Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: První tři celky bodovaly naplno, Prachatice už mohou na prvenství pomýšlet jen stěží

 
neděle, 8. května 2022, 13:36

Jihočeský kraj - Sobotní deštivé počasí možná mnohé návštěvníky fotbalových zápasů odradilo, ti co přišli, nelitovali, protože viděli hodně gólů. V šesti sobotních utkáních padlo celkem 27 branek, což znamená více než čtyři góly na zápas. Půltucet jich viděli diváci v Sezimově Ústí na Soukeníku a také v Protivíně. Prachatičtí fotbalisté jen remizovali v Blatné, vyrovnávali v 5. minutě nastavení, a pomalu vypadávají z boje o čelo tabulky. Český Krumlov se dost nadřel na výhru s Týnem, lehké to neměl ani Olešník s Milevskem. V nedělní dohrávce mezi Jankovem a Třeboní vedli domácí již 3:0, hosté v závěru dvakrát korigovali.

Neuvěřitelný začátek mělo utkání Táborsko B – Strakonice. Po brankách Thiouba, Škrlety a Činčury vedli domácí na Soukeníku v 8. minutě už 3:0! Strakoničtí si museli připadat jako v hororovém filmu. Hosté se ale dokázali vzchopit a zápas dohráli důstojně. Ještě v prvním poločase za Strakonice skórovali Máška a Rozhoň z penalty, který snižoval na 4:2. Ve druhé půli se hosté snažili, blíž ke vstřelení dalších gólů však mělo Táborsko. „O výsledku rozhodl začátek utkání, který jsme hrubě nezvládli,“ popsal naprosto přesně vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Důležité tři body do tabulky si připsali fotbalisté Protivína, kteří hostům z Rudolfova nadělili na cestu pět gólů. V utkání, ve kterém se spíš útočilo než bránilo, byl Protivín lepším týmem a již v poločase vedl zásluhou Hrachovce a Martina Říhy 2:0. Gól mohl dát v první půli půli i Rudolfov, Sládek ale ve více než stoprocentní šanci, kterou mu připravili Pouzar s Prokešem, selhal. Skórovat se podařilo až Radimu Pouzarovi, to už ale domácí vedli 4:0. Rudolfovští měli i další šance, gól už ale dal jen protivínský Hrynevich, jenž dvacet minut před koncem upravil na konečných 5:1. „O zajímavé momenty před oběma brankami nebyla nouze,“ řekl k utkání šéf domácího klubu Václav Křišťál.

Výhra Olešníku nad Milevskem se pro domácí vůbec nerodila lehce. Pro domácí začal zápas hodně nešťastně, když po smolném zásahu Vojty dal Ondřej Souček první gól Milevska. Olešník pak měl převahu i šance, proti dobře organizované obraně Milevska se ale střelecky trápil. Na nohy domácí mužstvo paradoxně postavili hosté. Nejprve neproměnili dvě velké příležitosti a v 62. minutě si dal milevský kapitán Tomáš Vakoč vlastní gól. Olešník dokázal už poněkolikáté na jaře rozhodnout v závěru utkání. Tři minuty před koncem se to povedlo Martinu Šímovi, jemuž na vítězný gól nahrál navrátilec Lukáš Dudek.

V rozdávání bodů pokračují fotbalisté Dražic. Ti prohráli šesté utkání v řadě a pomalu ztrácí pověst skvěle bránícího mužstva. Od Oseku doma v sobotu inkasovali čtyři góly, stejně jako v předchozím domácím utkání s Protivínem. Hosté zvládli vstup do zápasu a ve 12. a v 18. minutě jim David Říský s Cardou zajistili pohodlný dvougólový náskok. Stejní hráči se trefili v rozmezí deseti minut i ve druhém poločase a favorizovaný Osek vedl už 0:4. Čisté konto ale neudržel a v závěru se prosadili i domácí. Čestný úspěch Dražic zaznamenal pět minut před koncem Vítězslav Holub. „Celý zápas jsme měli pod kontrolou a nebýt neproměněných šancí, mohlo být skóre zápasu vyšší,“ těšilo oseckéhé kouče Josefa Mráze.

Prachaticím se v posledních zápasech přestalo dařit a na půdě poslední Blatné měl Tatran jedinečnou možnost se opět chytit a přerušit třízápasovou šňůru bez výhry. Jenomže Blatná na jaře už není tím outsiederem, za kterého byla považována na podzim. A platí to zvlášť v domácím prostředí, kde už na jaře dokázala dvakrát zvítězit. Prachatice přijely do Blatné citelně oslabeny o svého elitního střelce Tomáše Pecku a především o potrestaného brankáře Josefe Hopfingera. Toho nahradil Jaroslav Rauscher, který obvykle nastupuje v obraně. A byla to Blatná, kdo se ujal v zápase vedení. Ve 42. minutě překonal Rauschera Adam Bulka. Čtyři minuty před koncem se na rozhodčího rozzlobil domácí Filip Čadek, za což vyfasoval červenou kartu. Tatran v hektickém závěru, kdy mohla Blatná z brejku definitivně rozhodnout, vystupňoval svůj tlak a výhodu jednoho muže v poli využil v nastaveném čase ke vstřelení vyrovnávací branky.

Nečekaně hodně práce měli fotbalisté vedoucího Českého Krumlova s Olympií Týn nad Vltavou. Na výhru 3:2 se Slavoj hodně nadřel. Účet zápasu otevřel v 15. minutě Radim Štos. Slavoj dvěma slepenými góly otočil na 2:1, ale ve 38. minutě bylo vyrovnáno, když se trefil vltavotýnský Petr Dvořák. V poslední minutě první půle se však Olympii nalepila smůla na paty, když po nejistém zákroku gólmana Kubíka dal Matěj Švec třetí gól Českého Krumlova. Českokrumlovští se museli o nejtěsnější vedení obávat až do konce utkání. Další gól už Slavoj nepřidal a Olympie živila ve druhém poločase naději na vyrovnání. „Myslím, že nevyhrálo lepší mužstvo, ale šťastnější,“ chválil své hráče kouč Týna nad Vltavou Václav Mareš.

Ve vyrovnaném nedělním utkání se Jankovu podařil závěr první půle, kdy skórovali Martin Popelka a Martin Kollár. Na začátku druhého dějství zvýšil opět Popelka už na 3:0 a vypadalo to na hladkou výhru domácích. Jenže Třeboň Michalem Rezkem dvakrát skórovala a zadělala na drama. Jankovští výhru ustrážili, ale o výsledek se báli do samotného závěru.

Výsledky 24. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FK Junior Strakonice 4:2 (4:2) 

Góly: 6. a 31. Škrleta, 4. Thioub, 8. Činčura - 20. Máška, 44. Rozhoň (pen.).
Rozhodčí: Pravda - Přibyl, Jevčák. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Jansa, Ott – Funda). Diváků: 65.


FK Protivín - SK Rudolfov 5:1 (2:0)

Góly: 41. a 58. Martin Říha, 16. Hrachovec, 59. Zeman, 70. Hrynevich - 64. Pouzar.
Rozhodčí: Albert - Jevčák, Pravda. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 100.


FK Olešník - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 62. Vakoč (vlastní), 87. Šíma - 2. Souček.
Rozhodčí: Žemlička - Němec, Kaštánek. Delegát: Němeček. ŽK: 1:2 (Beko – Vakoč, Kosobud). Diváků: 132.


TJ Dražice - TJ Osek 1:4 (0:2)

Góly: 85. Holub - 12. a 64. D. Říský, 18. a 74. Carda.
Rozhodčí: Zíka - Gerhardt, Pejša. Delegát: Tupý. ŽK: 2:2 (Novotný, L. Stuchlík – Kubiš, Rybák). Diváků: 110.


TJ Blatná - FK Tatran Prachatice 1:1 (1:0)

Góly: 42. Bulka - 90 (+5). Kasík.
Rozhodčí: Ondřej - Dunovský, Panský. Delegát: Šafránek. ŽK: 4:3 (Chlanda, Bláha, Čadek, Král – Iliev, Hornát, Gramblička). ČK: 1:0 (86. Čadek). Diváků: 250.


FK Slavoj Č. Krumlov - FK Olympie Týn/Vlt. 3:2 (3:2)

Góly: 27. Kuna (pen.), 34. Vávra, 45. M. Švec - 15. Štos, 38. Dvořák.
Rozhodčí: Vican - Krčín, Šimek. Delegát: Haškovec. ŽK: 4:4 (Svoboda, Chytrý, Růžička, Vávra – Stoklasa, Houska, Vařil, Dobal). Diváků: 100.


SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0)

Góly: 40. a 51. Popelka, 42. Kollár - 77. a 86. Rezek.
Rozhodčí: Boček - Nedvěd, Vican. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:0 (Klíma). Diváků: 148


 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama