Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Český Krumlov se rozešel s Táborskem smírně, Olešník prohrál duel o druhé místo s Osekem

 
neděle, 22. května 2022, 11:42

Jihočeský kraj - Fotbalisté Českého Krumlova si ve 26. kole krajského přeboru neporadili s obranou Táborska a do tabulky si připsali jen bod. Do stíhaní Slavoje se pustil Osek, který připravil první domácí porážku Olešníku. Stále se nemohou chytit hráči Tatranu Prachatice, kteří ztratili dva body na hřišti předposledních Čimelic. V sobotu byl na programu ještě duel Dražice - Třeboň, v němž uspěl hostující tým. V neděli od 15 hodin se utkal Protivín s Týnem a oba týmy si body rozdělily. Milevsko odevzdalo tři body Rudolfovu, roli favorita naopak splnily Strakonice, které si bez problémů poradily s Blatnou. Volno měl pohárový vítěz Jankov.

Dražice chtěly doma proti Třeboni ukončit nepříjemně dlouhou sérii zápasů bez bodového zisku. Do utkání vlétli domácí po hlavě a už v 10. minutě vedli 1:0. Lukáš Stuchlík uvolnil ve vápně Jiřího Štechera, jenž překonal náhradního gólmana Flašku. Ten v bráně Třeboně zaskočil za tradiční jedničku Jakuba Skálu. Ve 26. minutě si ale s domácí obranou pohrál Martin Průcha a chladnokrevně vyrovnal na 1:1. Druhou půli zahájily Dražice náporem, hned ve 48. minutě však jejich plány druhým gólem překazil znovu Martin Průcha. Domácím nelze upřít snahu, ale Jiskra podala ve druhé půli takticky vyzrálý výkon a na konečných 1:3 pečetil dvě minuty před koncem její nejlepší hráč Martin Průcha.

V přímém souboji o druhé místo uspěli tak trochu nečekaně fotbalisté Oseku na hřišti Olešníku, kde zásluhou bratrů Říských vyhráli 0:2. Olešník v minulém kole nastřílel Blatné šest gólů, doma mu ale zvlhl střelecký prach a na výborného Křížka nenalezli domácí za celých devadesát minut recept. V první půli se trefil ve 27. minutě Jakub Říský a Osek vedl 0:1. Hosté přijeli jen se dvěma hráči na střídání, přesto dokázali své jednobrankové vedení ve druhém poločase pojistit. V 77. přidal druhý gól Oseku David Říský a zdramatizování zápasu už hosté nedopustili. Osek zvítězil díky zákrokům svého nejlepšího hráče Zdeňka Křížka v bráně a vysoké produktivitě, když z nemnoha svých šancí vytěžili hosté téměř maximum. Olešník utrpěl první domácí porážku v sezóně.

Fotbalisté vedoucího Českého Krumlova vyšli v souboji s béčkem Táborska střelecky naprázdno, a protože gól nedali ani hosté, zápas skončil bezbrankovou remízou. O zajímavé momenty na obou stranách však nebylo nouze. Víc ze hry měl ale Český Krumlov, který si také vypracoval vyloženější šance. Ve 13. minutě mohl skórovat Strapek, zblízka ale gólmana Lukeše nepřekonal. Domácí svůj tlak vystupňovali v závěrečné čtvrthodině, gólem jej ale nezúročili. V 80. minutě na míč nedosáhl před odkrytou bránou opět Strapek a o chvíli později zablokovali Růžičkovu gólovou střelu táborští obránci. Poslední možnost měl Slavoj v 90. minutě, kdy zahrával standardku uvnitř vápna, Kuna však mířil jen do zdi. Utkání tak skončilo 0:0.

Vítězství se opět nedočkali hráči Prachatic. Tatran v Čimelicích dvakrát vedl, domácí vždy ale zanedlouho dokázali odpovědět a tak se favorizovaní hosté museli spokojit jen s bodem. Do vedení poslal Prachatické už v 11. minutě Tomáš Kovář, ve 28. minutě se ale po krásném centru Vitáka hlavou prosadil čimelický Jiří Hák a bylo vyrovnáno. Další gólové momenty přišly až ve druhém poločase. V 60. minutě se nádhernou střelou do šibenice prosadil prachatický Jan Hušek, Čimelice ale dokázaly odpovědět již za čtyři minuty. Po rohovém kopu málem protrhl síť Václav Šťástka a proti silnému soupeři, který má ovšem do ideální formy daleko, zajistil domácím Čimelicím cenný bod.

Fotbalisté Protivína si chtěli spravit reputaci po nevydařeném utkání v Třeboni, Týn zase chtěl v Protivíně potvrdit dobrou jarní formu. Duel třináctého s osmým vyloženého favorita neměl a ukázalo se to i na hřišti, když zápas skončil spravedlivou dělbou bodů. Hosté z Týna začali v Protivíně sebevědomě, ve 22. minutě však otevřel skóre zápasu domácí Patrik Hrachovec. Protivínu stále citelně chybí kapitán Jaromír Vorel, oproti předchozímu utkání v Třeboni už měl ale trenér Říha k dispozici alespoň jeho bratra Zbyňka. Do přestávky už skóre 1:0 vydrželo, měnilo se však hned na začátku druhé půle. V 50. minutě vyrovnával Jakub Hudeček. Další střelec už se nenašel a tak duel Protivína s Týnem nad Vltavou skončil nerozhodně 1:1. „S bodem jsme spokojeni, dokážeme ale zahrát i lepší zápasy,“ okomentoval výsledek trenér týnské Olympie Václav Mareš.

Přestože se Rudolfov nachází v tabulce o pět příček výš než Milevsko, jeho výhra se na milevském stadionu příliš nečekala. Vzduchotechnici doma moc často body nerozdávají. Rudolfov je ale v prvním poločase zaskočil. Skóre otevřel ve 22. minutě obloučkem hostující Štěpán Prokeš a ještě do poločasu přidal z trestného kopu druhý gól Rudolfova Radim Pouzar. Očekávaný domácí nápor se ve druhém poločase nekonal a hosté byli prvních patnáct minut dál aktivní. Milevsko zabralo až v poslední půlhodině. V 63. minutě měl domácí hráč na hlavě po rohovém kopu snižující gól, na 1:2 se ale podařilo snížit až v 75. minutě po pěkné akci Jakubu Kortanovi. Vzduchotechnici vycítili šanci, víc už ale nestihli a všechny tři body přenechali Rudolfovu.

V posledním nedělním utkání si fotbalisté Strakonic poradili vcelku bez problémů s poslední Blatnou. Na první branku se v okresním derby čekalo do 34. minuty, kdy defenzívu hostů prolomil Martin Čapek. Důležitý druhý gól přidal těsně před odchodem do kabin Jiří Máška. Ve druhém poločase góly dlouho nepřicházely a diváci se dočkali až necelých deset minut před koncem, kdy se prosadil Karel Krejčí. Strakonice tak splnily roli favorita a podle očekávání si připsaly do tabulky tři body za vítězství 3:0. Pozitivem utkání bylo, že se hrálo vzácně čistě a rozhodčí nemusel ani v jednom případě vytahovat kartu.

Výsledky 26. kola krajského přeboru:


​FK Olešník - TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 27. J. Řiský, 77. D. Říský.
Rozhodčí: Ondřej - Panský, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 4:2 (Vojta, Šíma, Nýdl, Rožboud – Křížek, Kubiš). Diváků: 120.


​TJ Dražice - TJ Jiskra Třeboň 1:3 (1:1)

Góly: 10. J. Štecher- 26., 48. a 88. Průcha.
Rozhodčí: Izugrafov - Votava, Dimitrov. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (Turek, L. Stuchlík, J. Štecher). Diváků: 70.


​FK Slavoj Český Krumlov - FC MAS Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Albert - Kollmann, Šimek. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Kuna, M. Švec – Lukeš, Koblasa, Kubovský, Škrleta). Diváků: 110.


​SK SIKO Čimelice - FK Tatran Prachatice 2:2 (1:1)

Góly: 28. Hák, 64. Šťástka - 11. Kovář, 60. Hušek.
Rozhodčí: Cigáň - Jevčák, Němec. ŽK: 0:1 (Jakub Rauscher). Diváků: 50.


​FK Protivín - FK Olympie Týn/Vlt. 1:1 (1:0)

Góly: 22. Hrachovec - 50. Hudeček.
Rozhodčí:
Žemlička - Němec, Kaštánek. Delegát: Peterka. ŽK: 0:2 (Vařil, Dobal). Diváků: 172.


​FC ZVVZ Milevsko - SK Rudolfov 1:2 (0:2)

Góly: 75. Kortan – 22. Prokeš, 36. Pouzar.
Rozhodčí: Nedvěd - Votava, Vican. ŽK: 4:1 (Vakoč, Hadáček, Kosobud, Kálal – Šindelář). Diváků: 111.


FK Junior Strakonice - TJ Blatná 3:0 (2:0)

Góly: 34. Čapek, 44. Máška, 81. Krejčí.
Rozhodčí: Krčín - Boček, Kollmann. Delegát: Eibl. Bez karet. Diváků: 74.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle
 


 
Reklama