Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Všechny přední celky potvrdily roli favorita. Rozjíždí se Blatná

 
neděle, 10. dubna 2022, 11:08

Jihočeský kraj – Ve 20. kole krajského přeboru se dařilo vedoucí čtveřici týmů. První Český Krumlov uspěl proti Milevsku, druhé Prachatice doma s Týnem nad Vltavou, Olešník vyhrál nad Protivínem a Osek v Čimelicích. Naplno znovu bodovala Blatná. Ta doma přehrála Jiskru Třeboň a pustila se do pronásledování předposledních Čimelic.

​Fotbalisté Protivína drželi v Olešníku naději na bodový zisk zhruba šedesát minut. Po vyrovnaném prvním poločase, v němž se gólově prosadily oba týmy, začínali mít ve druhé půli hosté z Protivína navrch. Zápas se začal lámat po hodině hry. Protivínský Jaromír Vorel trefil tyč a krátce na to z protiútoku vrátil Martin Šíma domácím vedení. Pro hosty ale přišla ještě větší pohroma. Nejprve neudržel nervy na uzdě kapitán Vorel a chvíli na to fauloval Vojta. Oba museli předčasně pod sprchy a výhodu dvou mužů v poli Olešník využil k navýšení náskoku. Hezoučkého volej na 3:1 by navíc mohl kandidovat na gól měsíce. V nastavení se prosadil Lafata.

Ostře sledovaným zápasem byl duel mezi Českým Krumlovem a Milevskem. Obě mužstva v posledních zápasech prokazovala, že jsou ve formě a tu chtěla potvrdit i ve vzájemném utkání. Favoritem však byl i díky výhodě domácího prostředí Slavoj a tuto roli také potvrdil. Ve 14. minutě se ve zmatku v pokutovém území nejlépe zorientoval David Chytrý a poslal Český Krumlov do vedení. Další důležitý moment přišel ve 45. minutě zápasu. Vaněk našel ve vápně kanonýra David Růžičku a ten zajistil těsně před odchodem do šaten Českému Krumlovu dvoubrankové vedení. Gól do šatny se ukázal být pro další vývoj utkání rozhodujícím. Milevsko ve druhém poločase účinnou zbraň proti domácím nenašlo a zápas tak skončil zaslouženou výhrou Slavoje.

O první jarní body usilovali v sobotu odpoledne fotbalisté Čimelic. Domácí SIKO hostilo Osek, který naopak nechtěl zopakovat blamáž z Blatné. Do brány Oseku se vrátil exligista Zdeněk Křížek, který zaskakoval v Blatné na postu útočníka. Na těžkém terénu začali lépe hosté, kteří se ujali vedení již v 7. minutě zásluhou Davida Říského. Nedá se říci, že by Čimelice byly horším týmem, na jaře je ale trápí slabá produktivita, což se ukázalo i v utkání proti Oseku. To Osek si udržel jarní normu dvou gólů na zápas a dvě vstřelené branky mu v Čimelicích stačily na zisk tří bodů. Druhý gól přidal v 66. minutě po centru Petra Rybáka a přiťuknutí Davida Říského Martin Carda.

Beznadějně poslední Blatná, která neměla po podzimu ani jeden bod, chce na jaře dokázat, že do krajského přeboru patří. Potvrdila to v minulém utkání s Osekem a nyní si doma vyšlápla i na Jiskru Třeboň, které to na jaře zatím nejde. Povzbuzený domácí celek začal za deště aktivně a už ve 12. minutě poslal Blatnou do zaslouženého vedení po standardní situaci Michal Šimůnek. Třeboň však nechtěla zůstat pozadu. Po zamračeném úvodu vysvitlo nad Blatnou sluníčko a to přineslo štěstí hostům. Ve 32. minutě podnikla Jiskra rychlou a jednoduchou akci, na jejímž konci byl Martin Průcha, a Třeboň vyrovnala na 1:1. Rozhodnutí padlo v 60. minutě, kdy domácí fanoušky rozjásal po centru z pravé strany zakončující Ondřej Míka.

Dařilo se dosud nejúspěšnějšímu celku jara, Prachaticím. Tatran vyhrál doma nad Týnem nad Vltavou, který je rovněž příjemným jarním překvapením. Prachatice vyhrály 5:2 a ve čtyřech utkáních daly dohromady úctyhodných sedmnáct gólů. V prvním poločase se prosadil pouze Tomáš Pecka, jenž má na kontě osm z nich. Po přestávce se s góly doslova roztrhl pytel. Hned po pauze přidal druhý gól Prachatic Jan Hušek a tři minut po něm i Tomáš Pravda, jenž zvyšoval na 3:0. Olympie se ale nevzdala a ani dva rychlé góly z úvodu druhé půle jí nepoložily. Naopak Jakub Hudeček s Vladimírem Dobalem se postarali o zdramatizování zápasu, když snížili na 3:2. Závěr ale patřil opět Tatranu, který po gólech Jana Makoše a Adama Kasíka zvítězil 5:2. „Prachatice vyhrály naprosto zaslouženě, my jsme ale vydrželi bojovat až do konce,“ řekl k utkání trenér Týna Václav Mareš.

Dražice mají druhou nejlepší obranu v soutěži a góly na jaře nedostává ani Jankov. V prvním poločase jejich vzájemného duelu to také na žádné střelecké hody nevypadalo. Obrany na obou stranách pracovaly výborně a jedinou velkou šanci první půle si ve 29. minutě vypracovali hosté z Dražic, brankář Komrska však proti Marešovi vytáhl skvělý zákrok a i s pomocí tyče balón nakonec zkrotil. Pět minut po přestávce dal ale Jakub Stuchlík vedoucí gól Dražic a dlouho se zdálo, že to také bude jediný a rozhodující gól. Pak ale domácímu kouči Kadlecovi vyšel skvělý tah s nasazením Petra Klímy. Ten se stal hrdinou Jankova. Minutu po svém příchodu na hřiště Klíma po zaváhání gólmana Baky vyrovnal a tentýž hráč v předposlední minutě vstřelil vítězný gól domácího mužstva. 

V souboji dvou sousedů z konce tabulky hostily Strakonice Rudolfov. V utkání sotva průměrné úrovně se vše podstatné událo v prvním poločase. Rudolfov po půlhodině hry vedl zásluhou Říhy a Sládka už 0:2, domácí ale těsně před odchodem do kabin stihli snížit. Pouzar přesto mohl vrátit Rudolfovu ještě před pauzou dvoubrankové vedení, to by ale musel proměnit penaltu. Ve druhém poločase se už nic podstatného neudálo a tak i po devadesáti minutách platilo stejné skóre jako po pětačtyřiceti minutách, tedy 1:2. "Ve druhé půli jsme se snažili hosty přitlačit, z naší strany to ale byly pouze náznaky brankových příležitostí," řekl k utkání vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka. 

Výsledky 20. kola krajského přeboru


​FK Olešník – FK Protivín 4:1 (1:1)

Góly: 13. Toth, 64. Šíma, 73. Hezoučký, 91. Lafata - 21. Říha. Rozhodčí: Šimek - Nedvěd, Polák. Delegát: Grobár. ŽK: 1:3 (Nohava – Vojta, Hrachovec, Štěpka). ČK: 0:2 (67. J. Vorel, 72. Vojta). Diváků: 120.


​FK Slavoj Č. Krumlov – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (2:0)

Góly: 14. Chytrý, 45. Růžička. Rozhodčí: Boček - Vican, Kollmann. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Kuna – Bártík, Marvan). Diváků: 130.


​SK SIKO Čimelice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 7. D. Říský, 66. Carda. Rozhodčí: Krčín - Přibyl, Panský. Delegát: Jodl. ŽK: 1:3 (Listopad – Kuneš, Šrámek, Rybák). Diváků: 30.


​TJ Blatná – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:1)

Góly: 12. Šimůnek, 60. Míka - 32. Průcha. Rozhodčí: Bureš - Cupl, Pressl. Delegát: Krauskopf. ŽK: 2:0 (Čadek, Říha). Diváků: 69.


​FK Tatran Prachatice – FK Olympie Týn/Vlt. 5:2 (1:0)

Góly: 27. Pecka, 47. Hušek, 50. Pravda, 81. Makoš, 90. Kasík - 62. Hudeček, 69. Dobal. Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Albert. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Makoš, Pravda – L. Maxa). Diváků: 100.


FK Junior Strakonice -  SK Rudolfov 1:2 (1:2)

Góly: 43. Šourek - 15. Říha, 32. Sládek. Rozhodčí: Vican - Ondřej, Kollmann. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:2 (Čapek, Míčka - Vejvar, Novotný). Diváků: 130. Ve 44. min. neproměnil hostující Pouzar penaltu.


SK Jankov - TJ Dražice 2:1 (0:0)

Góly: 74. a 89. Klíma - 50. J. Stuchlík. Rozhodčí: Peterka - Macko, Albert. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Řehoř, Kollár - Veselý, J. Štecher, Böhm). Diváků: 108.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák, Jan Klein, Jan Škrle, Michaela Mikešová