Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Milevsku Jankov neoslnil, avšak potřetí v týdnu si připsal plný počet bodů

 
úterý, 19. dubna 2022, 11:11

Milevsko - ​Šestý jarní zápas, pátá výhra. Jankovu se aktuálně daří zvládat zápasy, přestože v nich herně úplně neoslňuje. Třetí zápas v sedmi dnech svěřenci Petra Kadlece zvládli znovu za tři body a v “anglickém” týdnu si na své konto připsali plný bodový zisk devíti bodů. O nejtěsnější výhře 1:0 v Milevsku rozhodl pokutový kop, který ve 30. minutě proměnil Jan Schönbauer.

Mimo první desetiminutovky byli hosté z Jankova v Milevsku, kde se nehrálo na zrovna skvělém terénu, během první půle lepším mužstvem. Jenže na výraznější příležitosti si stovka diváků musela počkat poměrně dlouho. Dva střelecké pokusy, po jednom na každé straně, během úvodních dvaceti minut diváky ze sedadel opravdu nezvedly.

Až ve 20. minutě nacentroval z pravé strany Jirkovský, Popelka sklepl míč Řehořovi, jehož střela skončila v brance. Bohužel pro hosty stínící Voráček stojící před gólmanem Neužilem byl v ofsajdovém postavení a gól tak správně nemohl být uznán.

Hosté se dočkali až po půlhodině hry. Po akci Popelky a Voráčka zahrál v pokutovém území rukou Málek a pískala se penalta. Té se počtvrté v sezóně ujal Jan Schönbauer a počtvrté se nemýlil. Zacílil bezpečně do šibenice a Jankov vedl – 0:1.

Milevsko v prvním poločase vyprodukovalo asi čtyři střely. Za nejvážnější se dá považovat ta Přibylova ze 41. minuty, avšak díky nepřesnosti domácího střelce mohl zůstat Komrska v klidu.

Jankovští byli nebezpečnější, jenže dvě šance aktivního Voráčka v brance neskončily, a tak hosté v poločase vedli jednobrankovým rozdílem.

V úvodu druhého poločasu měli vzduchotechnici, jmenovitě Souček s Kortanem, dvě velké příležitosti k vyrovnání, jenže domácí borci měli problém trefit zařízení. Kortan měl další možnost v 68. minutě po rychlém protiútoku na pravé straně, dostal se za hostující obranu až před Komrsku, leč zakončil pouze do boční sítě.

V 79. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu z velice dobré pozice, avšak Kálal střelou vysoko nad nabídnutou šancí pohrdl. V 81. minutě se připomněli také Jankovští. Hanzlík vysunul Popelku, ten se dostal do úhlu a Neužilovi vyprášil rukavice. O tři minuty později unikal Vakočovi opět Popelka, domácí stoper ho zastavil nedovoleně, ale rozhodčí i přes hněv hostující střídačky zůstal zcela v klidu.

V šestiminutovém nastavení se ještě k nebezpečné hlavičce dostal Hadáček, ale ani on nedokázal trefit prostor branky, a tak Komrska udržel na jaře už potřetí čisté konto a Jankov v “anglickém” týdnu vyhrál i třetí zápas!

FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 0:1 (0:1)

Branky: 30. Schönbauer. Rozhodčí: Kollmann Jaroslav – Vican Miroslav st., Vican Miroslav ml., delegát Urban Michal. ŽK: 3:2 (Málek, Marvan, Hejl – Hanzlík, Schönbauer). Diváci: 100.

Střely na branku: 2:3

Střely mimo: 7:2

Rohy: 6:9

FC ZVVZ Milevsko: Neužil – Kálal (80. Sedláček), Vakoč, Hejl, Málek – Marvan, O. Kosobud – Souček (73. Süsmelich), Kortan, Přibyl – Hadáček

SK Jankov: Komrska – Jirkovský, Lošek, Kollár, Schönbauer – Řehoř (90. Vokurka), Fajtl, Hanzlík, Voráček, Sypal (46. Benda) – Popelka.

Nejlepší hráči: Málek – Fajtl.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle