Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Favorizované celky z čela tabulky uspěly a závěr soutěže tak slibuje napínavou podívanou

 
neděle, 5. června 2022, 11:16

Jihočeský kraj – Vedoucí tři celky nezaváhaly a tak souboj o přeborníka kraje zůstává stále otevřený. V sobotních zápasech 28. kola krajského přeboru se dařilo vesměs domácím týmům, výjimkou jsou pouze Čimelice, které neudržely nadějný náskok v utkání se Strakonicemi. Namále měl Osek, který zachraňoval tři body s Třeboní až v samém závěru. Ve dvou nedělních odpoledních utkáních viděli diváci dohromady čtrnáct branek. Milevsko porazilo Týn 6:1 a Jankov podlehl Prachaticím 3:4.

Po minulé domácí ztrátě s Týnem nad Vltavou bodovali před vlastním publikem fotbalisté Protivína naplno. Tentokrát porazili Táborsko B hubeným výsledkem 1:0. Jediný gól vstřelil v 21. minutě ze standardní situace Radek Vojta. Nedá se však říci, že by utkání chudé na branky bylo nezajímavé. Domácí nastřelili ještě třikrát tyč a šance měli i hosté, kteří byli v první půli fotbalovějším týmem. Těsně před koncem mělo Táborsko blízko k vyrovnání. „Výborně chytající Barbotkin nám zachránil vítězství,“ řekl po utkání protivínský trenér Miroslav Říha.

Utkání Olešník – Rudolfov začalo za slunného počasí, v prvním poločase ale na kvalitním trávníku góly nepřineslo. Domácí přitom zahodili řadu šancí a Pavel Hezoučký nedal ani penaltu. Po přestávce se protrhla oblaka a zápas pak připomínal spíš vodní pólo. Silně podmáčený terén fotbalu moc nepřál a teoreticky měl hrát do karet spíš bránícím hostům. Opak byl ale pravdou. Hráči Olešníka našli střeleckou mušku a po gólech Davida Lafaty, Roberta Szó a Pavla Hezoučkého nad Rudolfovem v okresním derby zvítězili nakonec přesvědčivě 3:0.

Hráči favorizovaného Oseka se proti Jiskře Třeboň gólově prosadili až po půlhodině hry. Domácí byli v tlaku, střelecké štěstí jim ale přinesl až déšť, který se nad Osekem spustil zhruba ve třicáté minutě. Krátce na to dal po rohovém kopu hlavičkující Kubiš vedoucí gól Oseku a pět minut před koncem půle zajistil Jakub Říský domácím pohodlný dvoubrankový náskok. Jenže hosté z Třeboně zbraně nesložili a v 62. minutě bylo vyrovnáno, když se v krátkém časovém sledu gólově prosadili Tůma s Rezkem. Favorit zachraňoval tři body, na jaře už poněkolikáté, v hodině dvanácté. Přesně v 88. minutě rozhodl o výhře Oseku svým druhým gólem v utkání Jakub Říský.

V duelu druhého s posledním byl aspirant na postup Český Krumlov proti Blatné jasným favoritem a v 15. minutě šel také Slavoj do očekávaného vedení. Z penalty otevřel skóre Zdeněk Kuna. Domácí měli hru ve své moci a soupeři téměř nepůjčili balón, hosté však ve 25. minutě nečekaně vyrovnali. Brankář Krumlova neudržel po rohovém kopu míč v náručí a ten se dokutálel k překvapení všech za brankovou čáru. Domácí obdržený gól nerozhodil a dál pokračovali ve své ofenzivní hře. Ještě do poločasu vrátil Růžička Slavoji vedení a ve druhé půli se s góly v hostující síti roztrhl pytel. Český Krumlov nakonec dokráčel k suverénnímu vítězství 6:1.  

Čimelice začaly v posledních kolech nenapádně nabírat body a dobře měly našlápnuto i v domácím duelu se Strakonicemi. Po gólech Šťástky a Nekla  z penalty také Čimelice v poločase vedly 2:0. Druhou půli zahájily Strakonice aktivně a v 53. minutě se jim podařilo Krejčím snížit. Krátce předtím však čtyři domácí fotbalisté uháněli na jediného hráče soupeře, akci ale překombinovali. Za stavu 3:0 už by to měli Strakoničtí hodně těžké. Takhle ale jejich šance žila dál a hosté ji chytili za pačesy. Domácí měli také trochu smůly, protože v 76. minutě trefili tyč, rozhodují ale góly a ty ve druhém poločase dávali pouze hosté. „Do druhého poločasu udělal náš trenér dvě změny a ty se vyplatily. Csaplárova past sklapla,“ řekl k utkání vedoucí strakonického celku Jiří Cibulka. "Hráli jsme dobře, v hlavách ale zápas prohrajeme," přidal svůj pohled kouč Čimelic Tomáš Smrčina.

Diváci se v Precis aréně nenudili. Už ve 4. minutě otevřel skóre Martin Benda. V 8. minutě mohl srovnat Sedláček, ale v 18. minutě už se Tatran dočkal díky Janu Makošovi. Deset minut před pauzou zakombinovali Voráček s Popelkou a prvně jmenovaný vrátil domácím vedení. To mohl v samém závěru prvního poločasu navýšit Klíma, ovšem v obrovské šanci Hopfingera nepřekonal a z rychlého protiútoku Sedláčka se nakonec radoval Jakub Rauscher - 2:2. Gólové hody pokračovaly i po změně stran. Hned ve 47. minutě se podruhé v utkání prosadil Makoš a hosté opět vedli. Skóre do rovnovážného stavu vrátil po hodině hry pěknou střelou k tyči Petr Klíma. Rozhodnutí přišlo v 89. minutě, kdy utekl Makoš, přihrál Janu Linhartovi, který zajistil Prachaticím tři body.

Fotbalisté Milevska předvedli proti Týnu poločas snů. Olympii dali během prvních pětačtyřiceti minut čtyři góly a o výhře vzduchotechniků bylo rozhodnuto. Nedá se říci, že by Milevsko mělo až tak drtivou převahu, ale prakticky každý jeho útok končil gólem. Ve druhém poločase padly ještě další tři góly. Milevsko svůj náskok navýšilo na pro hosty hrozivých 6:0. Olympie se ale nakonec dočkala čestného úspěchu, když deset minut před koncem snížil Maitak na konečných 6:1. Ukrajinská posila nastoupila za Týn teprve ve třetím utkání pokaždé na závěrečnou půlhodinu a v dresu Olympie už Maitak zaznamenal dva góly. "Prohospodařili jsme první poločas a bylo po zápase," vystihl přesně týnský kouč Václav Mareš, jehož tým dostal v posledních dvou utkáních jedenáct branek.

Výsledky 28. kola krajského přeboru:


FK Protivín – FC MAS Táborsko B 1:0 (1:0)

Gól: 21. Vojta.

Rozhodčí: Vican - Panský, Šimek. Delegát: Tupý. ŽK: 3:3 (Dan, Bečvář, Hrynevich – Větrovský, Brabec, Jelen). Diváků: 150.


FK Olešník – SK Rudolfov 3:0 (0:0)

Góly: 47. Lafata, 57. Szó, 88. Hezoučký.

Rozhodčí: Izugrafov - Polák, Ondřej. ŽK: 0:2 (Hajný, Rampa). Diváků: 68.


TJ Osek – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Góly:  40. a 88. J. Říský, 34. Kubiš - 58. Tůma, 62. Rezek.

Rozhodčí: Albert - Votava, Kaštánek. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Rybák – Hromádka, Kubata). Diváků: 120.


FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Blatná 6:1 (2:1)

Góly: 15. a 58. Kuna (obě z penalt), 43. Růžička, 74. Vaněk, 88. Novák, 90. Vávra - 25. Hlaváč.

Rozhodčí: Žemlička - Němec, Jevčák. ŽK: 0:1 (Hlaváč). Diváků: 141.


SK SIKO Čimelice – FK Junior Strakonice 2:3 (2:0)

Góly: 27. Šťástka, 42. Nekl (pen.) – 53. a 64. (pen.) Krejčí, 80. Máška.

Rozhodčí: Přibyl - Mach, Kollmann. ŽK: 2:3 (Pšenička, Káš – Lízal, Rozhoň, Děd). Diváků: 80.


FC ZVVZ Milevsko – FK Olympie Týn/Vlt. 6:1 (4:0)

Góly: 10. a 77. Hadáček, 25. a 31. Bártík, 35. Marvan, 70. Přibyl - 80. Maitak.

Rozhodčí: Boček - Vican, Novotný. Bez karet. Diváků: 149.


SK Jankov – FK Tatran Prachatice 3:4 (2:2)

Góly: 4. Benda, 35. Voráček, 60. Klíma - 18. a 47. Makoš, 45. Jakub Rauscher, 89. Linhart.

Rozhodčí: Kaštánek - Krčín, Lepič. Delegát: Hruška. ŽK: 2:2 (Schönbauer, Hanzlík - Makoš, Kasík). Diváků: 108.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák