Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v Protivíně protáhl šňůru zápasů bez porážky

 
čtvrtek, 14. dubna 2022, 09:02

Protivín - Před jedenácti dny aprílové počasí nedovolilo odehrát utkání 19. kola KP mezi Protivínem a Jankovem, a tak si Jankovští cestu do Protivína zopakovali ve středu, což jak známo, úplně týmu Petra Kadlece nesvědčí. Částečně se to potvrdilo i tentokrát. Herně předvedl Jankov nejhorší jarní výkon, nicméně přesto si do tabulky po výhře 2:1 připsal vydřené tři body!

Start mohli mít hosté do zápasu nadmíru vydařený, nebýt milimetrového ofsajdu k tyči hlavičkujícího Popelky. Ten za Píchova záda poslal míč po Sypalově centru již ve 3. minutě, ovšem radost z brzkého gólu pokazil hostující družině zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

Domácí byli blizoučko vstřelené brance v 9. minutě, po nádherné střele Hrachovce, která by si gól zasloužila. Hrachovec napálil balón z voleje po centru Hryneviche zhruba z penaltového puntíku a málem přepůlil břevno. Říhovy svěřence taktéž od vedoucí trefy dělily centimetry.

Následující minuty zase až tak záživné nebyly. Hosté se snažili o kombinační hru, která ale nikam nevedla. Protivín hrál mnohem jednodušeji, nicméně i domácí tým na další šance čekal dlouho. Za nebezpečnou možnost se dá považovat akce Hrachovce ve 28. minutě po levé straně a následná střela Hryneviche, kterou Komrska pokryl.

Nebezpečně vyhlížel i přímý kop Zbyňka Vorla, alespoň co se pozice krátce za hranicí šestnáctky týče, ale mladší z bratrské dvojice napálil míč pouze do zdi. Krátce před pauzou poslal ostrý centr na malé vápno z rohového kopu Sypal a
Popelka ve velké šanci na míč jen těsně nedosáhl.

Krátce po návratu z poločasové přestávky na protivínském stadionu gólově uhodilo. Sice trochu krkolomně, přesto se do vedení dostali hosté z Jankova. Po souboji gólmana Píchy s Popelkou se míč odrazil ke Kroneislovi. Zkušený středopolař ale místo odkryté branky trefil pouze tyč, ovšem dobíhající Martin Popelka ho nakonec dopravil tam, kam si všichni hostující fandové přáli, tedy do sítě – 0:1.

A zanedlouho bylo v táboře hostujících fans ještě veseleji. Po čtyřech minutách sebral vypadnutý balón Voráček, předal jej Antonínu Sypalovi, který si to navedl do střelecké pozice a umístěnou střelou k bližší tyči vstřelil svůj pátý gól v sezóně – 0:2.

Jenže pak začaly Jankovským potíže. Nejprve pro zranění střídal Kroneisl a hned vzápětí po Říhově rohu snížil hlavičkující Zbyněk Vorel 1:2. O dvě minuty později měl tutovku na noze Kočer, ale tomu zatím není přáno. Mezi stopery ho nádherně uvolnil Hüttner, ovšem Kočerovo zakončení zlikvidoval Pícha.

Do konce duelu chybělo třicet minut a Protivín začal stupňovat svůj tlak. Jankovští zalezli do hloubi vlastního pole a spoléhali na ubránění výsledku. Nutno podotknout, že i přes místy velký tlak Protivína obrana v čele s bezchybnou stoperskou dvojicí Lošek – Kollár domácím borcům žádnou výraznější příležitost ke srovnání nedovolila. A když hosté přežili i dvě standardky a dva rohové kopy v nastaveném čase, připsali si na své konto už čtvrtou jarní výhru!

FK Protivín – SK Jankov 1:2 (0:0)


Branky: 57. Z.Vorel – 48. Popelka, 52. Sypal. Rozhodčí: Panský – Pravda, Votava, delegát: Bicek. ŽK 2:5 (Vojík, Sháněl – Hanzlík, Řehoř, Klíma, Kollár, Komrska). Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:3. Diváci: 150.

FK Protivín: Pícha – Štěpka, Vojta, Vorel Z., Zach – Hrynevich (67. Vojík), Buko Leroy, Urban (82. Sháněl), Zeman (90. Hodinka) – Hrachovec, Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

SK Jankov: Komrska – Řehoř, Lošek, Kollár, Schönbauer – Kočer (90. Jirkovský), Hanzlík, Kroneisl (56. Hüttner), Voráček, Sypal – Popelka (73. Klíma). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Říha, Vorel Z. – Kollár, Lošek.

Napsal(a) Petr Maxa | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama