Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Muž kola Michal Kůst věří, že první výhra Blatnou nastartuje

 
pátek, 1. dubna 2022, 10:37

Blatná - Událostí odehraného víkendového kola byl první bodový zisk Blatné, která zásluhou vydařené první půle porazila překvapivě v okresním derby Osek 3:2. Dlouhé čekání Blatenských na tříbodový zisk skončilo. Hrdinou utkání byl autor dvou branek Michal Kůst (23). Někdejší útočník, jenž teď operuje v obraně, byl vyhlášen Mužem 18. kola krajského přeboru.

Při prvním gólu jste se do míče opřel těsně za velkým vápnem a málem jste protrhl síť. Ale co ten druhý gól skoro z půlky hřiště. Takhle jste to chtěl?
Měl to být spíš centr do vápna, nakonec ale míč zapadl do brány takovým způsobem, že to ani gólman nečekal (úsměv).

Jak to vypadalo po prvním vítězném zápase ve vaší kabině?
V šatně panovala obrovská radost, všichni jsme byli nadšení, že jsme uhráli první body a navíc doma před vlastním publikem. Pikantní je i to, že jsme porazili Osek, kde předtím náš současný kouč trénoval.

Nebylo to už deprimující, když jste každému jen odevzdávali body?
Bylo a určitě nás tahle výhra povzbudí. Na tréninky nás poslední dobou chodilo málo a kluky už přestávalo bavit, když se pořád jenom prohrávalo. Snad budeme ve sbírání bodů pokračovat.

Jak jste v Blatné přijali zprávu, že váš největší rival v boji o záchranu, Sezimovo Ústí, v krajském přeboru končí? Ulevilo se vám?
Ulevilo, ale na druhou stranu budeme chtít dokázat, že do krajského přeboru patříme a že nepotřebujeme, aby nám soupeř pomáhal tím, že se odhlásí ze soutěže. Záchranu si chceme uhrát na hřišti.

Hraje se vám ale na jaře lépe?
Těžko říct, povedl se nám teprve první zápas. Uvidíme, jak se nám bude dařit dál. Musíme se dobře připravit na další utkání, aby znovu dopadlo v náš prospěch.

V mužstvu Blatné je spousta mladých hráčů, kteří, jak se zdá, na soutěž zatím nestačí. Ve vašem klubu neproběhla diskuze, jestli by nebylo lepší přihlásit raději I. A třídu?
Jsou sice mladí, postupně se ale zapojují do hry a trenér jim dává stále víc prostoru. Myslím, že ti kluci mají šanci se chytit. A pokud se přesto ukáže, že na krajský přebor nemáme, tak půjdeme do 1. A třídy, to je jasné.

Zkoušel jste se prosadit také v divizním Lomu. Proč to nevyšlo?
V Lomu to bylo bezvadné, byla tam super parta a asi bych ani nikde jinde hrát nechtěl. Bohužel jsem ale zrovna měnil zaměstnání a nestíhal bych tréninky. A dojíždět pouze na zápasy bez tréninků, to by nebylo ono.

Co považujete za vrchol své kariéry?
Je těžké mluvit o nějakém vrcholu. Prošel jsem mládežnickými kategoriemi českobudějovického Dynama, pak jsem hrál i v Písku. Ukázalo se, že fotbal mě živit nebude. Chodím tedy do práce a fotbal hraji pro radost.

Kolik by podle vás mohla Blatná uhrát bodů do konce sezony?
Bylo by hezké, pokud by se nám povedlo uhrát aspoň dvanáct až patnáct bodů. Možná mám ale moc velké oči. Nechci si moc fandit, protože teď jsme poprvé vyhráli, ale dosud naše výsledky nebyly dobré.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama