Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči po 20. kole KP

 
středa, 13. dubna 2022, 09:42

Jihočeský kraj - Pokračuje vzkříšení fotbalistů Blatné. Ti uspěli v dalším domácím utkání a zklamaná tentokrát z Blatné odjížděla Třeboň. Jiskra na jaře ještě nezískala ani bod a na první jarní bodový zisk stále čekají také Čimelice. Ty v minulém utkání v Milevsku povzbudil první gólový zásah, tentokrát ale SIKO znovu vyšlo střelecky naprázdno a doma podlehlo Oseku. Olešník využil dvojnásobnou přesilovku s Protivínem a uspěly i další týmy z čela tabulky. Český Krumlov doma zdolal Milevsko a Tatran Prachatice si znovu s chutí zastřílel, tentokrát přibalil na cestu pět gólů Týnu nad Vltavou. Dnes ve středu se v dohrávce 19. kola utká Protivín s Jankovem. Duel začíná v 17.30.

​Výsledky 20. kola krajského přeboru:


​​FK Olešník – FK Protivín 4:1 (1:1)

Góly: 13. Toth, 64. Šíma, 73. Hezoučký, 91. Lafata - 21. Říha. Rozhodčí: Šimek - Nedvěd, Polák. Delegát: Grobár. ŽK: 1:3 (Nohava – Vojta, Hrachovec, Štěpka). ČK: 0:2 (67. J. Vorel, 72. Vojta). Diváků: 120.

Olešník: Miřátský – Nýdl (59. Beko), Nohava, Kalášek, Vojta - Miklík, Vonášek, Lafata, Hezoučký (80. Tomek), Šíma (76. Štěch) – Tóth. Trenér Chlumecký.

Protivín: Pícha – Barbotkin (69. Zeman), Z. Vorel, Vojta, Zach – Hrachovec (80. Hodinka), Urban, Leroy Abatawa, Štěpka – Martin Říha, J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Lafata, Vonášek – Martin Říha, Z. Vorel.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „První půle byla vyrovnaná. My jsme šli do vedení, ale hosté hrozili z velmi dobře provedených brejků a zaslouženě vyrovnali po našem zaváhání ve vápně. Druhý poločas byli hosté aktivnější, ale naší trpělivou hrou a po pěkné akci jsme šli znovu do vedení. V 67. minutě došlo k situaci, která dle mého rozhodla zápas. Hosté se dožadovali faulu a při následném odkopu šel náš hráč sám od půlky na bránu a byl stažen. Padla červená karta za nesportovní chování, za dalších pět minut byl vyloučen další protivínský hráč a bylo po zápase. Poté jsme využili oslabení hostů a dali ještě dvě branky. Musím uznat kvalitu soupeře, a kdyby pokračovali v plném počtu, tak nevím, jak by zápas dopadl.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Zápas se mi hodnotí velmi těžko, neboť do 67. minuty jsme hráli dobré utkání a nakonec jsme odjeli s porážkou 4:1 a dvěma červenými kartami. Necitlivý výkon rozhodčích a naše následná reakce, kterou chápu, pokazily závěr tohoto utkání. Zápas měl dva klíčové momenty. První ve 13. minutě, kdy šli domácí do vedení z nepochopitelného dvoumetrového ofsajdu. Nám se do přestávky podařilo ze standardní situace Martinem Říhou vyrovnat na 1:1. V 63.minutě šli domácí znovu do vedení po pěkné kombinaci středem hřiště a v 67. minutě přišel druhý klíčový moment, když rozhodčí neodpískal faul domácích před vápnem a z následné protiakce šli domácí do gólové šance. To už moji hráči neudrželi nervy na uzdě a za kritiku rozhodčího byl vyloučen kapitán Míra Vorel a o pět minut později z frustrace za hrubý faul i Radek Vojta. Tím fotbal skončil.“


​​FK Slavoj Č. Krumlov – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (2:0)

Góly: 14. Chytrý, 45. Růžička. Rozhodčí: Boček - Vican, Kollmann. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Kuna – Bártík, Marvan). Diváků: 130.

Český Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Kořínek (31. Vaněk), Svoboda, Chytrý, Strapek, Vávra (57. Ryneš) – V. Beránek (46. Novák), Růžička (86. Šára). Trenér Domin.

Milevsko: P. Dvořák - Přibyl, Petr (37. Hejl), Pich, Málek - Süsmelich (76. Novotný), Marvan, Bartík (52. M. Dvořák), Souček (83. Imbr) - Hadáček, Kortan. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: nehlášen - Přibyl

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Myslím, že utkání trochu narušilo zranění dvou našich hráčů, ale jinak si myslím, že jsme zvítězili zaslouženě.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Český Krumlov byl v zápase produktivnější, takže asi zaslouženě zvítězil. My jsme měli jen jednu větší šanci, tu jsme však neproměnili. Domácí ze čtyř šancí dvě dali. Nicméně fotbalové krásy utkání ani z jedné strany moc nepřineslo, byla spousta zraněných. Domácí měli tři zraněné hráče, my dva. Uvidíme, jak na tom kluci budou. Ríša Bártík si podvrtl kotník, tak věřím, že snad bude k dispozici za pár dní. Martin Petr měl problémy se zadním stehenním svalem. Když už šel i Martin dolů, vypadalo to, jako kdyby v Krumlově hrála juniorka, jak máme teď tým mladý. Do budoucna je to ale velké pozitivum. Na Jankov se chceme připravit, protože to bude první domácí zápas na přírodní trávě. Akorát se snad borci uzdraví. Momentálně jsou na marodce dlouhodobě Kutil s Bardou a dále Kosobud, Vakoč, Petr, Kálal a Bártík."


​​SK SIKO Čimelice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 7. D. Říský, 66. Carda. Rozhodčí: Krčín - Přibyl, Panský. Delegát: Jodl. ŽK: 1:3 (Listopad – Kuneš, Šrámek, Rybák). Diváků: 30.

Čimelice: Šípek – Klimeš (60. Dubský), Listopad, Maršík, Nosek – Nekl, Varhan, Šťástka, Káš (87. Ulč) – Říha (87. Pavlíček), Petřík (91. Kulas). Trenér Smrčina. 

Osek: Křížek – P. Rybák, Krejčí, Kubiš, Kuneš - Čapek, Šrámek, Němeček, Sigmund (83. D. Rybák) - Carda, D. Říský. Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Káš, Nekl - celý tým, D. Říský, Kuneš, Krejčí.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „V 6. minutě inkasujeme na 0:1 a to nám v naší situaci zase moc nepřidalo. V kontextu celého zápasu si nemyslím, že bychom odehráli špatné utkání. Dařila se nám hra po zemi a poměrně snadno jsme se dokázali dostat přes soupeřovu středovou řadu. Velký problém je pro nás ale posledních 20 metrů hřiště. Tam končíme. Nedokážeme soupeře překvapit žádným náběhem, většinu míčů si bereme zády k bráně a to se soupeřovi snadno brání. Proto si během zápasu nevytvoříme ani žádné kloudné zakončení.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „Utkání jsme začali velmi dobře. Nepustili jsme domácí do úvodního tlaku a naopak jsme vstřelili branku. V druhé půli jsme naše vítězství potvrdili dalším gólem. Nastřelili jsme ještě břevno a tyčku a další šance jsme neproměnili. Domácí měli opticky více míč na noze, ale pozorná obrana je pustila pouze do jedné šance, kterou nedali.“


​​TJ Blatná – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:1)

Góly: 12. Šimůnek, 60. Míka - 32. Průcha. Rozhodčí: Bureš - Cupl, Pressl. Delegát: Krauskopf. ŽK: 2:0 (Čadek, Říha). Diváků: 69.

Blatná: Chlanda – Levý (82. Hrádek), Kůst, Bláha, M. Sedláček – Bulka (90. Maleček), Hlaváč, Čadek (54. Říha), Míka – Král (89. J. Sedláček), Šimůnek. Trenér Voříšek.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Cimerhanzl, Kopecký, Bartoš – Matoušek, Kubata (80. Franěk), Rezek, Kubín (66. Tůma) – Průcha, Hromádka. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Chlanda, Míka, Hlaváč – nikdo.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Naše hra tentokrát postrádala více přesnosti, málo jsme využívali krajních prostorů. Navíc hosté výborně kombinovali a až příliš snadno se dostávali přes střed hřiště. Několikrát nás podržel brankář Chlanda. Přesto jsme už v 10. minutě otevřeli skóre. Kůst rozehrál standardku, odražený míč vrátil zleva Míka do malého vápna a dobře postavený Šimůnek prostřelil gólmana. Po půlhodině hry bylo srovnáno. Vedl k tomu prohraný souboj uprostřed hřiště, rychlý brejk a zbytečně moc volného prostoru pro zakončujícího útočníka. Nakonec jsme kýžené body urvali, když Bulkův centr zprava usměrnil do brány Míka.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „V zápase se nám nedařilo. Inkasujeme zbytečné branky a těžko je dáváme.“


​​FK Tatran Prachatice – FK Olympie Týn/Vlt. 5:2 (1:0)

Góly: 27. Pecka, 47. Hušek, 50. T. Pravda, 81. Makoš, 90. Kasík - 62. Hudeček, 69. Dobal. Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Makoš, Pravda – L. Maxa). Diváků: 100.

Prachatice: Suchý – Jaroslav Rauscher, Kupka, J. Pravda, Makoš– Hušek, T. Pravda (81. Jakub Rauscher), Hornát, M. Sedláček – Iliev (72. Kasík), Pecka (90. Kovář). Trenér Raušer.

Týn: Vachuta – L. Maxa, Vařil, Meidl, Mravec - Stoklasa, T. Maxa, Hudeček, Dobal - Dumbrovský, Houska (83. Štos). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Hornát, T. Pravda, Hušek – Mravec.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Sehráli jsme další brankově zajímavý zápas s dobrým soupeřem, který byl po celý zápas aktivní a chtěl hrát fotbal. My jsme střídali velmi dobré pasáže, kdy jsme dominovali na balonu a vytvářeli si šance, s pasážemi, kdy se nám nechtělo moc bránit, což houževnatý soupeř vždy dokázal využít. Zápas tak rozhodla naše ofenzivní síla. Kluci opět předvedli dostatek pohledných akcí a po zásluze byli odměněni třemi body. Myslím, že zápas se musel líbit, přinesl spoustu zajímavých okamžiků a padlo dost gólů. Musím pochválit i soupeře, který potvrdil velmi dobrou formu a chvílemi sahal po bodu.“

Václav Mareš (trenér Týna): „První poločas z naší strany nebyl dobrý. Hráli jsme komplikovaně, všechno nám hrozně dlouho trvalo, byli jsme nepřesní, domácí nás rychle dostupovali, a to nám dělalo velké problémy. Prachatice se po zásluze dostaly do vedení, naopak my jsme se do žádné šance v prvním poločase nedostali. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, hráli jsme po zemi, zrychlili jsme hru, a myslím, že jsme se domácím vyrovnali. Bohužel nás srazily dva rychlé slepené góly. Za stavu 3:0 to hráči nevzdali, bojovali a podařilo se nám vstřelit dvě branky. Když už se zdálo, že bychom mohli vyrovnat, dostali jsme zbytečný gól z pětadvaceti metrů. V závěru zápasu jsme inkasovali ještě pátou branku. Prachatice vyhrály naprosto zaslouženě. Hráče chci ale pochválit za to, že vydrželi bojovat až do konce.“


​FK Junior Strakonice -  SK Rudolfov 1:2 (1:2)

Góly: 43. Šourek - 15. Říha, 32. Sládek. Rozhodčí: Vican - Ondřej, Kollmann. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:2 (Čapek, Míčka - Vejvar, Novotný). Diváků: 130. Ve 44. min. neproměnil hostující Pouzar penaltu.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček, Rozhoň, Čapek – Staněk, Benedikt (48. Benedikt) - Funda (24. Máška), Zahrádka, Chalupa (24. Nosek, 80. Petráň) – Šourek. Trenér Cimrhanzl.

Rudolfov: Keřka – Bláha, Dvořák, Hajný, Prokeš – Sládek, Říha, Pouzar, Peiger, Boček (86. Novotný) – Vejvar (62. Toman). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Lízal - celý tým.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Slabý výkon domácích nestačil na průměrný výkon hostí, kteří si tak odváží tři body. V 15. minutě náš nedůraz ve vápně využil hostující Říha a poslal Rudolfov do vedení 0:1. Ve 23. minutě rychlá akce Strakonic skončila hlavičkou Šourka nad břevno. Ve 33. minutě dlouhý nákop za domácí obranu opět využili hosté Sládkem ke vstřelení druhého gólu 0:2. Ve 43. minutě po centru Šimka snížil hlavou Šourek na 1:2. O minutu později domácí faulovali ve vápně a nařízenou penaltu Lízal Pouzarovi chytil. Ve druhém poločase se domácí snažili hosty přitlačit, ale ke gólu to nevedlo. Byly to pouze náznaky brankových příležitostí. V 56. minutě Čapek poslal centr do vápna a Máškovi střelu zablokovali rudolfovští obránci. V 75. minutě Šourek trefil z rohu vápna břevno a to bylo vše. Na dosažení nějakého bodu to bylo málo.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Po debaklu v Prachaticích a odloženém zápase s Blatnou jsme odjížděli do Strakonic s velkým respektem. Opět jsme museli improvizovat v sestavě, když další dva zraněné hráče nahradili dorostenci. Kluky musím tentokrát pochválit, protože k zápasu přistoupili svědomitě a odpovědně a téměř beze zbytku dodrželi stanovenou taktiku. Do vedení nás po čtvrthodině dostal David Říha, za dalších patnáct minut přidal druhou banku Marek Sládek. Dvě minuty před poločasem jsme si vybrali slabší chvilku a umožnili tak domácím vstřelit kontaktní gól. O minutu později nám mohl dvougólové vedení vrátit Radim Pouzar, ale penaltu bohužel neproměnil. Ve druhém poločase se nás soupeř pokusil zatlačit nakopávanými míči, ale bez úspěchu. My jsme hráli trpělivě, dobře jsme bránili a i pod tlakem jsme dokázali kombinovat a hrozit z brejků. Myslím, že jsme byli lepší, za celý zápas jsme Strakonice nepustili do žádné vyložené šance a zaslouženě získali tři body.“


​SK Jankov - TJ Dražice 2:1 (0:0)

Góly: 74. a 89. Klíma - 50. J. Stuchlík. Rozhodčí: Peterka - Macko, Albert. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Řehoř, Kollár - Veselý, J. Štecher, Böhm). Diváků: 108.

Jankov: Komrska – Řehoř, Fajtl, Kollár, Schönbauer – Kočer, Hanzlík, Kroneisl (63. Hüttner), Voráček, Sypal (90. Jirkovský) – Benda (73. Klíma). Trenér Kadlec.

Dražice: Baka - Veselý, Bareš, Novotný, Turek - Vačlena (88. Hořejší), Böhm, D. Štecher (62. Běhoun), J.Stuchlík (77. Horka) - Mareš, J. Štecher. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Řehoř, Klíma – Vačlena, J. Stuchlík.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Domácí utkání jsme chtěli zvládnout, ale věděli jsme, že proti druhé nejlepší obraně v soutěži to nebude nic jednoduchého. První poločas jsme měli opticky o něco více ze hry a dobře jsme se prosazovali přes naše kraje, bohužel ve finální fázi nám několikrát chyběl malý krůček k úspěchu. Oba týmy měly v prvním poločase po jedné vyložené šanci, kdy v té naší jsme hlavičkou přestřelili a naopak v největší šanci hostů nás podržel brankář. Druhý poločas jsme chtěli přidat na aktivitě v poslední třetině hřiště, jenže hostům po pěti minutách hry vyšla standardní situace, kterou jsme špatně vyhodnotili, a o branku jsme prohrávali. Na podzim nás většinou takový vývoj utkání zmrazil, ale tentokrát jsme přidali a vytvořili si tlak, ze kterého jsme v poslední čtvrthodince zápas, i trochu se štěstím, otočili.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V první části hry stojí za zmínku pouze akce zakončené hlavou na obou stranách. Druhou část jsme začali pěknou akcí, kterou zakončil svým prvním gólem mezi dospělými v krajském přeboru Jakub Stuchlík. Bylo to bohužel to jediné, co nás v tomto zápase mohlo potěšit, domácí byli ve zbytku utkání lepším týmem. Skórovali po našich individuálních chybách a mrzet nás může hlavně druhý gól. Když už to vypadalo na remízu, inkasovali jsme v úplném závěru a k tomu máme dalšího zraněného hráče.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle