Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 26. kole KP

 
středa, 25. května 2022, 10:19

Jihočeský kraj - I po 26. kole krajského přeboru jsou mezi čelními týmy tabulky minimální rozdíly. Vedoucí Český Krumlov a třetí Olešník dělí pouhé čtyři body a souboj o krajského mistra je tak čtyři kola před koncem stále otevřený.

Výsledky 26. kola krajského přeboru:


​​FK Olešník - TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 27. J. Řiský, 77. D. Říský. Rozhodčí: Ondřej - Panský, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 4:2 (Vojta, Šíma, Nýdl, Rožboud – Křížek, Kubiš). Diváků: 120.

Olešník: P. Tomášek - Nýdl, D. Tomášek, Nohava, Vojta – Miklík (46. Toth), Lafata (20. Štěch), Szó, Hezoučký – Vonášek (73. Rožboud), Šíma. Trenér Chlumecký.

Osek: Křížek - Rybák, Němeček, Kubiš, Hromíř - Brabec, J. Říský (57. Gondek), Šrámek, Hoch, Čapek – D. Říský. Trenér Mráz

Nejlepší hráči: Vojta - Křížek, celý tým.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Věděli jsme, co nás čeká za soupeře. Herně to nebylo z naší strany zas tak špatné, ale jsem přesvědčený, že se z tohoto zápasu dalo vytěžit více. Opět jsme inkasovali jako první, což jsme nechtěli. Byli jsme v držení míče, ale bylo to takové jalové. Když už jsme se dostali do zakončení, tak to pochytal Křížek. Osek nás porazil v sezóně dvakrát, což se nikomu hodně dlouho nepovedlo. Je třeba pracovat dál a připravit se na dalšího soupeře.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Do Olešníku jsme odjížděli s vědomím, že nám chybí tři hráči základní sestavy a že domácí hrají na svém hřišti výborně. To také potvrdili, když měli skoro celý zápas míč na svých kopačkách častěji. Štěstím pro nás bylo, že většina domácích akcí končila před naším vápnem a to, co prošlo, pochytal výborný Křížek. Naši hráči dodrželi určenou taktiku a čekali na chyby soupeře. Ty přišly, a protože jsme dvě ze čtyř šancí proměnili, tak jsme vyhráli. Hráče musím pochválit za výborný taktický a zodpovědný výkon.“


​​TJ Dražice - TJ Jiskra Třeboň 1:3 (1:1)

Góly: 10. J. Štecher- 26., 48. a 88. Průcha. Rozhodčí: Izugrafov - Votava, Dimitrov. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (Turek, L. Stuchlík, J. Štecher). Diváků: 70.

Dražice: Žák - Turek, Horka, Šimák, Bareš (89. Holub) - Novotný (76. J. Stuchlík), L. Stuchlík , Veselý, D. Štecher (64. Bohm) - Mareš (84. Běhoun), J. Štecher. Trenér Hořejší.

Třeboň: Flaška – Týnavský, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Kubín (90. Škarda), Kubata, Rezek (89. Matoušek), Radosta – Hromádka, Průcha.

Nejlepší hráči: J. Štecher, L. Stuchlík - Průcha.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Utkání začalo z naší strany aktivně a po krásné akci skóroval Jiří Štecher. Po vstřeleném gólu však převzali iniciativu hosté a ještě do půle srovnali stav utkání Průchou. Ve druhé půli jsme také tahali za kratší konec a hosté své převahy využili v úvodu a na konci ke vstřelení dalších dvou gólů opět Průchou. Měli jsme také ještě dvě gólové příležitosti, avšak zůstaly nevyužity, a tak zápas skončil další naší prohrou.“

Petr Skála (trenér Třeboně): "Do zápasu jsme vstoupili špatně a už v desáté minutě jsme inkasovali. Pak jsme srovnali hru a Martin Průcha vyrovnal i skóre. Ve druhém poločase už jsme byli lepší my. Kromě dvou gólů jsme nastřelili břevno a naše výhra byla zasloužená. Martin Průcha se v poslední době ukazuje jako střelec."


​​FK Slavoj Český Krumlov - FC MAS Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Albert - Kollmann, Šimek. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Kuna, M. Švec – Lukeš, Koblasa, Kubovský, Škrleta). Diváků: 110.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Novák, Chytrý, Kořínek (66. Svoboda), Vávra – V. Beránek, Růžička. Trenér Domin.

Táborsko B: Lukeš – Ott, Trantýr, Chotovinský, Koblasa – Kubovský, Brabec (74. Pajer), Jansa, Činčura – Thioub, Škrleta (89. Jelen). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: nehlášen - Lukeš, Trantýr, Ott.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Co říct k zápasu, ve kterém ani jedno mužstvo nedá branku a skončí to nula nula... Nemůžu říct, že bychom neměli žádnou šanci, ale nebylo nám přáno.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „V první půli se hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách, které zůstaly nevyužity. Do druhé půle jsme naskočili zakřiknutě, jako bychom zůstali v kabině. Soupeř nás začal přehrávat, ale naštěstí mu vázla koncovka. Nám dobře pracovala obrana v čele s brankářem Lukešem. Bod z Krumlova bereme.“


​​SK SIKO Čimelice - FK Tatran Prachatice 2:2 (1:1)

Góly: 28. Hák, 64. Šťástka - 11. Kovář, 60. Hušek. Rozhodčí: Cigáň - Jevčák, Němec. ŽK: 0:1 (Jakub Rauscher). Diváků: 50.

Čimelice: Šípek – Klimeš, Listopad, Maršík, Viták – Hák (67. Pšenička), Nekl, Káš, Petřík – Šťástka, Říha (76. Nosek). Trenér Smrčina.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher, Hornát, Pravda, Kovář (75. Toušek) – Kasík (60. Linhart), Hušek, Jakub Rauscher, Sedláček - Makoš, Iliev. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Káš, Viták - J. Pravda, Hušek.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Vzhledem k průběhu hry je bod, myslím, spravedlivý. Prvních patnáct minut jsme hráli hrozně, ale potom jsme si zhruba do 70. minuty vypracovali hodně šancí. V posledních dvaceti minutách nás zase Prachatice zmáčkly, protože nám začaly docházet síly a zmohli jsme se akorát na brejky. Celkově jsme ale nehráli špatně, měli jsme šance a bodový rozdíl mezi oběma týmy nebyl na hřišti znát.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „V zápase jsme navázali na naše předchozí výkony, kdy jsme opět doplatili na neproměňování šancí a nechali jsme si vstřelit strašně laciné góly. Pozitivem je pouze start šestnáctiletého Touška a pěkná branka Huška.“


​​FK Protivín - FK Olympie Týn/Vlt. 1:1 (1:0)

Góly: 22. Hrachovec - 50. J. Hudeček. Rozhodčí: Žemlička - Němec, Kaštánek. Delegát: Peterka. ŽK: 0:2 (Vařil, Dobal). Diváků: 172.

Protivín: Pícha -  Barbotkin (74. Cvachovec), Vojta, Nedvěd, Zach – Urban (70.Hrynevich), Bečvář, Vorel Zbyněk, Zeman (78. M. Janeš) – Martin Říha, Hrachovec (85. T. Janeš). Trenér Miroslav Říha.

Týn nad Vltavou: Vachuta (28. Kubík) - Vařil, L. Maxa, Meidl, Houska - Stoklasa, J. Hudeček, Dumbrovský (89. Procházka), Mravec (59. Maitak), Dobal – Štos.

Nejlepší hráči: Vojta, Bečvář - nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): "V prvním poločase jsme byli lepší než hosté, dali jsme gól na 1:0 a měli i další šance na zvýšení náskoku, které jsme ale nevyužili. V 50. minutě jsme měli další gólovou příležitost, a protože jsme jí pohrdli, byli jsme po zásluze potrestáni vyrovnávací brankou. Ve druhém dějství nám došly síly a jelikož Týnští toho do ofenzívy moc nepředvedli, zápas skončil remízou."

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas v Protivíně moc fotbalové krásy nenabídl. Především v prvním poločase byl zápas z naší strany o spoustě nepřesností. Tahali jsme za kratší provaz, Protivín byl jasně lepší a po zásluze se dostal do vedení. V druhém poločase jsme se zlepšili, bylo to tím, že jsme změnili rozestavení a posunuli jsme Lukáše Stoklasu dopředu. Tímto krokem se naše hra zlepšila, po zásluze jsme vyrovnali, ale přesto si myslím, že dokážeme zahrát i lepší zápasy. S bodem musíme být spokojeni, ale s naší předvedenou hrou, především ve venkovních zápasech, být spokojený nemůžu.“


​​FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov 1:2 (0:2)

Góly: 75. Kortan – 22. Prokeš, 36. Pouzar. Rozhodčí: Nedvěd - Votava, Vican. ŽK: 4:1 (Vakoč, Hadáček, Kosobud, Kálal – Šindelář). Diváků: 111.

Milevsko: Michal Hejl - Kálal, Petr (13. Martin Hejl), Vakoč, Kosobud - Přibyl, Bartík, Marvan (83. Imbr), Novotný (66. Suchan) - Hadáček, Kortan (78. Pich). Trenér Strnad.

Rudolfov: Teringl – Janák (69. Bláha), Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Dvořák, Pouzar, Peiger (86. Keřka), Říha – Šindelář (90. Vejvar). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým.

Petr Janouch (asistent trenéra Milevska): „Špatnému výsledku jsme v první půli šli naproti. Doslova jsme prochrápali první poločas, takhle se prostě nehraje. Chyběla nám aktivita i důraz, lidé by to ocenili, ale prostě nám to scházelo. Prohrávali jsme tedy 0:2, i když jsme všichni včetně pomezního věděli, že první gól padl z ofsajdu. Zkrátka se bohužel spletl, když si myslel, že balon hrál náš hráč, ale byl to hráč soupeře a hrál do ofsajdu. Nicméně tomu špatnému výsledku jsme v první půli šli naproti. Pak už jsme to doháněli pozdě. Šance jsme měli, balon jsme drželi možná osmdesát procent hrací doby. Byl tam tlak, ale prostě nedáme gól. Od našich útočníků potřebujeme, aby už tam něco dotlačili. Bohužel nám teď trochu chybí štěstíčko a je tam křeč. Doma od kluků očekávám víc.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „V Milevsku to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli lepší my, měli jsme více ze hry, a po zásluze jsme se také ujali vedení, když pěknou akci zakončil Štěpán Prokeš. Po čtvrthodině přidal druhý gól z trestného kopu Radim Pouzar. A kdyby před koncem poločasu proměnil svou vyloženou šanci David Říha, mohlo být rozhodnuto. Začátek druhého poločasu byl celkem vyrovnaný, ale od zhruba 65. minuty domácí výrazně přidali a dostali nás pod tlak. Svou herní převahu využili čtvrthodiny před koncem, kdy se jim podařilo snížit. My jsme sice měli dvě tři dobré možnosti, ale třetí gól jsme nepřidali. V závěru jsme se již soustředili na bránění výsledku a i přes několik nebezpečných standardek a závarů jsme dokázali cenné vítězství udržet. Milevsko by si za druhý poločas určitě bod zasloužilo, my jsme tentokrát byli šťastnější. Závěrem mého hodnocení bych chtěl touto cestou ještě jednou poděkovat realizačnímu týmu domácích za jejich vstřícnost při změně dresů. Velmi toto gesto oceňuji, protože určitě není v našich končinách zcela běžné.“


​FK Junior Strakonice - TJ Blatná 3:0 (2:0)

Góly: 34. Čapek, 44. Máška, 81. Krejčí. Rozhodčí: Krčín - Boček, Kollmann. Delegát: Eibl. Bez karet. Diváků: 74.

Strakonice: Kozlík (83. Martínek) – Funda, Žáček, Rozhoň, Čapek – Děd (40. Zelenka), Zábranský (65. Doležal) - Nosek (40. Máška), Zahrádka, Petráň (73. Šourek) – Krejčí. Trenér Cimrhanzl.

Blatná: J. Sedláček - Levý, Kůst (83. Míka), Bláha, M. Sedláček - Novák, Šimůnek, Hlaváč, Bulka - Král, Čadek (15. Maleček). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Zábranský, Petráň – neuveden.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Okresní derby v prvním poločase moc pohledného fotbalu nenabídlo. Hra byla z obou stran rozháraná a k vidění nebyla téměř žádná kombinace. Také se před brankami až do 26. minuty nic neodehrávalo. Šlo o střely ze střední vzdálenosti, s nimiž si brankáři poradili. Po jednom střeleckém pokusu zaznamenali domácí Zábranský a za hosty Hlaváč. V již zmiňované 26. minutě Krejčí přesně přihrál Zahrádkovi do vápna a jeho zakončení brankář Sedláček kryl. Ve 35. minutě Zahrádka rozehrál rohový kop a Čapek jeho centr uklidil do sítě. Ve 45. minutě přišla od domácích první hezká kombinační akce, na jejímž začátku byl Čapek přes Mášku, ten sklepl balon Krejčímu, který si poradil ve vápně s obráncem a přesným centrem opět našel Mášku, který dopravil hlavou balon za záda Sedláčka a dal na 2:0. Druhý poločas v úvodu pokračoval ve stejných kolejích a až v poslední čtvrthodině zápasu se naše hra zvedla. V 59. minutě se hosté dostali do veliké šance Králem, ale Kozlík včasným vyběhnutím jeho gólovku zmařil. V 74. minutě si Doležal navedl balon do vápna , kde byl podle našeho názoru faulován, ale rozhodčímu situaci jako penaltovou neposoudil, a tak hra pokračovala. V 81. minutě předvedl individuální akci Krejčí, když si ve vápně pohrál se dvěma obránci a zkušeně k tyči dal pojišťovací gól na 3:0.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Se třemi dorostenci v základu jsme s favoritem drželi krok a hráli otevřený fotbal. Asi největší nebezpečí hrozilo z výborně zahrávaných rohových kopů. Právě z jednoho jsme ve 34. minutě po nedostatečném obsazení hráčů soupeře inkasovali. Utkání rozhodl druhý gól domácích v úplném závěru poločasu. Přestože jsme se až do konce snažili s výsledkem něco udělat, třetí branka Strakonic potvrdila jejich zaslouženou výhru. Naše hra už měla hlavu a patu, chybělo nám ale ještě více odvahy a důrazu v zakončení.“


 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle