Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník s Osekem se přiblížily Českému Krumlovu na tři body. Překvapením je výhra Strakonic

 
neděle, 15. května 2022, 10:46

Jihočeský kraj - V 25. kole krajského přeboru se vesměs dařilo favoritům. Nečekala se pouze výhra Strakonic na hřišti Tatranu Prachatice. Zajímavá konfrontace Týna nad Vltavou s Jankovem vyšla lépe pro domácí Olympii. Poslední Blatná hrála vyrovnanou partii s favorizovaným Olešníkem jen v prvním poločase. Oseku zachránil tři body s Milevskem Carda až v samém závěru utkání. V jediném nedělním střetnutí se před obědem utkali sousedé v tabulce Třeboň a Protivín. Jiskra po výhře 2:0 svého rivala opět předskočila a bodově se dotáhla na Dražice, které opět prohrály.

Utkání mezi béčkem Táborska a Čimelicemi mělo nečekaný začátek. Běhaví mladíci Táborska sice začali očekávaným náporem, ve 13. minutě ale prohrávali o dva góly. V 10. minutě si po rohovém kopu Čimelic dal vlastní gól Jaroslav Větrovský a o tři minuty později našel Viták ve vápně Štěpána Říhu, který překonal brankáře Počinka podruhé. Rozhozenému Táborsku pomohl v 21. minutě rohový kop a chyba gólmana Šípka, jenž nechytil Jansův roh a zkušený Karel Chotovinský z dorážky snížil na 1:2. Domácí pak měli ještě další šance, do přestávky už ale gól nepřidali. Ve druhém poločase přišly velké chvíle Marka Škrlety. Ten během necelé půlhodiny stihl zaznamenat čistý hattrick a Táborsko díky jeho gólům dokonalo obrat v nepříznivě vyvíjejícím se utkání a vyhrálo 4:2.

V prvním poločase duelu mezi Rudolfovem a Dražicemi padla jedna branka do sítě Rudolfova, jinak moc fotbalu k vidění nebylo. „Je to holomajzna,“ prohlásil trefně jeden z diváků. Největší vášně v prvním poločase vyvolal faul rudolfovského Šindeláře na brankáře Žáka. Bylo by jistě nefér přirovnávat zákrok domácího záložníka k zákroku Roofeho z Glasgow Rangers na Ondřeje Koláře, který skončil vážným zraněním slávistického gólmana, každopádně Jan Šindelář může být rád, že viděl jen žlutou kartu. Ve druhé půli to dlouho vypadalo, že hosté z Dražic tentokrát neodjedou domů s prázdnou. Pak ale přišel náhlý zlom, který odstartoval dvěma skvělými zákroky domácí brankář Teringl. Ten chytil hostům dvě vložené šance a poté už se dostali ke slovu tradiční střelci Rudolfova Prokeš se Sládkem, díky jejichž gólům nakonec Rudolfov vyhrál 3:1.

Utkání Osek – Milevsko odstartovalo velkým náporem domácího celku. Už ve 3. minutě trefil David Říský s přispěním milevského obránce břevno a při následné dorážce selhal ve více než stoprocentní šanci Martin Carda. Osek měl během první desetiminutovky další tři dobré příležitosti a v 17. minutě šel zaslouženě do vedení. Martin Carda napravil svou předchozí minelu a tentokrát zamířil přesně. Jenže za dvě minuty poprvé zahrozili hosté a byla z toho vyrovnávací branka. Jejím autorem byl Martin Kálal. Ve vyrovnané druhé půli mohlo jít Milevsko v 72. minutě do vedení. Už se zdálo, že oba týmy si body rozdělí, ale minutu před koncem vstřelil Martin Carda vítězný gól Oseku.

V okresním derby proti sobě nastoupily celky Týna nad Vltavou a Jankova, kterým se na jaře daří a očekával se tedy zajímavý souboj, v němž šance na bodový zisk byly u obou týmů vyrovnané. Lepší formu ale v samotném zápase prokázal Týn, který si v úvodu zajistil uklidňující náskok. Nejprve se po rohu krásným volejem trefil v 11. minutě Lukáš Stoklasa, druhý gól pak v 19. minutě přidal po akci Dobala a Štose Dominik Dumbrovský. Jankovští, povzbuzování svými fanoušky, nenašli za celých devadesát minut na Olympii recept a domácí měli průběh zápasu pod kontrolou. „V domácím prostředí jsme chtěli navázat na dobrý výkon z Českého Krumlova, což se nám také podařilo,“ pochvaloval si trenér týnské Olympie Václav Mareš.

Duel poslední Blatné s druhým Olešníkem nabídl brankovou úrodu. Diváci viděli celkem devět gólů, spokojeni ale nebyli. Šest z nich totiž padlo do domácí brány. Hosté začali dobře a Hezoučký poslal Olešník už v 5. minutě do vedení. Favorit si pak vybral slabší chvilku, během které domácí stačili Míkou a Bulkou skóre otočit. Hostující Stanislav Rožboud navíc neproměnil penaltu. Právě Rožboud však svou chybu ve 37. minutě napravil vyrovnávacím gólem na 2:2. Olešník měl vynikající vstup do druhé půle a během dvanácti minut nastřílel čtyři góly, které zápas rozhodly. Blatná byla na kolenou, nakonec si ale vzala poslední slovo. Dvě minuty před koncem zápasu korigoval na konečných 3:6 z penalty Jakub Král.

O výsledku utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil v prvním poločase strakonický Jiří Nosek. Byla to vůbec první šance hostujícího mužstva v zápase. Obdržená branka Prachatické znejistěla a fotbalisty Strakonic vedoucí gól naopak povzbudil. Tatran měl sice převahu, tlačil se do útoku, nebezpečnější však byli hosté a své vedení mohli pojistit. Sám na gólmana postupoval Chalupa, ale nedal, podobně ztroskotal na gólmanovi ve 33. minutě Nosek. Tentýž hráč trefil o chvíli později po rohovém kopu tyč. Na začátku druhé půle měl velkou šanci vyrovnat domácí Iliev, zblízka ale brankáře Lízala nepřekonal. Prachatice pak stupňovaly svůj tlak, obrana Strakonic však pracovala spolehlivě a domácí útoky stačila odvracet. „Velkou pochvalu zaslouží všichni tři dorostenci, kteří se dostali na plac,“ ocenil mladíky v dresu Strakonic vedoucí hostujícího mužstva Jiří Cibulka. Tatranu stále citelně chybí střelec Tomáš Pecka.

V neděli dopoledne nastoupila Jiskra Třeboň doma proti Protivínu. Domácí nastoupili do zápasu úspěšně, když v 7. minutě se hlavou prosadil Jan Zavadil a Třeboň vedla 1:0. Ve 48. minutě zastavil domácí Jakub Schneider nedovoleně unikajícího protivníka, který by šel sám na bránu, a uviděl červenou kartu. Hosté ale naložili s přesilovkou prachbídně. Jejich hra byla plná nepřesností a třeboňská obrana protivínské útoky bez problémů odvracela. Jiskra se soustředila ve druhém poločase na ubránění hubené výhry a v 63. minutě se jí navíc podařilo zisk tří bodů potvrdit, když se přízemní střelou zpoza vápna prosadil Martin Průcha.  

Výsledky 25. kola krajského přeboru:


FC MAS Táborsko B - SK SIKO Čimelice 4:2 (1:2) 

Góly: 57., 71., 81. Škrleta, 21. Chotovinský - 10. Větrovský (vlastní), 13. Říha.
Rozhodčí: Kollmann - Vican, Albert. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:2 (Větrovský, Jansa, Škrleta – Listopad, Rambous). Diváků: 50.


SK Rudolfov - TJ Dražice 3:1 (0:1)

Góly: 66. a 80. Prokeš, 83. Sládek - 27. L. Stuchlík.
Rozhodčí: Dunovský - Němec, Žemlička. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:2 (Šindelář – Vačlena, D. Štecher). Diváků: 75.


TJ Osek - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (1:1)

Góly: 17. a 89. Carda - 19. Kálal.
 Rozhodčí: Kaštánek - Ondřej, Jevčák. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:1 (Němeček – Marvan). Diváků: 80.


FK Olympie Týn/Vlt. - SK Jankov 2:0 (2:0)

Góly: 11. Stoklasa, 19. Dumbrovský.
Rozhodčí: Votava - Izugrafov, Průchová. ŽK: 4:3 (Dumbrovský, Vařil, L.Maxa, Dobal – Lošek, Schönbauer, Klíma). Diváků: 122.


TJ Blatná - FK Olešník 3:6 (2:2) 

Góly: 26. Míka, 28. Bulka, 88. Král (pen.) -  37. a 54. Rožboud, 49. a 57. Vonášek, 5. Hezoučký, 47. Štěch. Rozhodčí: Šimek - Němec, Boček. Delegát: Urban. ŽK: 2:1 (Bláha, Kůst – D. Tomášek). Diváků: 110.


FK Tatran Prachatice - FK Junior Strakonice 0:1 (0:1) 

Góly: 23. Nosek.
Rozhodčí: Přibyl - Polák, Panský. Delegát: Němeček. ŽK: 5:3 (Makoš, Iliev, Jakub Rauscher, Hornát, Jaroslav Rauscher – Funda, Nosek, Krejčí). Diváků: 100.


TJ Jiskra Třeboň - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 7. Zavadil, 63. Průcha.
Rozhodčí: Novotný - Albertl, Krčín. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Matoušek, Kubata - Barbotkin, Zeman). ČK: 1:0 (48. Schneider). Diváků: 105.


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Daniel Pekař
 


 
Reklama