický Roman Iliev, Protivín byl ale v první půli lepším týmem a ještě do přestávky skórovali oba bratři Vorlové. Kapitán Jaromír proměnil v 21. minutě pokutový kop a ve 40. minutě skóroval po centru Říhy hlavou Zbyněk. Ve druhé půli se našel už jenom jeden úspěšný střelec. V 71. minutě snížil po rohovém kopu na rozdíl jediné branky kapitán Tatranu Jiří Pravda, víc toho ale domácí nestihli.

Zajímavé utkání se hrálo v Týně nad Vltavou, kam přijel Osek. Hosté měli v tomto ročníku poslední možnost získat tolik potřebné body, neboť v posledním kole mají volno. Hráči Oseku se také proti oslabené Olympii, které chyběli Dobal, Mravec a Dumbrovský, ujali po půlhodině hry Šrámkem vedení. Ve druhém poločase však nadšeně bojující Olympie předvedla gólovou smršť a nešťastnému Zdeňku Křížkovi nasázela pět gólů. Hosté ještě dokázali odpovědět na vyrovnávací gól Mezery, Týn byl ale v euforii a dalšími čtyřmi góly svého protivníka zlomil. „Tentokrát jsme měli výborný pohyb, dobře jsme se doplňovali a hosté se těžko dostávali do šancí,“ byl potěšen výkonem svého týmu kouč Týna Václav Mareš.  

Duel na hřišti poslední Blatné se pro Jankov nevyvíjel dobře. Hosté hráli už od 21. minuty bez vyloučeného Řehoře. I přes oslabení měl Jankov více ze hry, brankově to ale vyjádřil až po přestávce. Blatná se úspěšně bránila do 65. minuty. Pak se po rychlém brejku a přihrávce Popelky prosadil matador Aleš Hanzlík a hosté šli do vedení. Jankov byl i v deseti lidech lepším týmem a do konce zápasu přidal ještě další dvě branky. Uklidňující druhý gól přidal z penalty Jan Schönbauer a tři minuty před koncem dal třetí pojistku Petr Klíma. Snaživým domácím se ale podařilo vstřelit alespoň čestný úspěch. V nastaveném čase dopravil po zmatcích v hostující obraně míč do sítě za jásotu diváků Michal Šimůnek.

Jiskra Třeboň měla v utkání s Rudolfovem výborný začátek. Přesněji řečeno, hosté z Rudolfova nešťastně začali. Již ve druhé minutě se po minelách v zadních řadách hostujícího mužstva dostal k balónu Jan Matoušek a s přehledem otevřel skóre. Hosté po obdržené brance otevřeli hru a byli aktivní, druhý gól však padl opět do jejich sítě. Jiskra se pokoušela o přímočaré protiútoky a jeden z nich zakončil ve 42. minutě gólem na 2:0 Pavel Tůma. Rudolfovští podali v Třeboni určitě lepší výkon než minulý víkend v Olešníku, výsledek je ale pro ně stejně nepříznivý. I tentokrát hosté prohráli 3:0, když v 88. minutě po dalším rychlém protiútoku skóroval třeboňský Martin Průcha.

První poločasy jsou pro fotbalisty Olešníku jakoby zakleté, v Čimelicích ale Olešník vstoupil do utkání razantně a byl i produktivní. V 18. minutě už hosté vedli po dvou gólech Lafaty a jednom Štěcha 0:3. Potom favorit malinko povolil, do hry se dostaly i Čimelice a Danielu Petříkovi se ve 28. minutě podařilo snížit na 1:3. Další snížení na rozdíl jediného gólu v 53. minutě už bylo pro hosty dostatečným varováním. Jejich odpověď byla rázná. O čtyři minuty později Olešník zásluhou Beka znovu odskočil na rozdíl dvou branek a do konce zápasu se trefili ještě Toth a podruhé v zápase Štěch. Kromě šesti vstřelených branek hosté ještě několik stoprocentních šancí neproměnili, i tak ale odjížděli s výsledkem spokojeni.

Ve Strakonicích se před utkáním s Českým Kumlovem loučil domácí trenér Luděk Cimrhanzl. Jeho svěřenci mu ale moc radosti neudělali. Slavoj od úvodních minut jasně dominoval a ve 27. minutě už vedl neuvěřitelných 0:5. Domácí trenéři poslali na hřiště všechny dorazové dorostence, ti ale na favorita nestačili. Hosté byli jasně lepší i ve druhé půli, směrem dopředu se ale oproti prvnímu poločasu osmělovali více i Strakoničtí. Góly však dávali opět jen Českokrumlovští. V 59. minutě dal svůj třetí gól v utkání Vaněk a na konečných 0:7 pečetil čtyři minuty před koncem Strapek. "Byla to krutá prohra, ale zcela zasloužená," zhodnotil zápas vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. Český Krumlov se díky výhře kolo před koncem vrátil do čela tabulky.

Výsledky 29. kola krajského přeboru:


FC MAS Táborsko B – TJ Dražice 3:3 (2:0)

Góly: 25. a 27. Ott, 58. Činčura (pen.) – 52. a 56. Mareš (2. z pen.), L. Stuchlík.

Rozhodčí: Votava - Přibyl, Novotný. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Jansa – L. Stuchlík). Diváků: 100.


FK Tatran Prachatice – FK Protivín 2:3 (1:3)

Góly: 11. Iliev, 71. J. Pravda – 7. Hrachovec, 21. J. Vorel (pen.), 40. Z. Vorel.

Rozhodčí: Pečenka - Albert, Izugrafov. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:2 (Makoš, Hornát, J. Pravda, Kupka – Dan, Bečvář). Diváků: 100.


FK Olympie Týn/Vlt. – TJ Osek 5:2 (0:1)

Góly: 51. Mezera, 65. Vařil, 70. Štos, 80. Maitak, 88. Stoklasa – 30. Šrámek, 55. Hoch.

Rozhodčí: Ondřej - Panský, Polák. Delegát: Krauskopf. ŽK: 2:2 (Houska, Mezera – Němeček, Hoch). Diváků: 125.


TJ Blatná – SK Jankov 1:3 (0:0)

Góly: 92. Šimůnek – 65. Hanzlík, 74. Schönbauer (pen.), 87. Klíma.

Rozhodčí: Šimek - Jevčák, Dunovský. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (Levý, Kůst, Král – Komrska, Fajtl, Popelka). ČK: 0:1 (21. Řehoř). Diváků: 130.


TJ Jiskra Třeboň – SK Rudolfov 3:0 (2:0)

Góly: 2. Matoušek, 42. Tůma, 88. Průcha.

Rozhodčí: Vican - Žemlička, Petričák. ŽK: 3:3 (Schneider, Matoušek, Kubata – Hajný, Říha, Prokeš). Diváků: 111.


SK SIKO Čimelice – FK Olešník 2:6 (1:3)

Góly: 28. Petřík, 53. Šťástka - 14. a 18. Lafata, 16. a 80. Štěch, 57. Beko, 75. Toth.

Rozhodčí: Nedvěd - Boček, Dimitrov. Bez karet. Diváků: 70.


FK Junior Strakonice – FK Slavoj Č. Krumlov 0:7 (0:5)

Góly: 17., 19. a 59. Vaněk, 4. Růžička, 10. Svoboda, 27. Vávra, 86. Strapek.

Rozhodčí: Němec - Krčín, Mach. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:0 (Staněk). Diváků: 127.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle