Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Počasí si udělalo z fotbalistů apríl. Odehrály se pouze tři zápasy

 
neděle, 3. dubna 2022, 11:57

Jihočeský kraj - Jižní Čechy překvapila o víkendu pořádná sněhová nadílka. Těžké terény znemožnily odehrát zápasy na mnoha místech v kraji. V krajském přeboru se na zeleném pažitu hrálo pouze v Dražicích, kde domácí podlehli ve šlágru kola Českému Krumlovu. V Týně nad Vltavou se hrálo na sněhu a v Milevsku na umělém povrchu. Duely Osek - Strakonice, Protivín - Jankov, Rudolfov - Blatná a Třeboň - Prachatice byly odloženy.

Na těžkém terénu se týmy Týna nad Vltavou i Táborska pokoušely v prvním poločase o kombinační fotbal a na zasněženém pažitu se jim to kupodivu i dařilo. Finální fáze ale vázla a šance se tak rodily sporadicky. Ve 4. minutě se ovšem Týnu povedla akce, když Stoklasa dostal přesný pas od spoluhráče, obešel i gólmana a do prázdné brány otevřel skóre zápasu. Po přestávce už terén dělal hráčům větší problémy a tak se víc bojovalo, než se hrál fotbal. Hrálo se ale čistě a rozhodčí vytáhl za celý zápas z kapsy žlutou kartu pouze v jednom případě. Táborsko bylo možná častěji na míči, největší šanci druhé půle si však vypracovali domácí. Tu ale zahodili a Týnu tak stačila k výhře branka Lukáše Stoklasy ze začátku utkání. "Myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě," zhodnotil utkání trenér Týna Václav Mareš.

První jarní porážku utrpěly Dražice, které doma podlehly vedoucímu Českému Krumlovu. Slavoj naopak po nevydařeném vstupu do jara naplno bodoval ve druhém utkání v řadě a znovu se dostává do formy. Hosté položili základ k vítězství již v prvním poločase, když ve 25. minutě vedli už o dvě branky. V 5. minutě z trestného kopu otevřel skóre Jakub Kabele a druhý gól Krumlova přidal po rychlém brejku kapitán Václav Novák. Dražice se dostaly ke slovu až čtvrt hodiny před koncem utkání. Hostující brankář Rudolf Švec, který tentokrát dostal příležitost před Štefanem Beránkem, srazil ve vápně Jiřího Štechera a musel čelit penaltě. K té se postavil Daniel Štecher a faul na svého bratra potrestal brankou na 1:2. Víc už ale domácí nestihli a tři body tak putovaly do Českého Krumlova.

V minulém domácím utkání si Milevsko s chutí zastřílelo proti Blatné a střelecky se vzduchotechnikům dařilo i proti Čimelicím. Předposlednímu týmu tabulky nasázeli čtyři góly a v pohodě si dokráčeli k výhře 4:1. V Milevsku se opět hrálo na umělém povrchu a domácí začali naplňovat roli favorita už od začátku zápasu. Ve 2. minutě se ujali vedení brankou Kryštofa Süsmelicha a druhý gól přidal šest minut před pauzou Jakub Kortan, který si na jaře udržuje průměr jeden gól na zápas. V 67. minutě se podruhé trefil Süsmelich a Milevsko vedlo 3:0. Chvíli na to si radost z gólu poprvé na jaře vychutnali hráči Čimelic. Milevská obrana nezastavila Daniela Petříka a ten snížil na 3:1. Poslední slovo měl ale domácí Martin Petr, který proměnil s pomocí tyče pokutový kop a upravil na konečných 4:1.

Výsledky 19. kola krajského přeboru


​FK Olympie Týn/Vlt. - FC MAS Táborsko B 1:0 (1:0)

Góly: 4. Stoklasa.
Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 0:1 (Voneš). Diváků: 100.


TJ Dražice - FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:2)

Góly: 78. D. Štecher (pen.) - 5. Kabele, 25. Novák.
Rozhodčí: Dunovský - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Bareš, Veselý – Svoboda, Chytrý, V. Beránek). Diváků: 42.


FC ZVVZ Milevsko - SK SIKO Čimelice 4:1 (2:0)

Góly: 2. a 67. Süsmelich, 39. Kortan, 76. Petr (pen.) - 72. Petřík.
Rozhodčí: Polák - Macko, Jevčák. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Viták). Diváků: 71.


Odloženo pro nezpůsobilý terén

FK Protivín - SK Jankov

TJ Osek - FK Junior Strakonice

TJ Jiskra Třeboň - FK Tatran Prachatice

SK Rudolfov - TJ Blatná

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák