Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 24. kole KP

 
středa, 11. května 2022, 10:30

Jihočeský kraj - Fotbalisté vedoucího Českého Krumlova uhráli se štěstím tři body nad Týnem nad Vltavou. Krumlovský trenér vysekl Olympii poklonu, když o Týnu řekl, že to bylo nejlepší mužstvo, které v Českém Krumlově hrálo. Daří se Olešníku a Oseku, které opět bodovaly naplno. Na vedoucí trojici naopak začínají ztrácet Prachatičtí, kteří nevyhráli ve třech zápasech po sobě. V Blatné mohl být Tatran rád i za remízu, když na výborného Chlandu v brance Blatné vyzrál až v páté minutě nastavení.

​Výsledky 24. kola krajského přeboru:


​FC MAS Táborsko B - FK Junior Strakonice 4:2 (4:2) 

Góly: 6. a 31. Škrleta, 4. Thioub, 8. Činčura - 20. Máška, 44. Rozhoň (pen.). Rozhodčí: Pravda - Přibyl, Jevčák. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Jansa, Ott – Funda). Diváků: 65.

Táborsko B: Lukeš – Větrovský, Trantýr, Chotovinský, Pajer (46. Koblasa) – Kubovský (64. Zeman), Kabeš, Jansa, Činčura (46. Ott) – Thioub (64. Brabec), Škrleta (90. Jelen). Trenér Jelen.

Strakonice: Kozlík – Funda, Staněk, Rozhoň, Petráň (12. Čapek) – Míčka (46. Zelenka), Chalupa – Zahrádka (56. Nosek), Krejčí, Máška, Šourek (82. Rojík). Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do utkání jsme vstoupili skvěle, na soupeře jsme vlétli a v 6. minutě vedli 3:0. Kdyby to v 15. minutě bylo 5:0, tak se nemohl nikdo divit. Bohužel jsme pak přestali hrát a první bláznivý poločas se zastavil na skóre 4:2. Ve druhém poločase jsme šli dvakrát sami na bránu, ale bohužel ani jednu šanci jsme neproměnili. Kluci poslední zápasy hrají s chutí, vytváříme si spoustu gólových příležitostí, bohužel je ale neproměňujeme. Doufám, že budeme v takto dobrých zápasech pokračovat a zlepšíme koncovku.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V úvodu utkání si museli hosté připadat jak v hororovém filmu, když domácí nastoupili k velké ofenzívě a hned v první minutě Thioub trefil hlavou břevno. Ve 4. minutě po přízemním centru z pravé strany zakončil zcela osamocený Thioub k tyči na 1:0. V 6. minutě po kombinační akci na levé straně dal Škrleta gól z penaltové vzdálenosti na 2:0. V 8. minutě Činčura se prosadil po centru z levé strany a zvýšil na 3:0. Až po této kanonádě jsme se herně zvedli a domácí jsme už do velkých šancí tolik nepouštěli. I když se domácí k zakončení několikrát ještě dostali, brankář Kozlík stačil tyto možnosti pokrýt. V 19. minutě se Máška dostal k tečovanému centru a snížili jsme na 3:1. V 31. minutě se domácí ještě jednou prosadili, když Škrleta z postavení, které zavánělo ofsajdem, navýšil skóre na 4:1. V závěru poločasu byl ve 45. minutě při zakončení sražen Zahrádka, nařízenou penaltu Rozhoň bezpečně proměnil a snížil na 4:2. Druhý poločas byl víceméně o taktickém boji a brankových příležitostí bylo poskrovnu na obou stranách, a tak o výsledku rozhodl začátek utkání, který jsme hrubě nezvládli. Domácí výhra byla zcela zasloužená.“


​FK Protivín - SK Rudolfov 5:1 (2:0)

Góly: 41. a 58. Martin Říha, 16. Hrachovec, 59. Zeman, 70. Hrynevich - 64. Pouzar. Rozhodčí: Albert - Jevčák, Pravda. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 100.

Protivín: Pícha - Dan (80. Sháněl), Vojta, Zach, Barbotkin – Hrachovec (71. Urban), Z. Vorel, Štěpka, Nedvěd (60. Hrynevich) – Zeman, Martin Říha (80. Kvasnička). Trenér Miroslav Říha.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Kovačič (80. Boček), Dvořák (60. Bláha), Pouzar, Peiger (46. Šindelář), Vejvar (25. Janák) – Sládek. Trenér Nárovec.

Nelepší hráči: Hrachovec, Martin Říha – nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Zápas, který se musel divákům líbit, vůbec nebyl tak jednoznačný, jak napovídá výsledek. V ofenzívním zápase jsme byli produktivnější, a proto jsme vyhráli. Celé utkání bylo herně vyrovnané, ale měli jsme dva nejlepší hráče Patrika Hrachovce a Martina Říhu na naší straně. V 16. minutě jsme šli do vedení po individuální akci Patrika Hrachovce, pak měli hosté několik šancí na vyrovnání, které nevyužili. Důležitým momentem byl náš gól do šaten na 2:0. A když jsme dvěma slepenými góly po hodině hry zvýšili na 4:0, bylo o vítězi rozhodnuto.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „V Protivíně jsme bohužel nedokázali navázat na výkon z předchozího zápasu s Jankovem. V ofenzivně laděném zápase byl produktivnější soupeř, který na rozdíl od nás dokázal své šance proměnit. My jsme při zakončení tentokrát neměli potřebnou kvalitu. Protivín i díky výkonu nejlepšího hráče zápasu Říhy vyhrál zaslouženě, my se teď musíme dobře připravit na domácí zápas s Dražicemi.“


FK Olešník - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 62. Vakoč (vlastní), 87. Šíma - 2. Souček. Rozhodčí: Žemlička - Němec, Kaštánek. Delegát: Němeček. ŽK: 1:2 (Beko – Vakoč, Kosobud). Diváků: 132.

Olešník: Tomášek - Beko, Nohava, Vojta, Miklík – Tóth (90. Tomek), Lafata, Szó, Šíma – Štěch (46. Hezoučký), Vonášek (67. Dudek). Trenér Chlumecký.

Milevsko: Dvořák – Martin Hejl (76. Pich), Vakoč, Petr, Kosobud - Přibyl, Marvan, Bártík, Kortan - Hadáček, Souček (77. Kálal). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Tomášek - Marvan.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Věděli jsme, že k nám přijede houževnatý tým Milevska, což se během zápasu potvrdilo. Hosté byli velmi dobře fyzicky i takticky připraveni. První branku dali hosté po našem zaváhání hned v druhé minutě. Poté se hra přelévala od vápna k vápnu, ale branky chyběly. Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas otočit. Náš gólman zamknul bránu a podařilo se nám za přispění milevského stopera vyrovnat. V 85. minutě jsme pak vsítili vítěznou branku zápasu.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Podali jsme další velmi slibný a pěkný výkon, ale neproměňování šancí nás stálo nějaký bodový zisk. Olešník však ukázal svou sílu a šířku kádru. Hráči, kteří přišli na trávník jako střídající, byli možná ještě lepší než ti ze základní sestavy. Škoda branky z 85. minuty. Hlavně jsme na půlce zbytečně ztratili míč a byl z toho hloupý gól do otevřenější obrany, který pramenil z naší nedůslednosti. Mohli jsme to uhrát jednoduše a zabránit tomu. Na druhou stranu jsme na krajské úrovni viděli hodně kvalitní zápas, ke kterému dopomohli oba aktéři.“


​TJ Dražice - TJ Osek 1:4 (0:2)

Góly: 85. Holub - 12. a 64. D. Říský, 18. a 74. Carda. Rozhodčí: Zíka - Gerhardt, Pejša. Delegát: Tupý. ŽK: 2:2 (Novotný, L. Stuchlík – Kubiš, Rybák). Diváků: 110.

Dražice: Žák – Horka (64. J. Stuchlík), Šimák, Novotný, Turek – Veselý, Vačlena, Böhm (46. Holub), Řezník – J. Štecher (73. Běhoun), L. Stuchlík. Trenér: Hořejší.

Osek: Křížek – P. Rybák, Krejčí, Kubiš, Němeček – J. Říský, Šrámek, Hoch, Sigmund (67. Maroušek) – Carda (85. D. Rybák), D. Říský (73. Čapek). Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Žák - celý tým, Hoch, Šrámek, Kubiš.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Pořád máme velkou marodku a tak nejsme schopni být takovému týmu, jakým je Osek, rovnocenným soupeřem. V zápase byli hosté od začátku do konce lepším týmem.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Hráči splnili vše, co jsme si před zápasem řekli. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a nebýt neproměněných šancí, mohlo být skóre zápasu vyšší. Hráčům musím za předvedený výkon poděkovat.“


​TJ Blatná - FK Tatran Prachatice 1:1 (1:0)

Góly: 42. Bulka - 95. Kasík. Rozhodčí: Ondřej - Dunovský, Panský. Delegát: Šafránek. ŽK: 4:3 (Chlanda, Bláha, Čadek, Král – Iliev, Hornát, Gramblička). ČK: 1:0 (86. Čadek). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda - Levý, Kůst, Bláha, M. Sedláček (64. J. Sedláček) - Bulka, Hlaváč, Šimůnek (54. Říha), Prokopec – Král (93. Maleček), Čadek. Trenér Voříšek.

Prachatice: Jaroslav Rauscher - Gramblička, Hornát,Makoš, Kovář – Srch, T. Pravda (63. Linhart), Jakub Rauscher, M. Sedláček - Iliev, Kasík. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Chlanda - Hornát, Makoš, Jakub Rauscher, Kovář.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Hned v úvodu ukázali hosté, proč patří mezi lídry soutěže. V rychlosti kombinovali, bylo jich plné hřiště a od pohromy nás zachránil několika skvělými zákroky brankář Chlanda. Tlak Prachatic jsme přečkali a paradoxně jsme to byli my, kteří v závěru poločasu skórovali. Po průniku Šimůnka dorážel jeho odraženou střelu Bulka. Po obrátce se hra vyrovnala a přišly také rozhodující momenty. Nejprve se za dvě stejné chyby – zakopnutí míče, nechal vyloučit Čadek, v hektickém závěru neskončilo Říhovo sólo gólem, kdy vracející se obránce stačil odkopnout míč směřující do sítě. Hráči absolutně takticky nezvládli závěr utkání a v páté minutě nastavení nechali Prachatické srovnat. Plný bodový zisk byl blízko, ale vzhledem ke kvalitě soupeře má i bod svoji hodnotu.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas s Blatnou jsme odehráli bez brankáře a pěti klíčových hráčů, přesto jsme měli zápas zvládnout za tři body. V prvním poločase jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí, které jsme stejně jako v předchozích zápasech nevyužili. Domácí měli za zápas asi tři střely na bránu a hned ta druhá skončila brankou. Když už se zdálo, že zápas prohrajeme, tak jsme z poslední akce vyrovnali.“ 


​FK Slavoj Č. Krumlov - FK Olympie Týn/Vlt. 3:2 (3:2)

Góly: 27. Kuna (pen.), 34. Vávra, 45. M. Švec - 15. Štos, 38. Dvořák. Rozhodčí: Vican - Krčín, Šimek. Delegát: Haškovec. ŽK: 4:4 (Svoboda, Chytrý, Růžička, Vávra – Stoklasa, Houska, Vařil, Dobal). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Š. Beránek – V. Beránek (83. Vaněk), Kabele, M. Švec – Vávra, Novák, Svoboda, Kuna, Chytrý - Růžička, Strapek (87. Kořínek). Trenér Domin.

Týn nad Vltavou: Kubík - Houska, Vařil, J. Hudeček, Meidl - Stoklasa, Maxa (84. Šálený), Dumbrovský, Dvořák (62. Procházka) – Dobal, Štos. Trenér: Mareš.

Nejlepší hráči: nehlášen – Houska, celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Mužstvo Týna se představilo jako velmi zkušené mužstvo s výborným přechodem do protiútoku. Bylo to zatím nejlepší mužstvo, které u nás hrálo. Zápas to byl ideální pro diváka, ale pro trenéra už tolik ne. Padlo hodně branek a urodilo se hodně šancí. Jsem rád za tři body, i když chytrý lob Dobala málem znamenal remízu. Náš brankář byl ale proti.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Do Českého Krumlova jsme jeli s respektem, zvlášť když se nám před zápasem rozpadla celá obrana. Museli jsme improvizovat a pozměnit sestavu. První poločas byl naprosto vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Vstřelili jsme dvě branky, ale přesto jsme poločas prohráli 3:2. Škoda gólu ve 45. minutě, kterou jsme domácím, dá se říct, darovali. Ve druhém poločase, si troufám říci, že jsme byli lepším mužstvem. Měli jsme brankové příležitosti, šli jsme minimálně dvakrát sami na brankáře, ale šance jsme neproměnili. Myslím si, že nevyhrálo lepší mužstvo, ale to šťastnější. My jsme si v Krumlově zasloužili bodovat. Hráče musím pochválit, hráli výborně. Domácí se museli o výsledek obávat až do poslední minuty.“


​SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Góly: 40. a 51. Popelka, 42. Kollár - 77. a 86. Rezek. Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Vican. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:0 (Klíma). Diváků: 148.

Jankov: Komrska – Jirkovský, Kollár, Lošek, Kroneisl (64. Beránek) – Řehoř (69. Klíma), Hanzlík, Fajtl, Voráček (90. Mizera), Schönbauer – Popelka (90. Benda). Trenér Kadlec.

Třeboň: J. Skála (71. Flaška) – Zavadil, Cimerhanzl, Kopecký (40. Kubín), Týnavský – Schneider, Kubata (78. Bartl), Rezek, Matoušek – Tůma, Hromádka. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Popelka - Rezek.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Utkání, které bylo plné brankových příležitostí, jsme sice nakonec výsledkově zvládli, ale neřekl bych, že jsme podali nějaký oslnivý výkon. Samo za sebe hovoří už jen to, že z vedení o tři branky se v závěru strachujeme o konečný výsledek. Hosté se zejména směrem dopředu předvedli jako nepříjemný soupeř. Pravdou ale je, že jsme se oproti minulému utkání zvedli a za konečný výsledek jsme samozřejmě rádi.“

Petr Skála (trenér Třeboně): "Jankov byl v první půli lepší, i když také my jsme měli dvě šance. Domácí nám ale dali ke konci dva góly a prohrávali jsme 2:0. Druhou půli jsme začali lépe, měli jsme více ze hry, ale zase nám utekl Popelka a bylo to 3:0. Nicméně jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu a moc nechybělo, abychom vyrovnali. Škoda, že se to nepovedlo."


 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle