Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 19. kole KP

 
středa, 6. dubna 2022, 13:26

Jihočeský kraj – V rámci 19. kola krajského přeboru se v řádném termínu odehrály pouze tři zápasy. Duely Protivín - Jankov, Osek - Strakonice, Třeboň – Prachatice a Rudolfov – Blatná byly pro nezpůsobilý terén odloženy. Z toho důvodu vyhlásíme Muže 19. kola a ideální sestavu až po odehrání všech sedmi zápasů. Dražice utrpěly první jarní porážku s Českým Krumlovem, který začíná po úvodních dvou nezdarech potvrzovat své vysoké ambice. Velká spokojenost panuje ve stoprocentním Týně nad Vltavou, kde domácí Olympie porazila rezervu Táborska, a také v Milevsku, které je na jaře mimořádně produktivní. Tentokrát skolilo čtyřmi góly Čimelice, ty zase naopak na jaře skórovaly poprvé.

​Výsledky 19. kola krajského přeboru


​​FK Olympie Týn/Vlt. - FC MAS Táborsko B 1:0 (1:0)

Góly: 4. Stoklasa. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 0:1 (Voneš). Diváků: 100.

Týn: Vachuta - Maxa, Mravec, Vařil, Meidl - Maxa, Hudeček, Dobal (89. Herza), Stoklasa - Dumbrovský, Houska (77. Novák). Trenér: Mareš.

Táborsko B: Lukeš – Větrovský, Voneš, Chotovinský, Koblasa – Ott, Trantýr, Kabeš, Zeman (85. Marcolla) – Kubovský, Škrleta (64. Pajer). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: celý tým – Chotovinský.

Václav Mareš (trenér Týna): „Jsem nadmíru spokojený. Musím hráče pochválit, protože jsme porazili velice silného soupeře. O zápase rozhodla jediná branka, kterou vstřelil Lukáš Stoklasa po akci Vladimíra Dobala. Myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Soupeře jsme za celý zápas k ničemu nepustili. Naopak my jsme si vytvořili brankové příležitosti, a kdybychom některé z nich proměnili, mohlo být o zápase rozhodnuto daleko dříve. Máme dobrý vstup do jara a jsem rád, že v týmu panuje dobrá nálada.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Před zápasem jsme si říkali, že kdo dá první první gól, bude skoro jistě vítězem, a to se i potvrdilo. Domácí se dostali po naší chybě do vedení již v páté minutě a od té doby bránili výsledek. Na hřišti leželo několik centimetrů sněhu a pro nás bylo těžké se prosadit, přesto jsme si vytvořili dvě brankové příležitosti, ale bohužel bez gólového efektu. Kluky musím pochválit, že se i za těchto podmínek snažili hrát fotbal.“


​TJ Dražice - FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:2)

Góly: 78. D. Štecher (pen.) - 5. Kabele, 25. Novák. Rozhodčí: Dunovský - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Bareš, Veselý – Svoboda, Chytrý, V. Beránek). Diváků: 42.

Dražice: Baka - Veselý, Bareš, Novotný,Turek (82. Běhoun) - Studenovský (71. Dvořák), Šimák, Böhm (55. J. Stuchlík), D. Štecher – J. Štecher, Mareš (81. Horka). Trenér Hořejší.

Český Krumlov: R. Švec – M. Švec, Kabele, Kuna – Kořínek, Svoboda, Novák, Strapek, Vávra (79. Vaněk) – Chytrý, Růžička (74. V. Beránek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Bareš, Mareš, Novotný – celý tým.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V prvním poločase nás lídr soutěže přehrál a především se rychle gólově prosadil ze standardky. V momentě, kdy jsme se několikrát dostali před soupeřovu branku, udeřili hosté z rychlého brejku podruhé. Druhá část už byla vyrovnaná a dočkali jsme se i gólu z penalty. Celkově to byl zajímavý zápas, ale nám se bohužel nedařilo v koncovce, a proto si Český Krumlov odváží tři body.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Pro nás to jsou tři důležité body z horké půdy. Myslím, že hráči splnili, co jsme si řekli a vyvarovali se chyb, po kterých jsme dostávali laciné góly. Musím pochválit celý kolektiv včetně premiéry našeho brankáře Švece.“


​FC ZVVZ Milevsko - SK SIKO Čimelice 4:1 (2:0)

Góly: 2. a 67. Süsmelich, 39. Kortan, 76. Petr (pen.) - 72. Petřík. Rozhodčí: Polák - Macko, Jevčák. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Viták). Diváků: 71.

Milevsko: Dvořák - Kálal, Vakoč (41. Pich), Petr, Málek - Süsmelich (64. Souček), Marvan, Bartík, Přibyl (78. Novotný) - Hadáček (78. Imbr), Kortan. Trenér Strnad.

Čimelice: Šípek – Klimeš, Rambous, Viták, Říha (72. Dubský) – Nekl (86. Ulč), Maršík, Šťástka (82. Varhan), Hák (62. Nosek) – Hegenbart, Petřík. Trenér Smrčina. 

Nejlepší hráči: Süsmelich - nikdo.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Věděli jsme, že Čimelicícm se nedaří a naopak my jsme v dobré formě. Zápasy s Čimelicemi jsou vždy hraniční, ať už po stránce fotbalové, tak i v tvrdosti. Máme ale slušně poskládané mužstvo, takže jsme si věřili a soupeře jsme po výborném výkonu porazili."

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Gól na 1:0 jsme dostali hned ve druhé minutě, a to nás srazilo. My jsme se nemohli dostat do tempa a časté ztráty po jednoduchých přihrávkách nám braly síly a možnost dostat se do nějaké šance. Za celý zápas jsme si nevytvořili žádné šance, které by byly pro domácí obranu nebezpečné. Naší hře chyběla chuť se v zápase porvat o slušný výsledek a v některých částech zápasu jsme působili spíš odevzdaně. Domácí vyhráli zaslouženě.“


​Odloženo pro nezpůsobilý terén:

FK Protivín - SK Jankov

TJ Osek - FK Junior Strakonice

TJ Jiskra Třeboň - FK Tatran Prachatice

SK Rudolfov - TJ Blatná

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák