Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň zdramatizovala zápas v Jankově a domácí se báli o výsledek

 
pondělí, 9. května 2022, 15:42

Jankov - Jediné nedělní utkání 24. kola krajského přeboru nabídlo souboj Jankova s Třeboní. Domácí tým před týdnem našel poprvé na jaře přemožitele, a tak se chtěl revanšovat svým fanouškům lepším výkonem a především výsledkem.

Když pomineme výkon, výsledkově to po gólech na rozmezí obou poločasů vypadalo na jednoznačnou záležitost. Jenže v závěru o třígólové vedení Jankovští přišli a nakonec se strachovali o zisk tří bodů do posledních vteřin.

Hned v první minutě zahrozila Třeboň po rychlém protiútoku. Po Rezkově nákopu nezakročil nejjistěji stoper Lošek, čehož využil rychlý Tůma, ale ve své první šanci proti Komrskovi neuspěl.

Domácí zahrozili v 16. minutě po pasu Loška, kdy Popelka obešel vyběhnuvšího Skálu, hledal před brankou Řehoře, jenže dobrým obranným zákrokem se blýskl Matoušek.

Z vyrovnaného průběhu hry stojí za zmínku krásná dělovka Fajtla z nějakých dvaceti metrů, kterou pohotově Skála vyrazil. O tři minuty později to na druhé straně zkoušel Tůma, avšak na domácí branku nezamířil přesně.

Závěr poločasu patřil Jankovu. Ve 37. minutě Schönbauer vysunul Voráčka, jenž ve své veliké příležitosti ztroskotal na Skálovi. Pět minut před pauzou rozjeli Jankovští kombinační akci od gólmana Komrsky, do níž se zapojilo osm domácích hráčů a v samém finále přihrál Lošek Martinu Popelkovi, ten obešel Cimerhanzla a tvrdou střelou poslal Jankov do vedení – 1:0.

O minutu později zakončoval po Řehořově centru Voráček pouze do Skály, ale domácí dlouho nesmutnili. Netrvalo dlouho a Kroneisl s Voráčkem vymysleli palebnou pozici pro Martina Kollára, který nádhernou střelou k tyči nedal Skálovi šanci – 2:0.

Skvělou pasáž vyšperkovali svěřenci Petra Kadlece chvíli po návratu z poločasové přestávky. Chybnou rozehrávku Schneidera zachytil Řehoř, poslal přesný pas na Martina Popelku, který se v těchto situacích cítí jako ryba ve vodě. Obráncům nedal šanci, stejně tak marně se natahujícímu Skálovi – 3:0.

Vše nasvědčovalo na poklidné dohrání utkání, obzvlášť když Jankovští předvedli další parádní akci, na jejímž konci byl v další velké možnosti Voráček, leč jemu skórovat přáno nebylo.

Trable domácím fotbalistům nastaly v poslední čtvrthodině. Vše započal nepříjemnou přízemní střelou Rezek, kterou Komrska ještě kontroloval. V 77. minutě však unikl po pravé straně Tůma, Kollár míč neodvrátil úplně ideálně, čehož využil zakončující Michal Rezek3:1.

Jankovu viditelně docházely síly, čehož hosté využili. Schneiderova střela mířila ještě metr nad branku, ale v 86. minutě Matoušek pěkným pasem vysunul Tůmu, ten ještě nesobecky přihrál lépe postavenému Michalu Rezkovi a kontaktní gól byl na světě – 3:2.

Domácí si zápas zbytečně zkomplikovali, nicméně výhru nakonec uhájili.

SK Jankov – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Branky: 40. a 51. Popelka, 42. Kollár – 77. a 86. Rezek. Rozhodčí: Boček – Nedvěd, Vican, delegát Chlaň. ŽK 1:0 (Klíma). Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:9. Diváků: 148.

SK Jankov: Komrska – Jirkovský, Kollár, Lošek, Kroneisl (64. Beránek) – Řehoř (69. Klíma), Hanzlík, Fajtl, Voráček (90. Mizera), Schönbauer – Popelka (90. Benda).

Třeboň: Skála (71. Flaška) – Zavadil, Cimerhanzl, Kopecký (40. Kubín), Týnavský – Schneider, Kubata (78. Bartl), Rezek, Matoušek – Tůma, Hromádka.

Nejlepší hráči: Popelka – Rezek, Tůma.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Naty Kočerová