Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Kadlec našel ve svém týmu hrdinu, který otočil zápas

 
pondělí, 11. dubna 2022, 16:10

Jankov - Souboj na jaře neporažených Jankova s Dražicemi přinesl rozuzlení až v samém závěru. Po bezbrankovém prvním poločase se v úvodu toho druhého ujaly vedení Dražice, ale obrovský tlak Jankova nakonec přinesl ovoce. Postaral se o něj především střídající žolík Petr Klíma, který naskočil do hry v 73. minutě a dvěma góly, z nichž ten druhý padl minutu před koncem, rozhodl o výhře domácích barev!

Před samotným hvizdem došlo na jedno loučení. S rozhodcovskou kariérou se loučil zkušený arbitr Marek Peterka, jehož nedělní zápas v Precis aréně byl úplně tím posledním, který odřídil. Před utkáním dostal jako poděkování dárkový koš od delegáta fotbalové asociace Jaroslava Vrchoty a člena VV KFS a bývalého ligového sudího Jana Jílka.

Rozhodčí Peterka, stejně jako všichni přítomní, neviděli v prvním poločase bůhví jaké fotbalové galapředstavení. Míč byl častěji na kopačkách domácích fotbalistů, ale vážnější ohrožení branky gólmana Baky z toho prakticky neplynulo.

Ve 13. minutě autor osmi vychytaných nul v této sezóně jen sledoval, jak přímý kop Hanzlíka míří zhruba metr nad jeho svatyni. A tak asi nejvážnější příležitost první pětačtyřicetiminutovky měli paradoxně hosté. Ve 29. minutě centroval z pravé strany Turek, k hlavičce se dostal Mareš, avšak na brankové čáře skvělým zákrokem zachránil domácí mančaft od pohromy gólman Komrska.

Z mírného tlaku si Jankovští vypracovali v podstatě pouze jednu gólovku. Ta se zrodila dvě minuty před přestávkou a byla té dražické velice podobná. Z kopaček Kočera přilétl do pokutového území parádní centr, ale hlavičkující Benda nedokázal trefit poloodkrytou branku.

Druhý poločas začal gólově. Po pěti minutách hry poslal dlouhý nákop z vlastní poloviny Veselý, Mareš vyhrál hlavičkový souboj s Fajtlem, Řehoř trestuhodně opustil bránícího Jakuba Stuchlíka, který volnějšího prostoru využil k umístěné střele k tyči – 0:1.

Od té doby se spustil stálý a místy i drtivý tlak Jankova. Jenže k šancím to dlouho nevedlo. Výjimkou byla 69. minuta. Po centru aktivního Řehoře se k míči uprostřed šestnáctky dostal Voráček, leč jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Chleba se začal lámat po příchodu střídajícího žolíka Petra Klímy v 73. minutě. Ten byl na hřišti padesát vteřin, když Hüttner se Sypalem nakrátko rozehráli rohový kop, centr druhého jmenovaného si našel na zadní tyči právě Petr Klíma a bylo vyrovnáno – 1:1.

Do té doby poměrně pevná obrana Dražic znejistěla a v 76. minutě po autovém vhazování Řehoře pustila do velké šance Voráčka, jemuž stopku v cestě za druhým gólem Jankova vystavil až gólman Baka. Hosté se do předbrankového prostoru Jankova za celou druhou půli dostali pouze jednou. Bylo to osm minut před koncem, kdy si Jiří Štecher narazil míč s Horkou, ale svůj následný technický oblouček k dokonalosti nedotáhl.

Jinak jediná otázka v Precis aréně byla, zda-li Jankovští svůj tlak přetaví ve vítězný gól. A to se nakonec stalo. V 89. minutě si Schönbauer na levé straně vyměnil míč s Kollárem, obhodil si o třiadvacet let staršího matadora Veselého, zvedl hlavu a posadil přesný centr na zcela volného Petra Klímu, který hlavičkou vystřelil Jankovu tři body – 2:1! Nutno dodat, že po průběhu celého duelu naprosto zaslouženě.

SK Jankov – TJ Dražice 2:1 (0:0)

Branky: 74. a 89. Klíma – 50. J. Stuchlík. Rozhodčí: Peterka Marek – Macko Pavel, Albert Karel, delegát Vrchota Jaroslav. ŽK 2:3 (Kollár, Řehoř – Štecher J., Veselý, Böhm). Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:0. Diváci: 108.

SK Jankov: Komrska – Řehoř, Fajtl, Kollár, Schönbauer – Kočer, Hanzlík, Kroneisl (63. Hüttner), Voráček, Sypal (90. Jirkovský) – Benda (73. Klíma).

TJ Dražice: Baka – Turek, Veselý, Bareš, Novotný – Böhm, Vačlena (90. Hořejší), Štecher D. (63. Běhoun), Stuchlík J. (78. Horka) – Štecher J., Mareš.

Nejlepší hráči: Řehoř, Klíma – Veselý

Napsal(a) Petr Maxa | Foto Michaela Mikešová, Naty Kočerová
 


 
Reklama