Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výběr Jihočeského kraje startoval v Regions cupu, vypadl ve čtvrtfinále

 
pátek, 27. května 2022, 20:05

Jihočeský výběr se po delší odmlce zúčastnil turnaje UEFA Regions Cup 2022, který hrají amatérská družstva krajských fotbalových svazů. Ve čtvrtfinále mu vystavil stopku Jihomoravský výběr.

UEFA Regions cup je mezinárodní fotbalová soutěž, které se účastní hráči nižších soutěží, kteří nemají profesionální smlouvu a jsou ve věku od 19 do 40 let. Každou zemi reprezentuje výběr jednoho regionu, který vyhrál domácí kvalifikaci. V roce 2007 Regions Cup, který proběhl v Písku, Jihočeši (trenérskou funkci zastával Václav Palivec) vyhráli a rok nato startovali v evropské kvalifikaci v Izraeli.

Svěřenci českokrumlovského trenéra Václava Domina, kterému asistoval Roman Chlumecký z Olešníku, přešli v osmifinále v Humpolci přes Vysočinu 2:1 a postoupili do čtvrtfinále domácí kvalifikace turnaje UEFA Regions Cup 2022, které se 11.5. odehrálo v Rosicích u Brna.  V něm amatérský výběr Jihočeského kraje prohrál s výběrem Jihomoravským 1:2.

K vystoupení jihočeského výběru se vyjádřil hlavní trenér Václav Domin. „Z pozice trenéra musím tyto zápasy hodnotit jenom kladně. Utkání proti výběru Vysočiny bylo pro nás jako realizační tým, tak i pro hráče trochu neznámou. Myslím, že utkání mělo výbornou úroveň hlavně v prvním poločase, kdy jsme hned ze začátku inkasovali, ale naše mužstvo do poločasu dokázalo dvěma góly Huška a Šímy zápas otočit. Druhý poločas se spíše odehrával v režii domácích, ale výsledek jsme ubránili a zaslouženě postoupili do dalšího kola,“ popsal vítězný duel proti soupeřům z Vysočiny.

Ve čtvrtfinále čekal Jihočechy na hřišti v Rosicích výběr z Jihomoravského kraje. „Čekal nás těžký soupeř složený z většiny hráčů z divizních celků. Zápas výborné úrovně opět začal tak, že po našem tlaku jsme obdrželi branku a naší nedomluvě a špatném obsazení ve vápně i druhou, ale mužstvo se nevzdalo a do poločasu ze standardní situace Kabelem snížilo. Druhý poločas se sice odehrával v naší režii, ale i po několika šancích se nám vyrovnat nepodařilo, poté se v poslední minutě mladičký rozhodčí bál písknout penaltu proti domácím,“ zhodnotil Domin porážku na jihu Moravy.

Samotnou účast v Regions Cupu považuje Domin za prospěšnou. „Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, kteří se těchto dvou utkání zúčastnili, i když termíny byly smrtelné. Dále velké díky celému realizačnímu týmu, vedení KFS za materiální zabezpečení, ale největší díky patří panu Musilovi, který při shánění a komunikaci s oddíly a hráči odvedl výbornou práci. Věřím, že my jsme byli průkopníci, i když někteří tvrdili, že tato soutěž nemá význam, tak si myslím podle hráčů a mě to byla další fotbalová zkušenost,“ uzavírá trenér jihočeského souboru.

V Rosicích nastoupila za Jihočechy sestava Beránek (Č. Krumlov) – Pavlík (Soběslav), Kabele (Č. Krumlov), kapitán Lošek (Jankov), Švec – Kuna (oba Č. Krumlov), Hoch (Osek),  Šíma (Olešník), Mischnik (J. Hradec) – J. Říský (Osek), Toth (Olešník). Na střídání byli připraveni Havlíček (Roudné), Dumbrovský (Týn), Nosek (Strakonice) a Šteyer (Planá).

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jč. KFS
 


 

Reklamní sdělení

Reklama