Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice v závěru vyhrály sedmigólovou přestřelku s Jankovem

 
úterý, 7. června 2022, 10:50

Jankovští sehráli podobné utkání, jako před týdnem v Táborsku. Utkání, které bylo pro diváka pohledné, padlo sedm branek, z nichž ta rozhodující v samém závěru. Jen si tentokrát vyzkoušeli roli smolně poraženého týmu. Tatranu Prachatice v Precis aréně podlehli 3:4, když inkasovali v 89. minutě.

Vstup do utkání měl povedenější Jankov. Ve 4. minutě střílel pohotově Hüttner, ale Hopfinger jeho střelu vyrazil. O pár vteřin později dostal dostatek času k odcentrování Voráček a hlavičkující Martin Benda skóroval ve třetím utkání po sobě – 1:0.

O vyrovnání se pokoušela dvojice Makoš – Sedláček. Prvně jmenovaný utekl po pravé straně, přihrál do vápna na Sedláčka, jehož ve velké šanci vychytal Komrska. V 18. minutě prodloužil Jakub Rauscher míč na rozběhnutého Jana Makoše, ten ve sprintovém souboji nedal šanci Kollárovi s Kroneislem a technickou střelou na přední tyč srovnal – 1:1.

Následovaly pokusy Hüttnera z přímého kopu, Voráčka nebo na druhé straně střela Kasíka po individuální akci, jenže skóre zůstávalo vyrovnané. Ve 32. minutě se Hornát obtočil kolem Voráčka a následná střela olízla břevno Komrskovy branky. Ve 35. minutě vysunul na pravé straně Voráček Popelku, ten u rohového praporku obešel Pravdu, vrátil míč do pokutového území Lukáši Voráčkovi, který střelou z první vrátil Jankovu vedení – 2:1.

Když vypršela pětačtyřicátá minuta, Schönbauer nádherně připravil tutovku pro Klímu, který tváří v tvář Hopfingera nepřekonal. Že to byla velká chyba si uvědomil hned za dvacet vteřin, kdy se třepetal míč v síti Jankova. Přišel totiž rychlý break, který nezachytil Řehoř, Sedláček vymotal oba stopery a Kroneislem nepokrytý Jakub Rauscher vyrovnal – 2:2. Místo dvoubrankového vedení domácích bylo poločasové skóre nerozhodné.

Pro domácí fotbalisty bylo ještě hůře hned po nástupu do poločasu druhého. Střídající Linhart přetlačil Kollára s Klímou a ještě stačil ukázkově vysunout Jana Makoše. Ten potvrdil, že hrál jeden z nejlepších duelů v sezóně, utekl Schönbauerovi, obešel Komrsku a ve 47. minutě zařídil Tatranu vedení – 2:3.

O pět minut později našel přesným pasem Hornát naběhnutého Sedláčka, který se pokusil Komrsku překonat střelou do protipohybu, ale domácí strážce branky předvedl velmi dobrý zákrok. V 60. minutě ukázal něco ze svého umění Petr Klíma, který si převzal na hranici šestnáctky přihrávku od Řehoře, obešel T. Pravdu a umístěnou střelou k tyči nedal Hopfingerovi šanci – 3:3.

Do konce duelu zbývalo třicet minut a bylo tak otázkou, který z týmů bude mít více sil na rozhodnutí duelu. Po akci Schönbauer, Benda, Popelka se skóre neměnilo. Blízko ke gólu byl střílející Voráček, ale Jar. Rauscher jeho střelu zblokoval na roh. Ten posadil Kollár na hlavu Bendy, ale radost z gólu Jankovským překazil fantastický Hopfinger. V 80. minutě se připomněli hosté, jmenovitě Linhart, který se prokličkoval ke střele z osmnácti metrů a mířil těsně vedle.

Jinak více snahy o vstřelení čtvrté a tím pádem s největší pravděpodobností rozhodující trefy bylo vidět na hráčích Jankova. Hodně blízko k tomu byl v 83. minutě Hanzlík, který krásnou střelou z přímého kopu mířil ideálně do šibenice, avšak Hopfinger vytasil další zákrok z říše snů a s pomocí tyče míč za svá záda nepustil. Neuspěl ani Kočer po krásném Kroneislově pasu, a tak přišlo to, co se dalo očekávat. V 89. minutě utekl rychlonohý Makoš, přihrál před prázdnou bránu Janu Linhartovi, jenž Tatranu vystřelil tři body.

SK Jankov – FK Tatran Prachatice 3:4 (2:2)

Branky: 4. Benda, 35. Voráček, 60. Klíma – 18. a 47. Makoš, 45. Rauscher Jakub, 89. Linhart. Rozhodčí: Kaštánek – Krčín, Lepič, delegát Hruška. ŽK: 2:2 (Hanzlík, Schönbauer – Kasík, Makoš). Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Diváci: 108.

SK Jankov: Komrska – Řehoř, Kollár, Lošek, Kroneisl – Klíma (78. Kočer), Voráček, Hüttner (65. Hanzlík), Schönbauer – Benda, Popelka (86. Jirkovský).

Prachatice: Hopfinger – Rauscher Jar., Kupka, Pravda J., Kovář – Kasík (78. Srch), Hornát, Pravda T., Sedláček – Makoš, Rauscher Jak. (46. Linhart).

Nejlepší hráči: Hanzlík, Voráček – Makoš, Sedláček

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová