Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Okresní derby dvou rivalů na pěkném pažitu v Olešníku góly nepřineslo

 
úterý, 29. března 2022, 10:45

Olešník - Olešník se s osmým Jankovem rozešel smírně bez branek. Šance na vstřelení gólů byly na obou stranách, ale dopravit balón do sítě byl pro hráče neřešitelný oříšek. Hostující tým byl nebezpečný a téměř celý zápas držel ofenzivní hráče domácích na uzdě. Ti měli své největší příležitosti až v závěru, ale s bezbrankovým stavem nepohnuli. Dělba bodů je nakonec spravedlivá.

Jako první se mohli radovat z gólového zásahu Jankovští, kteří ve 12. minutě podnikli akci na pravé straně, Popelka sklepl míč Kočerovi, ten poslal pěkný centr do pokutového území a Schönbauer v obrovské příležitosti napálil míč do tyče.

Ve vyrovnaném průběhu hry musel trenér Petr Kadlec nuceně střídat už ve 28. minutě, kdy pro svalové zranění nemohl nadále pokračovat útočník Popelka, což byla pro zelenobílé citelná ztráta. Ti výborně pracovali do defenzivy a podnikali nebezpečné protiútoky.  Jenže přečíslení tři na dva díky Kočerově mizerném prvním dotyku nezakončili.

Slibnou možnost měl i Voráček, avšak Kalášek jeho pokus zablokoval. Pět minut před pauzou se odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti Kroneisl a gólman Tomášek jeho povedenou střelu vytáhl na rohový kop.

Domácí výběr se ze hry nemohl prosadit, a tak nejvážněji hrozil z rohových kopů, leč nic převratného v úvodním poločasu nepředvedl.

Po změně stran se přece jen favorit derby začal více tlačit dopředu a hostující fotbalisté museli hasit vzniklé problémy nedovolenými zákroky. Další várka rohových kopů a několik standardních situací kolem hostující šestnáctky ale vážnější ohrožení Komrskovy branky nepřineslo.

A tak to byl opět Jankov, který se mohl ujmout vedení. V 61. minutě vyslal Benda do tutovky Kočera, který sice přehodil vyběhnuvšího Tomáška, ale na brankové čáře zamezil jistému gólu stoper Nygmet.

Olešník, jmenovitě novic ve výběru trenéra Romana Chlumeckého Vojta, vyslal první střelu do prostoru branky až v 72. minutě, Komrska si s ní ale bez problémů poradil. Byl to však startovací moment silnější tlaku domácích.

V 79. minutě přišla největší šance Olešníku v utkání. Hezoučký s míčem u nohy prošel od půlící čáry až k pokutovému území Jankova, nádhernou uličkou našel Totha, jenž kolem Komrsky zamířil mimo. Na začátku tříminutového nastavení měl rozhodnutí na kopačkách Štěch, který dostal balón od Totha do výborné pozice, ale gólman Komrska jeho střelu pod břevno vytáhl na roh a zachránil tím Jankovu alespoň jeden bod.

Po třech bodech sahaly oba týmy, nakonec berou každý jeden, což je po průběhu hry zřejmě spravedlivé.

FK Olešník – SK Jankov 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Ondřej Adam – Němec Václav, Vican Miroslav, delegát Šafránek Josef. ŽK 3:5 (Nýdl, Hezoučký, Vojta – Schönbauer, Fajtl, Lošek, Kollár, Komrska). Diváci: 315.

Nejlepší hráči: Hezoučký – Kroneisl, Voráček. Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 12:6. 

Olešník: Tomášek – Nýdl, Kalášek, Nygmet (68. Beko) – Miklík (77. Vonášek), Hezoučký, Štěch, Vojta, Nohava – Šíma, Toth

Jankov: Komrska – Řehoř, Lošek, Kollár, Kroneisl – Kočer (86. Jirkovský), Hanzlík, Fajtl, Voráček (90. Bláha), Schönbauer – Popelka (28. Benda)

Napsal(a) Petr Maxa | Foto Michaela Mikešová